عنوان فارسی: تاملی در قاعده انگاری بطلان معاملات سفیهانه با تاکید بر آیه ممنوعیت اکل مال به باطل (عنوان عربی: تَمَعُّنُ فی فرض القاعده لِبطلان صفقات الحماقه مع الترکیز علی الآیه فی حرمه المؤاکله بالباطل)


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 عنوان فارسی: تاملی در قاعده انگاری بطلان معاملات سفیهانه با تاکید بر آیه ممنوعیت اکل مال به باطل (عنوان عربی: تَمَعُّنُ فی فرض القاعده لِبطلان صفقات الحماقه مع الترکیز علی الآیه فی حرمه المؤاکله بالباطل) دارای ۲۵ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد عنوان فارسی: تاملی در قاعده انگاری بطلان معاملات سفیهانه با تاکید بر آیه ممنوعیت اکل مال به باطل (عنوان عربی: تَمَعُّنُ فی فرض القاعده لِبطلان صفقات الحماقه مع الترکیز علی الآیه فی حرمه المؤاکله بالباطل)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی عنوان فارسی: تاملی در قاعده انگاری بطلان معاملات سفیهانه با تاکید بر آیه ممنوعیت اکل مال به باطل (عنوان عربی: تَمَعُّنُ فی فرض القاعده لِبطلان صفقات الحماقه مع الترکیز علی الآیه فی حرمه المؤاکله بالباطل)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن عنوان فارسی: تاملی در قاعده انگاری بطلان معاملات سفیهانه با تاکید بر آیه ممنوعیت اکل مال به باطل (عنوان عربی: تَمَعُّنُ فی فرض القاعده لِبطلان صفقات الحماقه مع الترکیز علی الآیه فی حرمه المؤاکله بالباطل) :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : پژوهش های فقه و حقوق اسلامی (فقه و مبانی حقوق اسلامی)

تعداد صفحات :۲۵

مشهور از فقیهان بطلان معامله سفهی را مفروغ عنه دانسته حتی آن را به صورت یک قاعده فقهی قلمداد کرده و در بسیاری از موارد با استناد به این قاعده حکم به بطلان نموده اند. مراد این است که هرگاه از سوی شخصی که سفیه نیست، معامله ای صادر شود که غیرعاقلانه و بدون غرض عقلایی نوعی باشد، چنین معامله ای به منزله معدوم بوده و قابل تصحیح نخواهد بود. به گونه ای که سفاهت معامله به عنوان وجهی مستقل برای اتصاف آن به بطلان انگاشته شده است. در حالی که ملاک بطلان، سفاهت معامل است نه سفهی بودن معامله. با فقدان دلیل بر بطلان معاملات سفهی مطابق اصل صحت، حکم به صحت چنین معاملاتی می شود، مگر اینکه سفاهت فاعل آن احراز گردد. افزون بر آنکه صدق موضوعی عنوان سفاهت نیز در غایت صعوبت است در جایی که اغراض شخصی نیز علاوه بر اغراض نوعی، در خروج معامله از عنوان سفاهت دخیل باشند. بنابراین علاوه بر اشکالی که در برخی از مصادیق در اتصاف آنان به سفاهت وجود دارد، کبرای کلی باطل بودن معاملات سفیهانه به طور کلی و به عنوان وجهی مستقل جهت اتصاف معاملات کذایی به بطلان نیز محل تامل است.
چکیده عربی:یَعقتد الفقهاءُ المشهورون بأنَ بطلانَ صفقه الحماقه، مفروغ عنه بل حَسِبُوه کقاعدهٍ فقهیه و فی الأکثر قد أوعزوا إلی البطلان. و المقصود أنّه إذا انعقدت صفقهٌ من قِبَل شخص غیر سفیه، بینما الصفقه کانت غیر عقلیه، فهذه بِصفه المعدومه و لا یمکن تصحیحَها. فسفاهه المعامله کصوره مستقله لاِتّصافها بالبطلان. و الواقع ملاکُ البطلان، غباءُ المعامل لا سفاههُ المعامله. و إن لم یکن دلیلٌ علی البطلان، فالحکمُ یُصدَر علی المعامله إلّا أن یُحصل علی غباء المُعامل. فکذالک علاوهً علی المشکلًه التی فی بعض مصادیق السفاهه، فهناک تَمّعُّنً فی بُطلانِ صفقات الحماقه کصوره مستقله لا تصاف هذه المعاملات بالبطلان.

کلید واژه: کلیدواژه فارسی: معامله سفهی، معامله سفیه، مواکله باطل، بطلان، سفاهت، حجر (کلیدواژه عربی: صفقه الحماقه، معامله الغَبّی، المؤاکله بالباطل، البطلان، السفاهه، الحجر)

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.