جزوه تغذیه (بخش دوم) رشته تغذیه


در حال بارگذاری
12 سپتامبر 2024
فایل پی دی اف
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : این فایل به صورت فایل PDF (پی دی اف) ارائه میگردد

 جزوه تغذیه (بخش دوم) رشته تغذیه دارای ۱۸۹ صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در PDF می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پی دی اف جزوه تغذیه (بخش دوم) رشته تغذیه  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز جزوه تغذیه (بخش دوم) رشته تغذیه۲ ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل می باشد و در فایل اصلی جزوه تغذیه (بخش دوم) رشته تغذیه،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن جزوه تغذیه (بخش دوم) رشته تغذیه :

جزوه تغذیه (بخش دوم) رشته تغذیه

جزوه آمادگی آزمون کارشناسی ارشد سراسری رشته تغذیه ویژه کنکور سال ۹۵

فصل اول:رژیم درمانی در بیماریهای قلبی و عروقی

– اگر قسمت اعظم مرگ ناشی از CVD بعد از ۶۵ سالگی اتفاق می افتد اما۳۱آمار مرگ و میر ناشی از CVD قبـل ازاین سنین است.

– مرگ و میر CVD قبل از ۶۵ سالگی در سیاهپوستان بیشتر است.

– بعد از CHD و سرطان، Stroke یا سکته مغزی سومین علت مرگ و میر است.

– CVDدر مردان بیشتر از زنان گزارش میشود.

– مهمترین عامل CHD آترواسکلروز است.

– ماسید ییر ستیک آتروژنترین است.

– اولین مرحله در ایجاد آترواسکلروز ایجاد پلاک است که حوالی سنین ۱۰ سالگی شروع میشود. این پلاکها به دیـواره

عروق آسیب میزنند و تولید NO را افزایش می . دهد

– از جمله عواملی که موجب جراحت اندوتلیال می : شود عبارتند از

دیسلیپیدمی، هیپرکلسترولمی، افزایش LDL، دیابت، سیگار، چاقی، HTN، افزایش هموسیستئین و افزایش SFA در

رژیم.

– پس وضعیت اندوتلیال عروق هم به نحوه رژیم غذایی فرد و هم به سبک زندگی ارتباط دارد.

– آترواسکلروز یک بیماری خاموش است چرا که اکثر افراد با اولین M.I (سکته قلبی) که منجر به مرگ میشود متوجـه

بیماری خود میشوند.

– آترواسکلروزیک فرآیند التهابی است.

– از جمله Pro برای پیشگیری از آترواسکلروز باید با هم در تعادل باشـند عبارتنـد از: CRP ـ T NF (مخصوصـاً a) ـ

اینترلوکین ۶ ـ سیتوکینهای ضد التهابی مثل ۹ و ۱۰ .

– امروزه از روش هایی مانند EKG (الکتروکاردیوگرام)، تسـت (تردمیـل) ورزش، اسـکن تـالیوم، اکوکـاردیوگرافی بـرای

تشخیص CHD استفاده . میشود

– انداز هگیری میزان Ca پلاکهای آترواسکلروز نیز روش دیگری است.

– از روش MRT برای تشخیص گرفتگی عروق کوچک استفاده میشود. تغذیه (بخش دوم) « 11»

لیپوپروتئی نها و اثر بر CHD

– ۶۰ تا ۷۰ درصد کلسترول خون توسط ۲۰ ،LDL تا ۳۰ درصـد توسـط ۱۰ ،HDL تـا ۱۵ درصـد کلسـترول توسـط

VLDL در خون جابجا میشوند.

– از مهمترین علل CHD و استروک، افزایش LDL خون است.

– افزایش مصرف SFA میتواند موجب هیپرکلسترولمی شود به طوری که دیده شده با کاهش ۱۰% کلسترول خون ابتلا

به ۳۰ CHD درصد افزایش مییابد. البته جهت بررسی وضعیت سلامت فرد باید تمام پروفایل لیپیدی اندازهگیری شـود

نه فقط LDL .

– از عوامل مؤثر بر کلسترول خون عبارتند از: افزایش سن ـ ژنتیک ـ افزایش چربـی رژیـم غـذایی ـ افـزایش FA و کلسـترول

رژیم غذایی ـ میزان هورمونهای جنسی (کاهش استروژن، افزایش کلسترول یا کـاهش تستسـترون) ـ هورمـونهـای اگـزوژن

مثل مصرف OCP ـ HRT و استروئیدهای آنابولیک.

داروهایی مثل بتابلوکرها و دیورتیکهای تیازیدی، وزن بدن، میزان تحمل گلوکز، میزان فعالیـت بـدنی، فصـل سـال (زمسـتان

کلسترول بالاتر است چون تمایل به خوردن شیرینی و چربیها افزایش می یابد)، بیمـاریهـایی مثـل دیابـت، چـاقی، سـرطان،

بیاشتهایی عصبی، بیماریهای کبدی و بیماریهای تیروئیدی که کلسترول خون بالا میرود.

– در کم کاری تیروئید (هیپوتیروئیدی) کلسترول بالا . میرود

– در دیواره عروق عضلات و بافت چربی آنزیم LPL وجود دارد کـه کـارش تجزیـه شـیلومیکرون و VLDL اسـت. کوفـاکتور

LPL آپوسیتو است (آپو C2).

– لیپوپروتئین های غنی از TG عبارتند از: Remnant ،VLDL ، Chy

– اگر TG بالا باشد احتمال بیماریهای قلبی و عروقی زیاد می شود. افزایش TG باعث افزایش Chy میشود.

– افزایش مصرف چربی در رژیم غذایی از هر نوعی تولید شیلومیکرون و Remnant را افزایش میدهد، همـین قضـیه موجـب

افزایش کلسترول خون و به عبارتی آتروژنیسیته . میشود

وجود دارد که خاصیت آتروژنیسیته دارد. ۱۰۰ – در VLDL مقداری APO B

– در حالت Chy ،Fasting در خون دیده نمیشود. VLDL مقدارش نرمال یا حتی بـالاتر اسـت (علـت افـزایش لیپـولیز در

۲ Fasting تا ۳ روزه است).

جزوه تغذیه (بخش دوم) رشته تغذیه
فهرست مطالب

فصل اول:رژیم درمانی در بیماریهای قلبی و عروقی………………………………………………………. …۱۰

لیپوپروتئینها و اثر بر ۱۱ …… ……………………………………………………………………………………CHD

انواع هیپرلیپیدمی:…………………………………………………………………………………… …………….. ۱۳

مارکرهای خونی…………………………………………………………………………………………………….. ۱۸

عوامل کاهش دهنده ۱۹ …….. ……………………………………………………………………………………:LDL

از عوامل افزایشدهنده ۲۰ ……. ……………………………………………………………………………………:TG

عوامل افزایش دهنده ۲۰ …… …………………………………………………………………………………… :HDL

عوامل کاهش دهنده ۲۰ ……. …………………………………………………………………………………… :HDL

مارکرهای التهابی …………………………………………………………………………………… ……………… ۲۰

عوامل خطرمربوط به شیوه زندگی………………………………………………………………………………….. ۲۱

بیماریهایی که موجب ایجاد CHD میشوند:……………………………………………………………………….. ۲۲

فاکتورهای غیرقابل تغییر در ۲۳ …………………………………………………………………………………. CHD

MNT در بیماریهای قلبی و عروقی………………………………………………………………………………… ۲۴

چربیهای رژیم غذایی و بروز ۲۵ ………………………………………………………………………………….CHD

از منابع کاتچین: ……………………………………………………………………………………………………. ۲۸

دارودرمانی…………………………………………………………………………………………………………. ۲۸

آنمی ……………………………………………………………………………………………………………….. ۲۹

مراحل کمبود آهن (تعادل منفی) …………………………………………………………………………………… ۳۰

تعادل مثبت آهن …………………………………………………………………………………… ……………… ۳۰

درمان آنمی فقر آهن …………………………………………………………………………………… ………….. ۳۲

هموکروماتوز………………………………………………………………………………………………………… ۳۲

راههای تشخیص هموکروماتوز: …………………………………………………………………………………… … ۳۳

آنمیهای مگالوبلاستیک …………………………………………………………………………………… ………. ۳۳

مراحل کمبود ۳۴ …………….. …………………………………………………………………………………… B12

روشهای درمانی……………………………………………………………………………………………………. ۳۵

آنمی ناشی از اسیدفولیک …………………………………………………………………………………… ……… ۳۵

مراحل کمبود اسیدفولیک…………………………………………………………………………………… ……….۳۶

آنمی کمبود مس……………………………………………………………………………………………………. ۳۷

نوع فایل:Pdf

سایز: ۲.۸۷mb

تعداد صفحه:۱۸۹

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.