بررسی تاثیر بسته آموزشی – حمایتی خودمراقبتی بر اضطراب، افسردگی و استرس در بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکارد
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
بررسی تاثیر بسته آموزشی – حمایتی خودمراقبتی بر اضطراب، افسردگی و استرس در بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکارد دارای ۱۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد بررسی تاثیر بسته آموزشی – حمایتی خودمراقبتی بر اضطراب، افسردگی و استرس در بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکارد کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی تاثیر بسته آموزشی – حمایتی خودمراقبتی بر اضطراب، افسردگی و استرس در بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکارد،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن بررسی تاثیر بسته آموزشی – حمایتی خودمراقبتی بر اضطراب، افسردگی و استرس در بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکارد :
نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه
تعداد صفحات :۱۴
پیش زمینه و هدف: انفارکتوس میوکارد از شایع ترین بیماری قلبی و عروقی شناخته شده که هرچند می توان آن را کنترل کرد، اما بیماران مبتلا، همواره در معرض عوامل تنش زای جسمی، روانی، اجتماعی ناشی از آن قرار دارند. به همین دلیل این بیماران نیازمند مداخلات پرستاری ازجمله استفاده از روش های موثر آموزش به بیمار هستند. از طرفی خود مراقبتی عامل مهمی در درمان و مراقبت بیماران است. استفاده از بسته آموزشی- حمایتی به عنوان روشی تسهیل کننده می تواند در درک و به کارگیری روش های خود مراقبتی موثر باشد. این مطالعه جهت بررسی تاثیر بسته آموزشی- حمایتی خود مراقبتی بر میانگین اضطراب، افسردگی و استرس در بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکارد انجام شد.مواد و روش کار: در این مطالعه تجربی، ۸۶ بیمار مبتلا به انفارکتوس میوکارد مراجعه کننده به بیمارستان شهید دکتر قلی پور بوکان به صورت نمونه های در دسترس وارد مطالعه شدند و سپس به صورت تخصیص تصادفی به دو گروه ۴۳ نفره در گروه کنترل و مداخله قرار گرفتند. آموزش خودمراقبتی در گروه مداخله بعد از گذشت ۴۸ ساعت از بستری و سپری شدن فاز حاد بیماری، با ارائه بسته آموزشی_ حمایتی خود مراقبتی و به روش چهره به چهره انجام شد. حمایت اجتماعی در چهار بعد حمایت عاطفی، ابزاری، اطلاعاتی و ارزیابی انجام گرفت. جهت تفهیم بهتر آموزش ارائه شده از خانواده بیمار نیز کمک گرفته شد. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه جمعیت شناختی و پرسشنامه استاندارد (اضطراب، استرس، افسردگی) بود. این پرسشنامه ها قبل از انجام مداخله، قبل از ترخیص از بیمارستان و دو ماه بعد از ترخیص به صورت تماس تلفنی یا مراجعه به منزل بیماران در گروه مداخله و کنترل تکمیل شدند. جهت تجزیه وتحلیل داده ها، از آزمون تحلیل واریانس اندازه گیری مکرر با استفاده از برنامه نرم افزار SPSS-21 استفاده شد.یافته ها: این مطالعه نشان داد که میانگین و انحراف معیار اضطراب در گروه مداخله بعد از استفاده از بسته آموزشی-حمایتی کاهش یافته است (۱۲.۶۲±۳.۹۶)(p<0.05). همچنین بررسی میزان افسردگی در دو گروه مداخله و کنترل نشان داد که بعد از استفاده از بسته آموزشی –حمایتی در گروه مداخله میانگین و انحراف معیار افسردگی کاهش پیدا کرده است (۱۲.۲۳±۲.۷۵)(p<0.05). یافته ها نشان داد که استفاده از بسته آموزشی و حمایتی موجب تاثیر معنی داری بر روی استرس بیماران نشده است (۹.۴۱±۱.۹۷)(p>0.05).بحث و نتیجه گیری: در این مطالعه مشخص شد که استفاده از بسته آموزشی_ حمایتی خود مراقبتی موجب کاهش اضطراب و افسردگی در بیماران انفارکتوس میوکارد می شود. بنابراین مدیران پرستاری مراکز درمانی می توانند ازاین روش به عنوان راهکاری موثر در کاهش اضطراب و افسردگی این بیماران استفاده کنند.
کلید واژه: آموزش، خودمراقبتی، اضطراب، افسردگی، استرس، انفارکتوس میوکارد
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.