بررسی اثرات آللوپاتی اسانسBunium persicum وCuminum cyminum بر جوانه زنی بذرهای برخی از علفهای هرز
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
بررسی اثرات آللوپاتی اسانسBunium persicum وCuminum cyminum بر جوانه زنی بذرهای برخی از علفهای هرز دارای ۱۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد بررسی اثرات آللوپاتی اسانسBunium persicum وCuminum cyminum بر جوانه زنی بذرهای برخی از علفهای هرز کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی اثرات آللوپاتی اسانسBunium persicum وCuminum cyminum بر جوانه زنی بذرهای برخی از علفهای هرز،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن بررسی اثرات آللوپاتی اسانسBunium persicum وCuminum cyminum بر جوانه زنی بذرهای برخی از علفهای هرز :
نام کنفرانس، همایش یا نشریه : تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
تعداد صفحات :۱۴
به منظور بررسی اثرات آللوپاتی اسانس بذر زیره سیاه و زیره سبز بر جوانه زنی بذرهای سه گونه علف هرز، این پژوهش انجام شد. در این تحقیق در دو آزمایش جداگانه تاثیر غلظت های متفاوت اسانس زیره سیاه (ppm 200، ppm 500، ppm 700 ،ppm 1000 و ppm 2000) و زیره سبز (ppm 100، ppm 300، ppm 500، ppm 700 و ppm 1000) بر فرآیند جوانه زنی بذرهای علف پشمکی (Bromus tectorum)، گل گندم (Centaurea ovina) و خاکشیر (Descurainia Sophia ) بر اساس طرح بلوک های کامل تصادفی با ۴ تکرار مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان دادند که بیشترین درصد جوانه زنی هر سه گونه در تیمار شاهد رخ می دهد (به ترتیب ۹۶.۶۷، ۷۳ و ۹۶.۶۷ درصد). اسانس زیره سیاه با غلظت ppm 700 و ppm 1000 به ترتیب جوانه زنی بذرهای گل گندم و علف پشمکی را کاملا متوقف نمود، در حالی که بذرهای خاکشیر حساس تر بوده و جوانه زنی آن در غلظت ppm 500 و بیشتر کاملا متوقف گردید. در علف پشمکی بین تیمارهای ppm 200 و ppm 500 اسانس زیره سیاه از نظر درصد جوانه زنی اختلاف معنی داری وجود نداشت (بترتیب ۵۴ و ۴۳ درصد). تیمار ppm 500 اسانس زیره سیاه درصد جوانه زنی بذرهای گل گندم را نسبت به شاهد در حدود ۲۵ درصد کاهش داد (از ۷۳ درصد به ۴۸.۶۷ درصد). این در حالی بود که تیمار ppm 200 اسانس زیره سیاه درصد جوانه زنی بذرهای خاکشیر را ۹۶ درصد کاهش داد (از ۹۶.۶۷ به ۲۷.۶۷ درصد). اسانس زیره سبز نیز بر فرآیند جوانه زنی بذرهای مورد بررسی در این تحقیق موثر بود. جوانه زنی بذرهای علف پشمکی، گل گندم و خاکشیر به ترتیب با تیمارهای ppm 2000، ppm 1000 و ppm 500 اسانس زیره سبز کاملا متوقف گردید. افزایش غلظت اسانس زیره سبز از ppm 100 بهppm 1000 درصد جوانه زنی بذرهای علف پشمکی، گل گندم و خاکشیر را به ترتیب به میزان ۴۶.۶۷، ۵۱ و ۵۳ درصد کاهش داد. بررسی سرعت جوانه زنی نشان داد که تمام تیمارها باعث کاهش سرعت جوانه زنی در هر سه بذر علف هرز گردید و اسانس زیره سیاه توانست سرعت جوانه زنی را درعلف پشمکی، گل گندم و خاکشیر به ترتیب از ۴.۱۴، ۱۷.۵، ۱۱.۲۵ (در تیمار شاهد) به صفر برساند. با توجه به نتایج بدست آمده می توان اظهار نمود که اسانس زیره سبز و زیره سیاه به عنوان ترکیب های قوی برای کنترل این علف های هرز می توانند نتایج امیدوارکننده ای را در راستای کشاورزی ارگانیک در پی داشته باشند.
کلید واژه: آللوپاتی، اسانس، زیره سیاه، زیره سبز، علفهای هرز
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.