مقاومت القایی در خیار، Cucumissativus، نسبت به شته جالیز، (Aphis gossypii (Hem.:.Aphididae، در شرایط گلخانه


در حال بارگذاری
14 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاومت القایی در خیار، Cucumissativus، نسبت به شته جالیز، (Aphis gossypii (Hem.:.Aphididae، در شرایط گلخانه دارای ۲۱ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاومت القایی در خیار، Cucumissativus، نسبت به شته جالیز، (Aphis gossypii (Hem.:.Aphididae، در شرایط گلخانه  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاومت القایی در خیار، Cucumissativus، نسبت به شته جالیز، (Aphis gossypii (Hem.:.Aphididae، در شرایط گلخانه،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاومت القایی در خیار، Cucumissativus، نسبت به شته جالیز، (Aphis gossypii (Hem.:.Aphididae، در شرایط گلخانه :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : نامه انجمن حشره شناسی ایران

تعداد صفحات :۲۱

شته جالیز، Aphis gossypii Glover، یکی از آفات مهم خیار درکشت های گلخانه ای می باشد. در این پژوهش استفاده از مقاومت القایی برای کاهش جمعیت این آفت مورد بررسی قرار گرفت. پارامترهای زیستی شته در داخل اتاقک رشد در دمای ۲±۲۵ درجه سلسیوس، رطوبت نسبی ۵±۶۰ درصد و شرایط نوری ۱۴:۱۰ (روشنایی: تاریکی) ساعت در قالب طرح کاملا تصادفی ودرآزمایش کرت های خرد شده مطالعه گردید. عامل اصلی عبارت از دو رقم خیار تجاری (رویال و استورم) و عامل فرعی عبارت ازپنج مدت زمان پیش-آلودگی (پیش-آلودگی گیاهان به مدت زمان های ۰، ۲، ۴، ۶ و ۸ روز توسط پنج شته ماده بالغ) بود. پس از اتمام دوره های پیش-آلودگی، شته ها از روی گیاهان حذف شده و گیاهان برای مدت ۴۸ ساعت عاری از شته نگاه داشته شدند. سپس پارامترهای زیستی شته روی هرتیمار در ۴۰ تکرار مطالعه شد. بین تیمارها از نظر مدت زمان مراحل نشوونمای پورگی، مدت زمان پوره زایی و طول عمر افراد بالغ اختلاف معنی داری مشاهده گردید. همچنین مقایسه میانگین های نرخ خالص تولید مثل (R0)، نرخ ذاتی افزایش جمعیت (r)، نرخ متناهی افزایش جمعیت (l) و مدت زمان دوبرابر شدن جمعیت (DT) بین تیمارها اختلاف معنی داری را نشان داد، ولی از نظر میانگین مدت زمان یک نسل (T) اختلاف معنی داری بین تیمارها مشاهده نشد. کمترین و بیشترین مقدار R0 این شته در رقم رویال به ترتیب در تیمارهای ۶ روز و صفرروز (شاهد) پیش- آلودگی (۱۹.۲۷ و ۴۹.۶۵ پوره/ماده/نسل) و کمترین و بیشترین مقدار r نیزدر تیمارهای ۶ وصفر روزپیش -آلودگی (۳۱۱/۰ و ۴۸۰/.برروز) به دست آمد. کمترین و بیشترین مقدار R0 این شته در رقم استورم به ترتیب در تیمارهای ۸ روز و صفرروز (شاهد) پیش -آلودگی (۱۳.۲۵ و ۴۴.۶۳ پوره/ماده/نسل) و کمترین و بیشترین مقدار r نیزدر تیمارهای ۸ وصفرروز پیش -آلودگی (۰.۲۷۳ و ۰.۴۶۳ برروز) به دست آمد. بنابراین نتیجه گرفته شد که آلودگی های پیشین خیار به شته به مدت ۶ تا۸ روز می تواند ضمن القای مقاومت نرخ رشد جمعیت شته را کاهش دهد. از این نتایج می توان در مدیریت تلفیقی شته جالیز استفاده نمود.

کلید واژه: مقاومت القایی، شته جالیز، پیش- آلودگی، پارامترهای زیستی

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.