بررسی وضعیت تجدید حیات طبیعی سرخدار .Taxus baccata L در جنگل های ارسباران (مطالعه موردی حوزه ایلگنه چای و حوزه هوراند)


در حال بارگذاری
14 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی وضعیت تجدید حیات طبیعی سرخدار .Taxus baccata L در جنگل های ارسباران (مطالعه موردی حوزه ایلگنه چای و حوزه هوراند) دارای ۲۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی وضعیت تجدید حیات طبیعی سرخدار .Taxus baccata L در جنگل های ارسباران (مطالعه موردی حوزه ایلگنه چای و حوزه هوراند)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی وضعیت تجدید حیات طبیعی سرخدار .Taxus baccata L در جنگل های ارسباران (مطالعه موردی حوزه ایلگنه چای و حوزه هوراند)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی وضعیت تجدید حیات طبیعی سرخدار .Taxus baccata L در جنگل های ارسباران (مطالعه موردی حوزه ایلگنه چای و حوزه هوراند) :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : علوم زیستی

تعداد صفحات :۲۶

سرخدار (Taxus baccata L.) از معدود درختان سوزنی برگ بومی ایران و از جمله گونه های با ارزش، نادر و کمیاب جنگل های ارسباران و بجامانده از بقایای رویش های دوران سوم زمین شناسی محسوب می گردد که متاسفانه به علت تغییرات شرایط آب و هوایی و برداشت های بی رویه و چرا در معرض انقراض قرار گرفته است. به منظور بررسی وضعیت زادآوری طبیعی سرخدار در جنگل های ارسباران دو منطقه رویشی کلاله در حوزه ایلگنه چای و رویشگاه کوران در حوزه هوراند انتخاب شد. روش آماربرداری بصورت انتخابی (Selective sampling) بوده که در مجموع ۴۳ پلات ۱۰ آری و ۴۳ میکروپلات ۱ آری بصورت تودرتو (Nested) برداشت شدند. در قطعات نمونه اصلی، مشخصات جغرافیایی و اکولوژیکی، مشخصات جنگل شناسی توده های حاوی سرخدار و نیز صفات کمی و کیفی پایه های آن ثبت شد. در میکروپلات ها مشخصات کیفی زادآوری های سرخدار و سایر گونه ها از قبیل منشا تجدید حیات (دانه زاد و شاخه زاد)، سلامت و شادابی نهال ها در کلاسه های ارتفاعی متفاوت مشخص شدند. سپس با استفاده از آزمون آماری کای اسکوار (Chi – square) و بر اساس گروه های تفکیکی شیب، جهت و ارتفاع از سطح دریا، مشخصه های کیفی زادآوری سرخدار با هم مقایسه شدند. همچنین ارتباط زادآوری طبیعی سرخدار و سایر گونه ها با عوامل رویشگاهی نیز مورد ارزیابی قرار گرفت. بررسی ها روی زادآوری نشان داد که در هر هکتار مناطق مورد مطالعه ۵۰۰ نهال سرخدار و ۴۴۰۲ نهال سایر گونه ها وجود دارد و در ارتباط با فرم رویشی سرخدار، ۷۱.۶% پایه ها شاخه زاد و ۲۸.۴۷% دانه زاد هستند. همچنین ۵۹.۹% نهال های سرخدار دانه زاد و ۴۴.۱% با منشا شاخه زاد مشاهده گردید. در ضمن ۶۰% زادآوری سایر گونه ها با منشا دانه زاد مشاهده گردید که این امر نشان می دهد، که سرخدار و سایر گونه در جنگل های ارسباران روند رو به دانه زادی دارند و این مساله ثبات، استمرار و توسعه آن ها را به واسطه تجدید حیات دانه زاد تضمین می کند. ارتباط زادآوری با عوامل رویشگاهی نیز نشان می دهد که بیشترین زادآوری های سرخدار در رویشگاه های مورد مطالعه در دامنه های شمالی و تاج پوشش نیمه بسته تا بسته (۹۰-۵۰) درصد و پوشش علفی کمتر از ۱۰% و در محدوده ضخامت هوموس ولاشبرگ (۲-۱) سانتی متری صورت می گیرد. آزمون آماری کای اسکوار جهت مقایسه مشخصه های کیفی زادآوری سرخدار اختلاف معنی داری را در وضعیت های مختلف نشان داده است. به طوری که با مقایسه هر یک از مشخصه های کیفی برداشت شده از زادآوری سرخدار در مناطق مورد مطالعه از نظر ارتفاع از سطح دریا و نیز جهات مختلف دامنه مشخص شد که، به احتمال ۹۵% بین مبدا زادآوری های سرخدار تفاوت معنی داری وجود دارد، ولی به احتمال ۹۵% بین میانگین های سلامت و شادابی نهال های سرخدار تفاوت معنی داری وجود ندارد. همچنین مشخص شد که به احتمال ۹۵% بین مشخصه های کیفی زادآوری سرخدار از نظر طبقات متفاوت شیب اختلاف معنی داری وجود ندارد.

کلید واژه: سرخدار، ارسباران، نمونه برداری انتخابی، تجدید حیات طبیعی

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.