پاسخ گیاه سویا (Glycine max) به تنش خشکی در رابطه با شاخص های رشد و برخی آنزیم های کلیدی متابولیسم کربن و نیتروژن
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
پاسخ گیاه سویا (Glycine max) به تنش خشکی در رابطه با شاخص های رشد و برخی آنزیم های کلیدی متابولیسم کربن و نیتروژن دارای ۲۵ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد پاسخ گیاه سویا (Glycine max) به تنش خشکی در رابطه با شاخص های رشد و برخی آنزیم های کلیدی متابولیسم کربن و نیتروژن کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پاسخ گیاه سویا (Glycine max) به تنش خشکی در رابطه با شاخص های رشد و برخی آنزیم های کلیدی متابولیسم کربن و نیتروژن،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن پاسخ گیاه سویا (Glycine max) به تنش خشکی در رابطه با شاخص های رشد و برخی آنزیم های کلیدی متابولیسم کربن و نیتروژن :
نام کنفرانس، همایش یا نشریه : زیست شناسی گیاهی
تعداد صفحات :۲۵
تنش خشکی یکی از مهم ترین عوامل محدود کننده تولید محصول در گیاه سویا است. به همین دلیل، شناسایی مکانیسم های مرتبط با تحمل تنش خشکی در گیاه سویا به منظور بهبود و افزایش مقاومت به خشکی با روش های مهندسی ژنتیک بسیار مهم است. در مطالعه حاضر، تاثیر تنش خشکی بر شاخص های رشد (ارتفاع گیاه، وزن تر و خشک ساقه و ریشه) و نیز فعالیت آنزیم های ایزوسیترات دهیدروژناز (ICDH)، فسفو انول پیروات کربوکسیلاز (PEPC)، مالات دهیدروژناز (MDH)، گلوتامین سنتتاز (GS) و نیترات ردوکتاز (NR) در ارقام حساس و متحمل به خشکی گیاه سویا ارزیابی شد. نتایج نشان داد که شاخص های رشد اندازه گیری شده تحت هر دو شرایط مناسب آبیاری (شاهد) و محدودیت آب (تیمار خشکی)، در رقم متحمل به خشکی در مقایسه با رقم حساس، بالاتر بود. فعالیت آنزیم ICDH در هر دو رقم، در پاسخ به تنش افزایش یافت، در حالی که این افزایش در رقم متحمل به خشکی در مقایسه با رقم حساس بالاتر بود. فعالیت آنزیم های PEPC، MDH، GS و NR تحت شرایط تنش در رقم حساس، کاهش معنی داری را در مقایسه با شاهد نشان داد، در حالی که فعالیت این آنزیم ها در رقم متحمل نسبت به نمونه های شاهد افزایش یافت. به طور کلی، داده های به دست آمده پاسخ متفاوت فعالیت های آنزیمی ارزیابی شده دو رقم سویا را که از نظر سطح تحمل به خشکی متفاوت هستند نشان می دهد. همچنین به نظر می رسد که کاهش فعالیت آنزیم های PEPC، MDH، GS و NR در رقم حساس به خشکی به واسطه کم آبی احتمالا می تواند از دلایل کاهش رشد در گیاه سویا، تحت شرایط تنش خشکی باشد.
کلید واژه: تنش خشکی، سویا، متابولیسم کربن، متابولیسم نیتروژن
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.