ارزیابی آبشویی خاک های شور و سدیمی با کاربرد سطوح مختلف آب خالص و اسیدی در بخشی از اراضی شبکه آبیاری و زهکشی دشت مهاباد


در حال بارگذاری
17 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 ارزیابی آبشویی خاک های شور و سدیمی با کاربرد سطوح مختلف آب خالص و اسیدی در بخشی از اراضی شبکه آبیاری و زهکشی دشت مهاباد دارای ۱۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد ارزیابی آبشویی خاک های شور و سدیمی با کاربرد سطوح مختلف آب خالص و اسیدی در بخشی از اراضی شبکه آبیاری و زهکشی دشت مهاباد  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی ارزیابی آبشویی خاک های شور و سدیمی با کاربرد سطوح مختلف آب خالص و اسیدی در بخشی از اراضی شبکه آبیاری و زهکشی دشت مهاباد،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن ارزیابی آبشویی خاک های شور و سدیمی با کاربرد سطوح مختلف آب خالص و اسیدی در بخشی از اراضی شبکه آبیاری و زهکشی دشت مهاباد :

سال انتشار : ۱۳۹۶

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : تحقیقات کاربردی خاک

تعداد صفحات :۱۴

بهسازی خاک های شور و سدیمی از دیدگاه حفاظت منابع آب و خاک، اهمیت فراوانی دارد. تجمع و فزونی املاح خاک از رشد و نمو گیاه جلوگیری نموده و به طور مستقیم بر عملکرد گیاه تاثیر می نهد. مهم ترین گام جهت جلوگیری از اثرات سوء شوری خاک، کاهش املاح تا حد بهینه از طریق آبشویی و ممانعت از ماندابی شدن می باشد. بهسازی خاک های شور سدیمی به کیفیت و مقدار آب کاربردی، نوع بهساز و وضعیت زهکشی خاک بستگی دارد. در این پژوهش، به منظور ارزیابی چگونگی اصلاح خاک های شور و سدیمی، تیمارهای مختلف آبشویی با آب خالص و آب اسیدی در سه سطح ۲۵، ۵۰ و ۷۵ سانتی متری در قالب طرح آزمایش بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. پس از آنکه رطوبت خاک به حد ظرفیت مزرعه ای رسید، نمونه خاک جهت تجزیه و تحلیل مقدار تغییرات املاح تهیه گردید. نتایج نشان داد تغییر کلاس شوری و قلیائیت خاک از S3A2 (شوری زیاد و قلیائیت نسبتا زیاد) به S1A1 (شوری و قلیائیت کم) پس از انجام آبشویی می باشد. کمترین و بیشترین درصد بهبود شوری و قلیائیت مربوط به تیمارهای ۲۵ سانتی متر آب خالص و ۷۵ سانتی متر آب اسیدی به ترتیب با مقادیر کاهش متوسط ۲۴.۷ و ۴۱.۲ درصد برای سدیم قابل تبادل و ۲۵.۹ و ۶۹ درصد برای قابلیت هدایت الکتریکی نسبت به شرایط اولیه خاک می باشد. در تمامی تیمارها اختلاف بین استفاده از آب خالص و اسیدی معنی دار شد که نشان از عملکرد موثر ماده اصلاحی دارد. تجزیه آماری نتایج، بیانگر معنی دار بودن تغییرات پارامتر درصد سدیم قابل تبادل و قابلیت هدایت الکتریکی به ترتیب در سطح احتمال پنج و یک درصد بود. تیمار ۵۰ سانتی متر آب اسیدی از بین تیمارها به عنوان مناسب ترین تیمار از لحاظ مصرف آب و کارآیی آبشویی شناخته شد. پیشنهاد می شود برای استفاده بهینه آب، از تیمار ۵۰ سانتی متر آب اسیدی برای اصلاح خاک های منطقه استفاده شود.

کلید واژه: آبشویی، سدیم قابل تبادل، شوری، قلیائیت

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.