نقش پیش تیمار سرمایی و عوامل هورمونی در کالوس زایی تخمک تعدادی از رقام پنبه (.Gossypium sp) در شرایط درون شیشه ای
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
نقش پیش تیمار سرمایی و عوامل هورمونی در کالوس زایی تخمک تعدادی از رقام پنبه (.Gossypium sp) در شرایط درون شیشه ای دارای ۲۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد نقش پیش تیمار سرمایی و عوامل هورمونی در کالوس زایی تخمک تعدادی از رقام پنبه (.Gossypium sp) در شرایط درون شیشه ای کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی نقش پیش تیمار سرمایی و عوامل هورمونی در کالوس زایی تخمک تعدادی از رقام پنبه (.Gossypium sp) در شرایط درون شیشه ای،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن نقش پیش تیمار سرمایی و عوامل هورمونی در کالوس زایی تخمک تعدادی از رقام پنبه (.Gossypium sp) در شرایط درون شیشه ای :
نام کنفرانس، همایش یا نشریه : پژوهش های تولید گیاهی (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)
تعداد صفحات :۲۲
استفاده از سلول های تخمک جهت تولید گیاهان هاپلوئید، یکی از کاربردهای اساسی کشت بافت محسوب می شود. با توجه به این که شرایط بهینه کشت بافت، بسته به گونه گیاهی، ژنوتیپ درون گونه، ترکیب محیط کشت و عوامل محیطی مختلف فرق می کند، در این پژوهش، اثرات پیش تیمارهای سرمایی ۱، ۳ و ۱۰ روزه در ۴ درجه سانتی گراد و ترکیبات مختلف هورمونی محیط کشت MS بر کالوس زایی ریزنمونه تخمک چهار رقم پنبه (.Gossypium sp) مورد بررسی قرار گرفت. براساس نتایج به دست آمده، تخمک هایی که ۱۰ روز القای سرما در آن ها صورت گرفته بود، بالاترین میزان کالوس زایی (۸۳.۷ درصد) را داشتند و پیش تیمار سرمایی کمتر از ۳ روز نسبت به تیمارهای سرمایی دیگر، اثر کاهشی معنی داری (۲۸ درصد) بر کالوس زایی داشت. ریزنمونه های ارقام مختلف نیز کالوس زایی متفاوتی داشتند و رقم ساحل به طور معنی داری کالوس زایی بالاتری نسبت به رقم بومی هاشم آباد داشت. از طرفی غلظت های پایین اکسین (۰.۱ میلی گرم بر لیتر ۲,۴-D) نقش مثبتی در کالوس زایی تخمک داشتند و غلظت های BAP بالاتر از ۳ میلی گرم در لیتر، اثر بازدارنده ای بر کالوس زایی نشان دادند. بنابراین، زمان های متفاوت القای سرما، نوع رقم و غلظت هورمونی محیط کشت بر میزان تولید کالوس از تخمک ارقام مختلف پنبه تاثیرگذار بودند و غلظت های پایین ۲,۴-D همراه با افزایش مدت القای تیمار سرمایی نقش مثبتی در کالوس زایی تخمک داشتند. علاوه بر درصد کالوس زایی، تیمارهای مختلف بر رنگ و اندازه کالوس های ایجاد شده نیز موثر بودند، به طوری که تخمک های رقم ساحل که به مدت ۱۰ روز تحت القای سرما قرار گرفته بودند، کالوس های متوسط تا بزرگ و سبز روشن تولید کردند و افزایش زمان پیش تیمار سرمایی تا روز دهم و همچنین مقادیر پایین ۲,۴-D (0.1 میلی گرم بر لیتر) در محیط کشت، سبب افزایش اندازه کالوس ها گردیدند.
کلید واژه: ریزنمونه، هاپلوئید مضاعف، همی زیگوس، ژنوتیپ
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.