اثر روش های مختلف خاک ورزی بر برخی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک و عملکرد گندم دیم در تناوب گندم- آیش استان کردستان


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 اثر روش های مختلف خاک ورزی بر برخی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک و عملکرد گندم دیم در تناوب گندم- آیش استان کردستان دارای ۲۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد اثر روش های مختلف خاک ورزی بر برخی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک و عملکرد گندم دیم در تناوب گندم- آیش استان کردستان  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی اثر روش های مختلف خاک ورزی بر برخی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک و عملکرد گندم دیم در تناوب گندم- آیش استان کردستان،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن اثر روش های مختلف خاک ورزی بر برخی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک و عملکرد گندم دیم در تناوب گندم- آیش استان کردستان :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله الکترونیک مدیریت خاک و تولید پایدار

تعداد صفحات :۲۲

سابقه و هدف: در میان عواملی که برای کنترل مقدار ماده آلی خاک جهت تولید محصولات کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرند، تناوب زراعی و شیوه های مدیریتی خاک، تحت کنترل زارع می باشد. خاک ورزی؛ که به تغییر ساختار خاک با استفاده از ابزار های خاک ورز مکانیزه اطلاق می شود؛ به عنوان یک ابزار مهم مدیریتی جهت اصلاح ساختار خاک به شمار می رود. این در حالی است که کیفیت خاک در درجه اول توسط عملیات خاک ورزی که برای تامین نیازهای فیزیکی و هیدرولوژیکی خاک انجام می شود، تحت تاثیر قرار می گیرد. از طرفی روش های مختلف خاک ورزی می تواند عملکرد محصول را به دلیل اثرات آن ها بر حفظ رطوبت و همچنین خواص فیزیکی خاک تحت تاثیر قرار دهد. با توجه به این موضوع این پژوهش به منظور تعیین اثرات مدیریت های مختلف خاک ورزی بر برخی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک و عملکرد گندم دیم در تناوب گندم- آیش در ایستگاه تحقیقات دیم قاملو (کردستان) انجام گرفت.مواد و روش ها: این آزمایش در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با ۵ تیمار در ۴ تکرار از پاییز سال ۱۳۸۴، به مدت ۳ سال با تیمارهای خاک ورزی به شرح زیر اجرا گردید: شخم با گاوآهن قلمی در پاییز + استفاده از پنجه غازی در بهار (A1)، شخم با گاوآهن بدون صفحه برگردان در پاییز + استفاده از پنجه غازی در بهار (A2)، بدون عملیات خاک ورزی در پاییز + استفاده از علف کش در بهار (A3)، بدون عملیات خاک ورزی در پاییز+استفاده از پنجه غازی در بهار (A4)، شاهد (شخم با گاوآهن برگردان دار در بهار) (A5). در همه تیمارها، گندم رقم آذر ۲ به صورت یکسان با خطی کار کاشته شد. همچنین به منظور مشخص نمودن تاثیر روش های مختلف خاک ورزی بر روی بعضی خواص فیزیکی و شیمیایی خاک و گیاه اندازه گیری هایی انجام گرفت.یافته ها: نتایج تجزیه مرکب سه ساله نشان داد که میزان و پراکنش باران و درجه برودت هوا در سال های مختلف اجرای آزمایش متفاوت بود، از این رو عملکرد و اجزاء آن نیز به تبع از شرایط اقلیمی، متفاوت بوده و بیش ترین عملکرد دانه (۱۹۶۳ کیلوگرم در هکتار)، در سال اول اجرای آزمایش به دست آمد. اثر تیمارهای خاک ورزی نیز بر عملکرد دانه و پروتئین آن معنی دار شد، به طوری که بیش ترین مقادیر اغلب فاکتورهای اندازه گیری، از تیمار A3 به دست آمد. این تیمار همچنین در افزایش درصد کربن آلی خاک، کاهش جرم مخصوص ظاهری خاک و ذخیره رطوبت برتری داشت.نتیجه گیری: با توجه به نتایج حاصله، برای ارتقاء عملکرد کمی و کیفی محصول، اجرای سیستم بدون عملیات خاک ورزی در پاییز + استفاده از علف کش در بهار برای منطقه مورد مطالعه توصیه می شود.

کلید واژه: خاک ورزی، عملکرد، گندم، خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک، تناوب

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.