اثرات فیزیولوژیکی تنش شوری (کلرید سدیم) بر جوانه زنی و رشد گیاهچه ای ژنوتیپ های گندم نان


در حال بارگذاری
14 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
4 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 اثرات فیزیولوژیکی تنش شوری (کلرید سدیم) بر جوانه زنی و رشد گیاهچه ای ژنوتیپ های گندم نان دارای ۱۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد اثرات فیزیولوژیکی تنش شوری (کلرید سدیم) بر جوانه زنی و رشد گیاهچه ای ژنوتیپ های گندم نان  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی اثرات فیزیولوژیکی تنش شوری (کلرید سدیم) بر جوانه زنی و رشد گیاهچه ای ژنوتیپ های گندم نان،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن اثرات فیزیولوژیکی تنش شوری (کلرید سدیم) بر جوانه زنی و رشد گیاهچه ای ژنوتیپ های گندم نان :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : زراعت (پژوهش و سازندگی)

تعداد صفحات :۱۰

تنش شوری و مبارزه با آن از عمده مسائلی است که بشر از هزاران سال پیش تا کنون با آن دست به گریبان بوده است. مشکلات مربوط به جوان هزنی و استقرار مطلوب گیاه یکی از مهم ترین دغدغه های کشاورزان در مناطق خشک و نیمه خشک می باشد. در این راستا و به منظور ارزیابی اثر تنش شوری بر جوانه زنی رقم های گندم نان، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با دو عامل و سه تکرار انجام شد. عامل های آزمایشی شامل ارقام مختلف گندم نان (هشت رقم) و چهار سطح تنش شوری (با غلظت صفر، ۳، ۶ و ۹ گرم نمک طعام در لیتر) بود. نتایج نشان داد که بین ژنوتیپ های گندم و همچنین بین سطوح مختلف تنش شوری بر طول ریشه چه، طول ساقه چه، طول کلئوپتیل، وزن تر گیاهچه و درصد جوانه زنی اختلاف معنی دار (p£۰.۰۱) مشاهده شد. هم چنین اثر ژنوتیپ بر نسبت طول ریشه چه به طول ساقه چه بسیار معنی دار ولی اثر تنش شوری بر آن، معنی دار (p£۰.۰۵) گردید. از طرف دیگر نسبت وزن تر ریشه چه به وزن تر ساقه چه تحت تاثیر معنی دار ژنوتیپ قرار گرفت، ولی اثر تنش شوری بر این صفت معنی دار نگردید. اثر متقابل ژنوتیپ و تنش شوری بر صفت طول ریشه چه معنی دار بود. با افزایش تنش شوری، مقدار تمامی صفت های مورد مطالعه به جز نسبت طول ریشه چه به طول ساقه چه کاهش یافت. بیش ترین همبستگی، بین دو صفت نسبت وزن تر ریشه چه به وزن تر ساقه چه و وزن تر ریشه چه (r=0.95) به دست آمد. تجزیه کلاستر بر مبنای داده های استاندارد شده، ژنوتیپ ها را در سه گروه قرار داد. رقم آذر ۲ از نظر تحمل به شوری و اغلب صفت های مورد بررسی به جز وزن تر ریشه چه، نسبت های طول ریشه چه به طول ساقه چه و نسبت وزن تر ریشه چه به وزن تر ساقه چه از سایر رقم ها برتر بود.

کلید واژه: تجزیه کلاستر، تنش شوری، جوانه زنی، گندم نان، همبستگی ساده

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.