اثر فنوتیپ پایه مادری و دوره آبیاری بر زنده مانی و رشد نهال های ارس (.Juniprus exclesa M. B) در ایستگاه سیراچال


در حال بارگذاری
17 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
6 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 اثر فنوتیپ پایه مادری و دوره آبیاری بر زنده مانی و رشد نهال های ارس (.Juniprus exclesa M. B) در ایستگاه سیراچال دارای ۱۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد اثر فنوتیپ پایه مادری و دوره آبیاری بر زنده مانی و رشد نهال های ارس (.Juniprus exclesa M. B) در ایستگاه سیراچال  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی اثر فنوتیپ پایه مادری و دوره آبیاری بر زنده مانی و رشد نهال های ارس (.Juniprus exclesa M. B) در ایستگاه سیراچال،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن اثر فنوتیپ پایه مادری و دوره آبیاری بر زنده مانی و رشد نهال های ارس (.Juniprus exclesa M. B) در ایستگاه سیراچال :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : تحقیقات جنگل و صنوبر ایران

تعداد صفحات :۱۴

جنس ارس (Juniperus) در ایران از نظر گستره پراکنش پس از بنه رتبه دوم را در میان گونه های درختی به خود اختصاص می دهد. وسعت رویشگاه های ارس به دلیل زاد آوری طبیعی محدود آن در حال کاهش است، بنابراین احیای رویشگاه های آن از اهمیت زیادی برخوردار است. در این پژوهش، اثر فنوتیپ پایه مادری و دوره آبیاری بر زنده مانی و مشخصه های رویشی نهال های ارس در ایستگاه سیراچال به مدت چهار سال مطالعه شد. بیست نهال تولید شده از سه گروه از درختان با فنوتیپ پایه مادری A (تنه صاف)، B (تنه خمیده) و C (توان بذردهی زیاد) در قالب بلوک های کامل تصادفی و به صورت کرت های خرد شده در سه تکرار در سال ۱۳۸۹ کاشته شدند. تیمار آبیاری نهال ها در چهار سطح شاهد (بدون آبیاری)، ۱۵ روز یک بار (۶ نوبت در سال)، ۳۰ روز یک بار (سه نوبت در سال) و ۴۵ روز یک بار (دو نوبت در سال) در سال اول پس از کاشت اعمال شد. تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که در سال اول، تاثیر تیمار آبیاری بر متغیرهای رویش جاری قطر، ارتفاع و سطح تاج و تیمار فنوتیپ پایه مادری فقط بر رویش جاری قطر معنی دار بود. در سال دوم نیز فقط اثر فنوتیپ پایه مادری برسطح تاج معنی دار بود. در مجموع پس از گذشت چهار سال، فقط اثر تیمار آبیاری بر سطح تاج معنی دار بود. یافته ها نشان داد که یک نوبت آبیاری در زمان کاشت به عنوان یک ضرورت مهم در استقرار نهال های ارس است و در احیای رویشگاه ها باید مورد توجه قرار گیرد. با توجه به نتایج به نظر می رسد، نوع درخت مادری نیز در احیای رویشگاه تاثیرگذار بوده و انتخاب بذر از درختان گروه C می تواند در موفقیت برنامه احیای رویشگاه سیراچال موثر باشد.

کلید واژه: استقرار، پایش رشد، رویش جاری قطر، زنده مانی

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.