مبانی نظری اشتغال زنان روستایی ، اقتصاد خانوار
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
مبانی نظری اشتغال زنان روستایی ، اقتصاد خانوار دارای ۴۵ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مبانی نظری اشتغال زنان روستایی ، اقتصاد خانوار کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مبانی نظری اشتغال زنان روستایی ، اقتصاد خانوار۲ ارائه میگردد
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مبانی نظری اشتغال زنان روستایی ، اقتصاد خانوار،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مبانی نظری اشتغال زنان روستایی ، اقتصاد خانوار :
مبانی نظری اشتغال زنان روستایی ، اقتصاد خانوار (فصل دوم تحقیق)
مشخصات این متغیر:
منابع: دارد
پژوهش های داخلی و خارجی: دارد
کاربرد این مطلب: منبعی برای فصل دوم پایان نامه، استفاده در بیان مسئله و پیشینه تحقیق و پروپوزال، استفاده در مقاله علمی پژوهشی، استفاده در تحقیق و پژوهش ها، استفاده آموزشی و مطالعه آزاد، آشنایی با اصول روش تحقیق دانشگاهی
نوع فایل:wordوقابل ویرایش
۲-۱- مقدمه
امروزه محدودیت شدید منابع جهان و رشد فزآینده جمعیت مصرف کننده، موضوع بهره وری و افزایش کارایی در تمامی زمینه های زندگی بشر، به بحثی جدی تبدیل گردیده است. همچنین کوشش بسیاری از افراد متخصص و سازمان ها معطوف به یافتن راهکارهای دستیابی به آن شده است. تمامی متفکرین در کشور ها ی پیشرفته بر این باورند که جامعه ی توانا و توانمند،………….
۲-۲- اشتغال زنان و زندگی خانوادگی
روابط خانوادگی، تحت تأثیر پویایی نهادهای اجتماعی، با تحول دائم روبهروست. با تحول شرایط زیستی و به تبع آن، بروز نیازهای جدید، پیوسته نقشها در حال تغییرند، به طوری که از اعتبار نقشهای سنتی روزبهروز بیشتر کاسته شده و موجبات دگرگونی آنها فراهم میشود. همراه با تغییرات ساختاری جامعه و بر اثر تحولات زندگی خانوادگی، زن خانهدار در عین……………..
۲-۲-۱- شناسایی مشاغل برای زنان روستایی
زنان روستایی به عنوان نیروی کار، تقریبا در تمامی بخش های اقتصادی روستا فعال هستند. این فعالیت ها همواره در ایجاد و یا بهبود درآمد خانوار موثر بوده است، ولی در بعضی از موارد منجر به کسب درآمد مستقل برای زنان روستایی می گردد که می توان به عنوان مشارکت زنان روستایی در بازار کار آن را مورد بررسی قرار داد. یکی از موضوعاتی که توجه محققان را به خود جلب کرده متفاوت بودن عوامل مؤثر در مشارکت زنان روستایی در بازارکار است. امروزه مشخص شده است که در کشورهای پر درآمد با تکنولوژی پیشرفته، فعالیت های زنان از جنبه های گوناگون به سرعت در حال دگرگونی است(Lichter, 1988)……………..
-۳- زنان روستایی و اقتصاد خانواده
زنان روستایی به عنوان نیمی از نیروی انسانی فعال بخش مهمی از تولید را تشکیل میدهند. جایگاه و نقش زنان در توسعه کشاورزی و روستایی بر هیچ کس پوشیده نیست. آنان در زمینهء کاشت، داشت و برداشت محصولات کشاورزی نقش عمدهای برعهده دارند و از زمانی که انسان آموخت برای زنده ماندن باید غذا تهیه کند، زنان به فکرجمعآوری و نگهداری محصولات کشاورزی بوده اند (الوانی و احمدی، ۱۳۸۳).
۲-۴- نقش زنان در توسعه روستایی
زنان حدود نیمی از جمعیت جامعه روستایی را تشکیل میدهند و دارای وظایف و نقشهای متعددی هستند. از جمله، همسرداری، کدبانوگری، تولید و تبدیل فرآوردههای کشاورزی مثل ماست، پنیر و …. و حفظ و نگهداری آنها و کار در مزارع خانگی، تهیه آب و وسایل سوخت، کار به صورت مزد بگیر و…. میباشد. زنان روستایی با انجام فعالیتهای درون منزل (آماده کردن غذا، پختن، شستن، نگهداری و محافظت از فرزندان و…)و فعالیتهای بیرون منزل(مثل کشاورزی، دامپروری و صنایع دستی و…..)نقش مهمی را در رسیدن به توسعه روستایی به عهده دارند (ابونوری و همکاران، ۱۳۸۵)…………
-۴-۱: توسعه نیروی انسانی در بخش کشاورزی
جمشیدی(۱۳۸۲)نیز بیان نموده که در حقیقت اگر بخواهیم نقش زنان روستایی را در توسعه روستا بیان کنیم ، می توان به نقش عمده ی آنها در فعالیت های کشاورزی و تولیدات زراعی، دامی و باغی،صنایع دستی روستایی ،فرآوری و نگه داری و فروش محصولات کشاورزی اشاره کرد.بدون شک یکی از محورهای توسعه، توسعه نیروی انسانی است. چرا…………….
۲-۵- ویژگی های فردی و نقش زنان در اقتصاد خانوار
میری(۱۳۸۶) با بیان این مطلب که زنان به طور نسبی از سطوح تحصیلی پایین تری نسبت به مردان برخورداراند. و اغلب دسترسی محدود به فرصت های آموزشی شغلی دارند. آنها از همه امکانات جهت بالا بردن کمی و کیفی شرایط و بهبود اوضاع خود محروم هستند و با وجود نقش آشکار زنان روستایی در تولید و فرآوری و نگهداری محصولات کشاورزی این بخش از جمعیت روستایی از خدمات آموزشی و کسب مهارتهای مناسب با فعالیتهای خود بیبهره مانده است………….
۲-۶- سیاست های دولت و نقش زنان در اقتصاد خانوار
اطلاعات قابل دسترسی در مورد ویژگیهای اشتغال زنان روستایی در ایران پیش از همه هشدار میدهد که تغییرات اساسی در دیدگاههای موجود نسبت به کارآفرینی و اشتغال و تعریف آن ها لازم است، تا حداقل زنان روستایی نیز در زمرهی جمعیت فعال اقتصادی شمارش شوند.این تغییرات جز با ملاحظهی برنامههای توسعه و سیاستگذاریها در سطح کلان میسر نخواهد شد. بنابراین برنامهریزی، بیشترین نقش را در این بُعد خواهد داشت(خواجه نوری، ۱۳۸۴).ارزش گذاری به ویژگی…………
۲-۷- عوامل اقتصادی و نقش زنان در اقتصاد خانوار
بنابر تحقیقات فائو بیش از۷۰ درصد از جمعیت فقیر جهان را زنان تشکیل میدهندو چهره فقر بیش از آن که روستایی باشد زنانه است.زیرا زنان فقیر شهرنشین نیز همان مهاجران درمانده دیروز روستا هستند(منجم زاده وآجیلی،۱۳۸۵). در کشور ما با توجه به خصوصیات و بافت جوامع روستایی و عشایری بخش وسیعی از تولیدات کشاورزی و فرآوردههای دامی برعهده زنان………….
۲-۸- عوامل اجتماعی و نقش زنان در اقتصاد خانوار
در جامعه ما زنان و بخصوص زنان روستایی اعتماد به نفس کمتر و تصوری منفی از خود در اجتماع دارند. رشد اقتصادی بدون رشد اجتماعی میتواند به بحران منجر شود و رشد فرهنگی بدون پشتوانه اقتصادی متوقف خواهد شد. لذا برای دستیابی به توسعه پایدار باید نسبت بین ابعاد مختلف توسعه حفظ گردد. مسأله توسعه با دامنه و ابعاد وسیع، سالهاست که کشورهای جهانی را به ورطههای متفاوت کشانده است. در همین ارتباط تعیین الگوی توسعه, مسأله مشارکت و نحوه حضور زنان به نتایج بحث برانگیزی در نظام جهانی منتهی میشود. در نظریات جدید توسعه برپایه محوریت دانش ضرورت………….
۲-۹- عوامل فرهنگی و نقش زنان در اقتصاد خانوار
یکی دیگر از موانع مشارکت زنان روستائی در برنامه های ترویجی موانعی هستند که ریشه در مشکلات فرهنگی دارند. همچنین هنجارهای اجتماعی موجود در برخی جوامع یکی دیگر از این عوامل است که باعث محدودیت مشارکت زنان در فعالیت های اقتصادی شده است. این باور که زنان بایستی وظایف دیگری به عهده داشته باشند، محدودیت هایی بر حسب نوع شغل انتخابی، کمبود حمایت خانوادگی، کمبود تغییر پذیری و … را بوجود می آورد. طرح ورود زنان……………
۲-۱۰- بررسی جامعه شناختی اشتغال زنان روستایی
علىرغم مهاجرت گسترده و فراگیر روستاییان به سوى شهرها و بر خلاف روند شتابان شهرنشینى در دهههاى اخیر ، هنوز بیش از یک سوم جمعیت کشور ما در مناطق روستایى به سر مىبرند. به طرز نامتعارفى این افراد از تحصیل ، اشتغال کامل، درآمد کافى، بهداشت درخور، مسکن مناسب و … بىبهره ماندهاند و از فقر و نابرابرى در رنج مىباشند. از این………..
۲-۱۱- توانمندسازی زنان روستایی
توانمندسازی زنان از آن جهت که مورد نیاز جامعه بوده و منافع این توانا سازی نصیب کل این جامعه می شد بسار حایز اهمیت است. دیدگاه جامعه باید نسبت به اقشار مختلف زنان، تغییری بنیادی و اساسی کند که در این رابطه ، اولین و مهمترین گام اقدام برنامه ریزان و کارشناسان مربوط برای « آموزش تواناسازی زنان » خواهد بود، چرا که این امر کلید فقر زدایی از جامعه زنان می باشد (ترکمانی و همکاران، ۱۳۷۸).
………….
۲-۱۲- وضعیت زنان روستایی استان کردستان
استان کردستان و سایر مناطق کُردنشین از نظر محرومیت یکی از عقب نگه داشته شده ترین مناطق ایران هستند. وضعیت اقتصادی زنان کُرد وابسته به مردان است، چون اکثر زنان کرد دارای درآمد کافی و بالا به صورت مستقل نمی باشند و به طبع وضع اقتصادی منطقه خوب نیست. منطقه امکانات تولید کار، ایجاد بازار کار برای حتی صنایع دستی زنان، تولیدات خانگی و جذب نیروی زنان را ندارد. بیداد فقر در منطقه ،ناتوانی زنان بالخص زنان بد سرپرست یا بی سرپرست در اداره امور خود سبب بسیاری از ناهنجاریهای اجتماعی شده است………….
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.