بررسی برخی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک در دو رویشگاه مرتعی (مطالعه موردی مراتع ییلاقی آغ داش- شهرستان شاهین دژ در استان آذربایجان غربی)
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
بررسی برخی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک در دو رویشگاه مرتعی (مطالعه موردی مراتع ییلاقی آغ داش- شهرستان شاهین دژ در استان آذربایجان غربی) دارای ۱۳ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد بررسی برخی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک در دو رویشگاه مرتعی (مطالعه موردی مراتع ییلاقی آغ داش- شهرستان شاهین دژ در استان آذربایجان غربی) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی برخی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک در دو رویشگاه مرتعی (مطالعه موردی مراتع ییلاقی آغ داش- شهرستان شاهین دژ در استان آذربایجان غربی)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن بررسی برخی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک در دو رویشگاه مرتعی (مطالعه موردی مراتع ییلاقی آغ داش- شهرستان شاهین دژ در استان آذربایجان غربی) :
نام کنفرانس، همایش یا نشریه : تحقیقات منابع طبیعی تجدید شونده
تعداد صفحات :۱۳
بررسی کیفیت خاک در شناسایی اثرات نوع کاربری و مدیریت در عرصه های مرتعی از اهمیت زیادی برخوردار است. ترکیب پوشش گیاهی به طور عمده تحت تاثیر فاکتورهای ادافیکی قرار دارد و این عوامل در کنار سایر عوامل مدیریتی کمک می کند تا گیاهان رویشی، غالبیت خاصی پیدا کنند. بدین منظور دو رویشگاه گراسلند و بوته زار در مراتع ییلاقی شاهین دژ انتخاب شد. فاکتورهای خاکی در سه عمق صفر تا ۱۵ سانتی متر، ۱۵ تا ۳۰ سانتی متر و ۳۰ تا ۶۰ سانتی متر اندازه گیری شدند که شامل pH، EC، N، K، C، P، درصد آهک، درصد رطوبت، درصد رس، درصد سیلت و درصد شن بودند. در این پژوهش از آزمون t برای مقایسه میانگین داده ها و از نرم افزار SPSS جهت تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شد. نتایج نشان داد که در سایت بوته زار بین هدایت الکتریکی، درصد رطوبت و رس اختلاف معنی داری در سطح ۵ درصد وجود دارد و در سایت گراسلند نیز نتایج نشان دهنده این نکته بود که هیچ یک از فاکتورهای خاک در سه عمق ذکر شده با هم اختلاف معنی داری نداشتند. در عمق ۱۵-۰ سانتی متری جوامع گراسلند و بوته زار بین درصد آهک، هدایت الکتریکی، درصد شن و درصد رس اختلاف معنی داری وجود داشت و در عمق ۳۰-۱۵ و ۶۰-۳۰ سانتی متری نیز بین هدایت الکتریکی، درصد آهک و درصد رس اختلاف معنی داری مشاهده گردید، ولی در سایر پارامترها تفاوت معنی داری مشاهده نشد. در نهایت کلیه فاکتورهای خاک به طور یکسان بر روی جوامع گیاهی تاثیرگذار نیستند و بنابراین با توجه به نتایج حاصل با اعمال مدیریت صحیح می توان از تغییر ترکیب گیاهی اراضی دارای پوشش گیاهان گندمیان و تبدیل آنها به گونه های بوته ای جلوگیری نمود. در برنامه های اصلاح و احیاء مراتع هم باید به خصوصیات خاک توجه نمود و بر اساس شرایط اکولوژیکی منطقه اقدام به انتخاب گونه های مناسب با شرایط خاک نمود. همچنین داشتن اطلاعاتی درباره خصوصیات خاک در اکولوژی گیاهی ضروری است، زیرا خاک در واقع عامل اولیه ای است که نوع پوشش گیاهی را در داخل یک اقلیم تعیین می نماید.
کلید واژه: مرتع، رویشگاه، خصوصیات خاک، گندمیان، بوته زار
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.