مبانی نظری و پیشینه استقلال زنان و رفتار باروری


در حال بارگذاری
10 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
5 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مبانی نظری و پیشینه استقلال زنان و رفتار باروری دارای ۴۱ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مبانی نظری و پیشینه استقلال زنان و رفتار باروری  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مبانی نظری و پیشینه استقلال زنان و رفتار باروری۲ ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مبانی نظری و پیشینه استقلال زنان و رفتار باروری،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مبانی نظری و پیشینه استقلال زنان و رفتار باروری :

بصورت فایل ورد

همراه با منابع

چارچوب نظری تحقیق

چارچوب اصلی این تحقیق بر نظریه کنش اجتماعی پاسونز می­ باشد. با توجه به این­ که باروری به طور کلی یک امر ارادی بوده و فرد در شکل ­گیری آن نقشی اساسی دارد، بنابراین می­ توان آن را یک کنش محسوب داشت. هر چند در اصطلاح رایج جمعیت شناسی از باروری به عنوان یک رفتار یاد می­ شود، ولی تالکوت پارسونز به عنوان مشهورترین نظریه ­پرداز در زمینه کنش اجتماعی، تلاش داشت نظریه کنش را از رفتارگرایی متمایز سازد. در واقع، او برای آن اصطلاح کنش را برگزید که دلالتی متفاوت از اصطلاح رفتار دارد. رفتار دلالت بر واکنش مکانیکی در برابر محرک­ ها دارد، حال ­آن ­که اصطلاح کنش بر یک فراگرد فعالانه، خلاقانه و ذهنی دلالت می کند (ریتزر، ۱۳۸۲: ۵۲۹).

پدیده بنیادی در نظریه کنش پارسونز همان چیزی است که او واحد کنشی خوانده است که از نظر وی ماهیتی داوطلبانه دارد. کنش گر بر طبق شرایط حاکم و همچنین هنجارها و الزام­ های فرهنگی مسلط و با توجه به ابزارهای مختلفی که به آن ­ها دسترسی دارد، اهدافی را برای خود بر می ­گزیند. از طرف دیگر، بر اساس همین محدودیت­ ها و امکانات، نگرشی مشخص در ذهن وی شکل می­ گیرد. این نگرش بر روی یک طیف از عدم دست­ یابی کامل به اهداف مورد نظر تا کام­یابی کامل در رسیدن به اهداف قرار می­ گیرد. کنشگر در رسیدن به هدف با دسته ­ای از محدودیت­ ها مواجه است که در طرح نظری پارسونز به عنوان شرایط حاکم شامل شرایط فیزیکی و همچنین شرایط فرهنگی معرفی می­ شوند. با توجه به این­ که کنشگر توانایی ایجاد تغییر در این بخش از نظام اجتماعی را ندارد، بنابرین اهداف وی در راستا و تحت این شرایط شکل می­ گیرد. اما ابزارها و وسایل دست ­یابی به اهداف، با وجود این­ که تحت تاثیر شرایط حاکم هستند، ولی کنشگر می­ تواند در مورد این ابزار اقدام به انتخاب آزادانه ­ی مشروط به وضعیت بنماید. از این­ رو، می­ توان انتظار داشت با توجه به حضور طولانی مدت فرد در خانواده، شرایط خانوادگی در میزان باروری و فاصله ­گذاری تاثیر زیادی داشته باشد.

در نظریه منابع در دسترس، تقسیم قدرت در خانواده و پایگاه قدرت هر یک از همسران، متاثر از منابع در دسترس هر یک از آن­ ها بوده و همچنین میزان استقلال و وابستگی زوجین را تحت تاثیر قرار می ­دهد. بخشی از منابع قدرت زنان در خانواده مربوط به میزان توانمندی آن­ ها در زندگی اجتماعی و دسترسی به منابع اطلاعاتی و کسب آگاهی می ­باشد. امروزه یکی از منابع اصلی کسب آگاهی و توانمندی در سطح اجتماع، میزان دسترسی و استفاده از رسانه ­های جمعی می ­باشد. از سوی دیگر، مهارت­ های فرد شامل مهارت­ های ارتباطی و اجتماعی و همچنین توان انجام اموری می­ باشد که می ­تواند قدرت اقتصادی زن را بالا برده و از وابستگی وی به همسرش بکاهد.

در عصر حاضر رسانه ­ها، چه رسانه­ های جمعی و چه رسانه­ های نوین، نقش عمده ­ای در زندگی جمعی افراد ایفا می ­کنند. رسانه­ ها نقش عمده­ ای در تغییرات فرهنگی، اجتماعی شدن، هویت بخشی، آگاه سازی اعضای جامعه و … ایفا می­ کنند، به همین دلیل، مصرف و کاربرد انواع رسانه­ ها از جهات گوناگون و در میان گروه­ های اجتماعی مورد توجه قرار گرفته است (کلانتری و همکاران، ۱۳۹۱: ۸۰). رفتار باروری نیز از جمله رفتارهایی است که با توجه به الگوبخشی رسانه­ ها و همچنین آگاهی بخشی نسبت به مزایا و معایب فرزندآوری تحت تاثیر میزان و نوع استفاده از رسانه­ ها قرار می­ گیرد.

به­ طور خلاصه به نظر می­ رسد رفتار باروری زنان تحت تاثیر میزان استقلال آن­ ها در خانواده می­ باشد. از طرف دیگر، میزان توانمندی­ های فردی و اجتماعی زنان که شامل آگاهی و ارتباطات اجتماعی آن ها و همچنین توانایی­ های فردی­ شان می­ باشد؛ بر رفتار باروری زنان موثر است. استقلال زنان بستری را برای ارتقای توانمندی­ های اجتماعی آن ها فراهم می­ سازد، هر چند توانمندی­ های اجتماعی نیز در دراز مدت می ­توانند بر استقلال زنان اثر­گذار باشند، ولی به طور نظری می­ توان گفت هر اندازه میزان استقلال زنان بیشتر باشد، میزان توانمندی­ های آن­ ها نیز بیشتر خواهد بود.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.