اثر باکتری Rhizobium leguminosarum b.v. phaseoli بر رشد، فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و جذب عناصر غذایی گیاه لوبیا (Phaseolus vulgaris) در شرایط تنش شوری


در حال بارگذاری
14 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 اثر باکتری Rhizobium leguminosarum b.v. phaseoli بر رشد، فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و جذب عناصر غذایی گیاه لوبیا (Phaseolus vulgaris) در شرایط تنش شوری دارای ۲۱ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد اثر باکتری Rhizobium leguminosarum b.v. phaseoli بر رشد، فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و جذب عناصر غذایی گیاه لوبیا (Phaseolus vulgaris) در شرایط تنش شوری  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی اثر باکتری Rhizobium leguminosarum b.v. phaseoli بر رشد، فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و جذب عناصر غذایی گیاه لوبیا (Phaseolus vulgaris) در شرایط تنش شوری،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن اثر باکتری Rhizobium leguminosarum b.v. phaseoli بر رشد، فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و جذب عناصر غذایی گیاه لوبیا (Phaseolus vulgaris) در شرایط تنش شوری :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله الکترونیک مدیریت خاک و تولید پایدار

تعداد صفحات :۲۱

سابقه و هدف: شوری از شایع ترین تنش های محیطی می باشد که تولید موفقیت آمیز محصولات زراعی را به مخاطره انداخته است. با توجه به این که بخش وسیعی از زمین های زیر کشت محصولات عمده کشاورزی در مناطق خشک و نیمه خشک ایران قرار گرفته است و این گیاهان در معرض شرایط نامطلوب محیطی قرار دارند، افزایش توان گیاهان جهت تحمل تنش های محیطی ناشی حضور املاح اضافی در خاک، از نظر تقلیل افت عملکرد مهم می باشد. روش های بیولوژیک مبتنی بر استفاده از پتانسیل ارگانیسم های مفید خاکزی در برقراری روابط همزیستی با گیاهان، می تواند با تغییر ساختار ژنتیکی محصولات زراعی و سایر گیاهان، عملکرد آن ها را در واحد سطح افزایش دهد و امکان توسعه کشت آن ها را در خاک های شور، خشک یا اقلیم هایی با تنش های غیر زیستی و زیستی فراهم آورد. این پژوهش به بررسی توان باکتری Rhizobium leguminosarum b.v. phaseoli در بهبود رشد، وضعیت تغذیه ای و افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان (کاتالاز و پراکسیداز) گیاه لوبیا (رقم اختر) در شرایط تنش شوری می پردازد.مواد و روش ها: آزمایش گلخانه ای به صورت فاکتوریل در پایه طرح کاملا تصادفی با سه تکرار و با استفاده از بستر کشت مخلوط شن و پرلیت (۲:۱ V/V) در سه سطح شور S0، S1 و S2 (به ترتیب صفر، ۳۵ و ۷۰ میلی مولار کلریدسدیم یا صفر، ۳ و ۶ دسی زیمنس بر متر) در مرکز پژوهش کشت بدون خاک واقع در دانشگاه صنعتی اصفهان انجام شد.نتایج: نتایج نشان داد که تنش شوری صرف نظر از تیمار میکروبی و سطح تنش، رشد لوبیا را کاهش داد. گیاهان تلقیح یافته با باکتری ریزوبیوم، وزن خشک شاخساره و ریشه بیش تری را در تمام سطوح شوری نسبت به گیاهان فاقد تلقیح دارا بودند. تنش شوری، به ویژه در گیاهان فاقد تلقیح باکتری ریزوبیوم، فعالیت آنزیم کاتالاز و غلظت پتاسیم و نیتروژن شاخساره را کاهش و فعالیت آنزیم پراکسیداز و غلظت سدیم شاخساره را افزایش داد. در سطوح شوری S1 و S2 فعالیت آنزیم کاتالاز گیاهان تلقیح یافته با باکتری ریزوبیوم به ترتیب ۱۹۶ و ۲۵۹ درصد و فعالیت آنزیم پراکسیداز به ترتیب ۷۳ و ۷ درصد نسبت به گیاهان فاقد تلقیح افزایش یافت. تلقیح باکتری ریزوبیوم در سطوح شوری S1 و S2 موجب افزایش غلظت پتاسیم شاخساره به ترتیب ۸۴ و ۱۰ درصد و کاهش غلظت سدیم به ترتیب ۵۰ و ۷۰ درصد شد. همچنین، گیاهان تلقیح شده با باکتری ریزوبیوم در سطوح شوری S0 و S2 از نیتروژن بیش تری نسبت به گیاهان فاقد تلقیح برخوردار بودند. غلظت فسفر شاخساره گیاهان تلقیح یافته با باکتری ریزوبیوم نسبت به گیاهان فاقد تلقیح ۵۵ درصد افزایش یافت.نتیجه گیری: به طورکلی تلقیح گیاه لوبیا رقم اختر با زادمایه باکتری Rhizobium leguminosarum b.v. phaseoli در این پژوهش، می تواند به عنوان روشی مفید جهت کاهش اثرات مضر تنش شوری، استفاده شود.

کلید واژه: ارقام گندم، P. indica، عناصر غذایی، کلروفیل

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.