بررسی رژیم غذایی طبیعی ماهی کفال طلایی (Liza aurata) و ارتباط آن با شاخص های زیست سنجی در دو فصل بهار و پاییز


در حال بارگذاری
17 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی رژیم غذایی طبیعی ماهی کفال طلایی (Liza aurata) و ارتباط آن با شاخص های زیست سنجی در دو فصل بهار و پاییز دارای ۱۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی رژیم غذایی طبیعی ماهی کفال طلایی (Liza aurata) و ارتباط آن با شاخص های زیست سنجی در دو فصل بهار و پاییز  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی رژیم غذایی طبیعی ماهی کفال طلایی (Liza aurata) و ارتباط آن با شاخص های زیست سنجی در دو فصل بهار و پاییز،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی رژیم غذایی طبیعی ماهی کفال طلایی (Liza aurata) و ارتباط آن با شاخص های زیست سنجی در دو فصل بهار و پاییز :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)

تعداد صفحات :۱۸

ماهی کفال طلایی (Liza aurata) یکی از ماهیان اقتصادی دریای خزر است و آگاهی از رژیم غذایی آن در تعیین نقش زیست محیطی این گونه و درک موقعیت آن در ساختار شبکه غذایی دریای خزر ضروری است. از این رو هدف این مطالعه، بیولوژی تغذیه ماهی کفال طلایی و اولویت رژیم غذایی آن در دو فصل پاییز (دوره تولیدمثل) و ابتدای بهار (دوره غیرتولید مثل) سواحل جنوبی دریای خزر بود. همچنین روابط بین شاخص های زیستی (وزن و طول) و دستگاه گوارش شامل معده و روده مورد بررسی قرار گرفت. به همین منظور نمونه برداری از ۱۰۰ عدد ماهی کفال طلایی از صید پره، در دو فصل بهار و پاییز در ۱۰ ایستگاه (آستارا، تالش، بندر انزلی، رودسر، تنکابن، نوشهر، فریدون کنار، بهشهر، بندر ترکمن، خواجه نفس)، در سواحل جنوبی دریای خزر انجام گردید. نمونه ها در آزمایشگاه زیست سنجی شدند. رابطه رگرسیونی بین طول کل و وزن بدن (ضریب همبستگی r=0.82) همبستگی بالایی نشان دادند. با توجه به سطح معناداری بدست آمده (P>0.05) و با توجه به مقدار b از رابطه ی رگرسیونی طول – وزن، که اختلاف معناداری با عدد ۳ ندارد فرمول رشد ایزومتریک به دست آمد. بررسی محتوای دستگاه گوارش نشان داد شاخص خالی بودن معده در فصل پاییز و بهار به ترتیب برابر با ۲۰±۲۸.۲۸ و ۴±۸.۴۳ بود. بر اساس آزمون همبستگی پیرسون رابطه معکوس و معنی دار بین شاخص های وزن و طول با شاخص GSI و شدت تغذیه دیده شد، اما هیچ رابطه ی معنی داری بین شاخص های وزن و طول ماهی با محتویات معده و شاخص RLG وجود نداشت. میانگین RLG به طول بدن ماهیان در فصل پاییز و بهار به ترتیب برابر ۴.۸۴±۵.۷۰ و ۳.۹۵±۰.۵۹ بود که با توجه به مقادیر RLG که بیش از یک و در حد متوسط است، ماهی کفال طلایی همه چیزخوار می باشد و تمایل زیادی به گیاه خواری دارد، این ماهی پرخور و فاقد غذای اصلی است. میزان ترجیح غذایی (FP) در فصل پاییز برای گاماروس (Gammarus) به میزان ۲۵ درصد، سپس مایتیلوس (Mytilus) به میزان ۲۱ درصد و در فصل بهار برای شانه دار به میزان ۴۶ درصد، به عنوان آیتم غذای اصلی تشکیل می دهد، غذاهای فرعی به ترتیب درصد وقوع بالاتر شامل کرم نرئیس (Nereis)، غذای له شده، صدف کاردیوم (Cardium)، لارو شیرونومیده (Chironomidae larvae)، جلبک انترومورفا (Entermorpha) و هیدروبیا (Hydrobia) می باشد که البته میزان وقوع هر یک از آیتم های مورد تغذیه توسط ماهی کفال طلایی بنابر تغییرات فصلی، میزان دسترسی و شرایط آب و هوایی متغییر محیط در دو فصل بهار و پاییز متفاوت می باشد. شاخص GSI نشان می دهد، تغذیه در فصل بهار، مطلوب تر بوده است و میزان تغذیه در فصل پاییز و دوره تولیدمثلی کاهش یافته است.

کلید واژه: ماهی کفال طلایی، Liza aurata، بیولوژی تغذیه، رشد

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.