بررسی وضعیت آنمی و برخی عوامل موثر بر آن بر زنان باردار تحت پوشش مراکز بهداشتی درمانی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
بررسی وضعیت آنمی و برخی عوامل موثر بر آن بر زنان باردار تحت پوشش مراکز بهداشتی درمانی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان دارای ۱۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد بررسی وضعیت آنمی و برخی عوامل موثر بر آن بر زنان باردار تحت پوشش مراکز بهداشتی درمانی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی وضعیت آنمی و برخی عوامل موثر بر آن بر زنان باردار تحت پوشش مراکز بهداشتی درمانی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن بررسی وضعیت آنمی و برخی عوامل موثر بر آن بر زنان باردار تحت پوشش مراکز بهداشتی درمانی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان :
نام کنفرانس، همایش یا نشریه : علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)
تعداد صفحات :۱۶
زمینه و هدف: آنمی فقر آهن از شایع ترین مشکلات دوران بارداری است که موجب زایمان زودرس، تولد نوزاد کم وزن، افزایش مرگ و میر جنینی، افزایش خونریزی بعد از زایمان و بروز زجر جنینی می گردد. این مطالعه با هدف بررسی فراوانی آنمی و عوامل موثر بر آن در زنان باردار تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در سال ۱۳۹۲ اجرا شد.روش کار: این مطالعه به صورت توصیفی تحلیلی در ۱۱۹۴ مادر باردار انجام شد. از هر شهرستان تحت پوشش این دانشگاه ۳ مرکز بهداشتی درمانی که مادران باردار شهری و روستایی را پوشش می دادند، انتخاب و از هر مرکز با ۵۶ زن باردار تصادفی انتخاب شده، مصاحبه و پرسشنامه تکمیل گردید. میزان هموگلوبین با مراجعه به پرونده خانوار مادر و با استفاده از پرسشنامه که مشتمل بر ۴ بخش، دموگرافیک (۸ سوال)، باروری (۲۲ سوال) تغذیه و مصرف دخانیات (۷ سوال) و آزمایشگاهی (۱ سوال) بود جمع آوری شد. داده ها با نرم افزار (۱۹) SPSS و استفاده از آمار توصیفی – استنباطی (آزمون کای دو و رگرسیون لجستیک) تجزیه و تحلیل گردید. سطح معنی داری کمتر از ۰.۰۵ در نظر گرفته شد.یافته ها: شیوع آنمی در استان ۴۶.۶% برآورد شد که دامنه آن بین ۲۲.۲-۷۱.۲ درصد در شهرستان های مختلف متغیر بود که این شیوع بین شهرستان های تابعه (p<0.001) و بین مناطق شهری و روستایی معنی دار بود (p=0.007). بین شیوع آنمی و سطح تحصیلات مادر (p=0.003)، انجام مراقبت های قبل از بارداری (p=0.010)، روش پیشگیری از بارداری (p=0.040)، مصرف گوشت قرمز (p=0.010)، استعمال قلیان (p=0.001)، مصرف مکمل در بارداری قبلی (p<0.0001)، مصرف قرص آهن طی بارداری فعلی (p<0.001) و زمان مصرف چای (p=0.005) تفاوت آماری معنی داری وجود داشت. نتایج آنالیز رگرسیون لجستیک نشان داد که محل سکونت (p=0.003)، روش پیشگیری از بارداری (p=0.030)، استعمال قلیان (p=0.046) و زمان مصرف چای (p=0.005) اثر معنی داری بر ابتلا به آنمی داشت. در این مطالعه سن بارداری و تعداد زایمان با وضعیت آنمی رابطه معنی داری نداشت.نتیجه گیری: با عنایت به بیش از دو برابر بودن فراوانی آنمی مادران باردار این استان به نسبت میانگین کشوری که می تواند نتیجه محرومیت اقتصادی و فرهنگی باشد، ضرورت توجه به الگوی صحیح غذایی و مصرف منظم مکمل و قرص آهن، عدم استعمال قلیان و لزوم اجرای برنامه آهن یاری به صورت ویژه را در این منطقه نمایان می سازد.
کلید واژه: بارداری، زنان باردار، آنمی فقر آهن، الگوی غذائی
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.