مقاله مقایس? واکنش انواع بهاره و پاییز? ژنوتیپ‌های مختلف گندم نان ((Triticum aestivum در مقابل بیماری پاخور? گندم (Take-all disease)


در حال بارگذاری
11 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله مقایس? واکنش انواع بهاره و پاییز? ژنوتیپ‌های مختلف گندم نان ((Triticum aestivum در مقابل بیماری پاخور? گندم (Take-all disease) دارای ۱۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله مقایس? واکنش انواع بهاره و پاییز? ژنوتیپ‌های مختلف گندم نان ((Triticum aestivum در مقابل بیماری پاخور? گندم (Take-all disease)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله مقایس? واکنش انواع بهاره و پاییز? ژنوتیپ‌های مختلف گندم نان ((Triticum aestivum در مقابل بیماری پاخور? گندم (Take-all disease)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله مقایس? واکنش انواع بهاره و پاییز? ژنوتیپ‌های مختلف گندم نان ((Triticum aestivum در مقابل بیماری پاخور? گندم (Take-all disease) :

تعداد صفحات :۱۷

بیماری پاخوره گندم ناشی از قارچGaeumannomycs graminis var. tritici از بیماری­های مهم گندم است که ریشه و طوقه را دچار آسیب می­کند. ارزیابی ژرم­پلاسم و شناسایی منابع مقاومت، اولین مرحله در تولید ارقام مقاوم به این بیماری است. در این بررسی ۲۲۱ ژنوتیپ گندم نان، تهیه شده از نقاط مختلف ایران و خارج از کشور، در مقابل جدایه T-41 این قارچ مورد ارزیابی گلخانه­ای قرار گرفتند. صفات میزان آلودگی ریشه و طوقه (نمره بیماری)، وزن خشک بیولوژیک و ارتفاع در ژنوتیپ­های بهاره اندازه­گیری شد (از آنجایی که نیاز سرمایی ژنوتیپ­های پاییزه در گلخانه برطرف نشد، لذا ژنوتیپ­های بهاره به ساقه رفتند و ارتفاع فقط در ژنوتیپ­های بهاره اندازه­گیری شد). بر اساس میانگین نمره بیماری (Sc) ژنوتیپ­ها به ۶ دسته تقسیم شدند، بر این اساس ۴ ژنوتیپ کاملا مقاوم (Sc=.)، ۴۲ ژنوتیپ مقاوم (۱<Sc≤0)، ۴۲ ژنوتیپ نیمه مقاوم (۲<Sc≤1)، ۷۰ ژنوتیپ نیمه حساس (۳<Sc≤2)، ۴۵ ژنوتیپ حساس (۴<Sc≤3) و ۱۸ ژنوتیپ کاملا حساس (۵<Sc≤4) شناسایی شد. نتایج حاصل از تجزیه واریانس، رگرسیون لجستیک و کای اسکوئر به خوبی تنوع ژنتیکی موجود در جمعیت را از نظر مقاومت به بیماری و رابطه بین عکس­العمل به بیماری و نوع رشد نشان داد. انواع پاییزه، نسبت به بهاره مقاومت بیش­تری داشتند. همچنین با مقایسه تیمارهای شاهد با آلوده مشخص شد که احتمالاً این بیماری سیستم دفاعی گیاه را تحریک می­کند که منجر به رشد بیشتر تیمارهای آلوده نسبت به شاهد می­شود.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.