ارزیابی توان بوم ساختی روستاها و نقش آن در توسعه منطقه ای از دیدگاه بوم گردشگری (نمونه مطالعه: روستاهای شهرستان لواسان)


در حال بارگذاری
15 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
4 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 ارزیابی توان بوم ساختی روستاها و نقش آن در توسعه منطقه ای از دیدگاه بوم گردشگری (نمونه مطالعه: روستاهای شهرستان لواسان) دارای ۱۳ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد ارزیابی توان بوم ساختی روستاها و نقش آن در توسعه منطقه ای از دیدگاه بوم گردشگری (نمونه مطالعه: روستاهای شهرستان لواسان)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی ارزیابی توان بوم ساختی روستاها و نقش آن در توسعه منطقه ای از دیدگاه بوم گردشگری (نمونه مطالعه: روستاهای شهرستان لواسان)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن ارزیابی توان بوم ساختی روستاها و نقش آن در توسعه منطقه ای از دیدگاه بوم گردشگری (نمونه مطالعه: روستاهای شهرستان لواسان) :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مطالعات مدیریت شهری

تعداد صفحات :۱۳

مقدمه و هدف پژوهش: ارزیابی توان بوم ساختی، سنجش موجودی و توان بالقوه سرزمین با ملاکها و معیارهای مشخص و از پیش طرح ریزی شده است.این مطالعات به عنوان پایه ای برای تصمیم گیری و برنامه ریزی استفاده از سرزمین در تمام نقاط جهان، به کار گرفته می شود. ارزیابی توان بوم ساختی محیط زیست مرحله میانی فرآیند آمایش سرزمین است، در واقع ارزیابی سرزمین، اطلاعات اساسی برای مرحله دوم آمایش سرزمین که شامل انتخاب مناسب ترین استفاده از سرزمین و نظام مدیریت است، را فراهم می نماید. زیرا هدف آمایش سرزمین تعیین نتایج فیزیکی، زیست شناختی و اقتصادی- اجتماعی متناسب ترین و ممکن ترین انتخاب نوع کاربری در یک تکه از سرزمین (منطقه برنامه ریزی) است. هدف از این پژوهش ارزیابی توان بوم ساختی روستاهای شهرستان لواسان برای کاربری های مختلف بوده است تا بدین وسیله مشخص شود که این روستاها برای کدامیک از کاربری ها بالاترین توان را دارا می باشند و به این وسیله در استفاده از منابع و هزینه و وقت در این سرزمین صرفه جویی شود.روش پژوهش: در این مقاله سعی شده است با انتخاب شاخص هایی که در همه کاربری های بوم ساختی مشترک هستند، به بررسی نقش هر روستا و تعیین الویت این نقش ها پرداخته شود. در مرحله بعد با در نظر گرفتن روستاهایی که الویت اول آن ها مدل بوم گردشگری بوده است به بررسی انواع تفرج و گشت و گذار در این روستاها پرداخته می شود و نقش آن در توسعه اقتصادی روستا مورد بررسی قرار می گیرد. در نهایت به بررسی و ارائه راهکار هایی برای بالابردن توسعه اقتصادی در این روستاها اقدام خواهد شد.یافته ها: با توجه به مطالعات انجام شده و بررسی توان اکولوژیکی روستاهای شهرستان لواسان و تعیین نقش برای آن ها، نتایج بررسی ها موید آن است که ۳ روستای افجه، برگ جهان کند علیا در الویت اول مدل اکولوژی توریسم قرار گرفته اند. در این مرحله تک تک واحد های زیستی با مدل های تهیه شده برای کاربری ها ارزیابی توان می شود.نتیجه گیری: بر اساس یافته های تحقیق، زمینه گسترش فعالیت های بوم گردشگری (بوم گردشگری متمرکز و بوم گردشگری گسترده) در لواسان و در برخی نقاط روستایی منطقه وجود دارد. پژوهش های صورت گرفته نشان می دهد که از بین ۱۰ روستایی که توان بوم ساختی آن ها مورد بررسی قرار گرفته است؛ ۳روستای برگ جهان، افجه، کند علیا به عنوان مدل اکولوژیکی توریسم طبقه بندی شدند. در این میان محدوده لواسانات به دلیل شرایط ویژه خود که ناشی از خصوصیات طبیعی و اقلیمی آن است، نسبت به سایر نقاط منطقه، از پتانسیل ها و فرصت های ویژهای برای سرمایه گذاری و ایجاد قطب های جدید اقتصادی برخوردار می باشد.

کلید واژه: توان بوم ساختی، توسعه اقتصادی، گردشگری، روستاهای لواسان

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.