مقاله تاثیر سطوح مختلف خلا بر روی شکستگی دانه برنج در خشک کن بستر نازک
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
مقاله تاثیر سطوح مختلف خلا بر روی شکستگی دانه برنج در خشک کن بستر نازک دارای ۵ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله تاثیر سطوح مختلف خلا بر روی شکستگی دانه برنج در خشک کن بستر نازک کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تاثیر سطوح مختلف خلا بر روی شکستگی دانه برنج در خشک کن بستر نازک،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله تاثیر سطوح مختلف خلا بر روی شکستگی دانه برنج در خشک کن بستر نازک :
مقدمه
از آنجاییکه در مرحلهی پس از برداشت مهمترین عامل ضایعات برنج ناشی از خشک کردن نادرست آنهاست
(خوشحال،(۱۳۸۲، لذا در عملیات فرآوری و تبدیل شلتوک به برنج سفید، مرحلهی خشک کردن یک مرحلهی حساس محسوب میشود.
دو پارامتر دما و زمان خشک کردن در پایین آوردن رطوبت شلتوک نقش بسزایی ایفا میکنند. چنانچه این دو عامل به دقت و تحت شرایط کنترل شده اعمال نشود، موجب افزایش تنشهای حرارتی و رطوبتی در دانه برنج گشته و درصد شکستگی برنج را
افزایش می دهد,(Kunze and Hall, 1965. Kunze .1979.)
فن و همکاران (۲۰۰۰) عوامل مختلفی چون رطوبت، زمان برداشت، مکان برداشت و زمان خشک شدن را که در ایجاد ترک در دانه برنج نقش دارند را بر شمردند(.(Fan and et all. 2000
همچنین یکی از دلایلی که برای ایجاد ترک در دانه برنج بسیار مشهور شده،این است که جذب رطوبت غیر کنترل شده توسط دانه برنج از محیط اطراف باعث بوجود آمدن این ترکها میگردد
.(Bekki and Bautista, 1996) جذب مجدد رطوبت سطحی در دانههای خشک شده برنج مانند دیگر غلات یک امر هیگروسکوپی
۱۳۴
است بطوریکه دانه خشک از هر منبعی که در معرض آن قرار گیرد رطوبت را جذب میکند. رطوبت جذب شده از طریق سطح دانه باعث گسترش سلولها و ایجاد تنشهای فشاری در آن میشودو تا زمانی که دانه در شرایط آزاد قرار دارد این تنش فشاری توسط تنش کششی مخالف برابر با آن در مرکز دانه خنثی میگردد.
زمانیکه تنش فشاری در سطح دانه بیشتر از استحکام کششی در مرکز دانه گردد ایجاد ترک در دانه شروع می شود. این شکافها در مراحل بعدی موجب شکستگی دانه میشوند(. (Kunze, 2008
خشک کردن در شرایط خلا و نگهداری در خلا یکی از کارهایی است که در سالهای اخیر برای خشک کردن محصولات مختلف کشاورزی و غذایی استفاده شده است. (قادری و هکاران،
(۱۳۹۰، لذا در کار تحقیقاتی حاضر به بررسی فشار محیطی پایین
(خلا) اعمال شده در زمان استراحت پس از خشک شدن شلتوک برنج پرداخته شده است.
مواد و روشها
برنج مورد استفاده در این کار تحقیقاتی رقم نعمت از ارقام پر محصول داخلی انتخاب و از پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری طبرستان تهیه گردید. سپس آزمایش های مورد نیاز بصورت کرتهای دو بار خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با ۳ تکرار انجام پذیرفت. فاکتور اصلی مربوط به “فشار محفظه نگهداری نمونهها در زمان استراحت” و در ۴ سطح ۱
اتمسفر، ۰/۸ ، ۰/۶ و ۰/۴ اتمسفر بود. فاکتور فرعی شامل ۴ سطح دمای خشککن ۴۰، ۵۰، ۶۰ و ۷۰ درجه سانتیگراد و فاکتور فرعی در فرعی ۳ بازهی زمانی ۱ ساعت، ۳ ساعت و ۵ ساعت، زمان نگهداری نمونهها در خشککن بوده است.
نمونههای برنج در شرایط بستر نازک و به کمک آون آزمایشگاهی مجهز به (PID Controller -Atbin, Korea) با دقت ۰/۵ درجه سانتیگراد خشک شدند. اندازه گیری رطوبت با استفاده از دستگاه رطوبت سنج دیجیتالی (GMK-303 G-Won, Korea) و توزین با ترازوی دیجیتال (Jadever-Sky 600, Japan) و به روش وزن تر محاسبه شد.
رطوبت اولیه نمونهها ۲۱ – ۱ درصد و رطوبت در زمان پس از خارج شدن از خشککن و پس از دوره استراحت در محفظه خلا اندازهگیری شدند. زمان دوره استراحت با توجه به مطالعات پیشین ۹۰ دقیقه (بین ۱ تا ۲ ساعت) در نظر گرفته شد (Thakur
.and Gubta, 2006)
دوره استراحت پس از خارج شدن نمونهها از خشککن به دلیل نیاز به تعادل رسیدن رطوبت و دمای سطحی دانه با محیط اطراف میباشد تا در اثر تنشهای حرارتی و رطوبتی ناشی از جذب و دفع رطوبت سطحی شکستگی و ترک در دانه ایجاد نشود.
نمونهها پس از خروج از خشک کن و در مرحله استراحت به یک محفظه خلا استوانهای از جنس پلی اتیلن به قطر ۲۵۰ و
ارتفاع ۶۰۰ میلیمتر انتقال پیدا کردند (شکل.(۱ یک دستگاه پمپ خلا مدل (Platinum JB- DV-42N-250, USA) به این محفظه جفت شده و محیط خلا مورد نیاز را توسط شیرهای کنترل مکانیکی تامین و خلا سنج دیجیتال (Autonics PSA-01, Korea) با دقت یک هزارم اتمسفر خلا موجود در محفظه را کنترل نمود.
شکل-۱ محفظه پلی اتیلنی و پمپ خلا مورد استفاده در این آزمایش
پس از طی شدن زمان استراحت، نمونهها از محفظه خارج شده رطوبت آنها اندازهگیری و سپس به منظور تعیین شکستگی در هر تکرار بصورت جداگانه ۱۰۰ عدد دانه انتخاب و در دستگاه پوستکن آزمایشگاهی پوستکنی شدند. در انتها نسبت تعداد
۱۳۵
دانههای شکسته به کل دانهها مشخص و بهصورت درصد بیانگر میزان شکستگی در هر تکرار آزمایشی گردید.
نتایج بهدست آمده وارد نرم افزار SAS شده و اثر متقابل میانگین مربعات توسط نرم افزار MStat-C محاسبه و نمودارها با نرم افزار Slidewrite ترسیم گردید.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.