بررسی تاثیر جویدن آدامس نعنایی بر کورتیزول بزاقی زنان نخست زا در مرحله اول زایمان


در حال بارگذاری
10 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی تاثیر جویدن آدامس نعنایی بر کورتیزول بزاقی زنان نخست زا در مرحله اول زایمان دارای ۱۳ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی تاثیر جویدن آدامس نعنایی بر کورتیزول بزاقی زنان نخست زا در مرحله اول زایمان  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی تاثیر جویدن آدامس نعنایی بر کورتیزول بزاقی زنان نخست زا در مرحله اول زایمان،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی تاثیر جویدن آدامس نعنایی بر کورتیزول بزاقی زنان نخست زا در مرحله اول زایمان :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مراقبت مبتنی بر شواهد (EVIDENCE BASED CARE)

تعداد صفحات :۱۳

مقدمه: زایمان از حوادث مهم استرس زا در زندگی اغلب زنان است و عوارض ناشی از آن باعث اختلال در پیشرفت زایمان و تشدید مشکلات بعد از زایمان می شود. جویدن آدامس از روش های غیردارویی نوین برای کاهش استرس است. کورتیزول بزاقی یکی از نشانگرهای باارزش و در دسترس برای سنجش استرس است.هدف: تعیین تاثیر جویدن آدامس نعنایی بر کورتیزول بزاقی زنان نخست زا در مرحله اول زایمان. روش: پژوهش حاضر از نوع کارآزمایی بالینی شاهددار قبل و بعد یک سوکور می باشد که با نمونه گیری در دسترس با تخصیص تصادفی در دو گروه بر روی ۶۰ زن نخست زا مراجعه کننده به بیمارستان ام البنین شهر مشهد در مرحله اول زایمان در سال ۱۳۹۱ انجام شد. گروه تجربی آدامس نعنایی بدون قند یک گرمی را به مدت ۲۰ دقیقه جویدند. برای سنجش استرس از کورتیزول بزاقی استفاده شد. داده ها با آزمون های تی زوج و مستقل و با نرم افزار SPSS نسخه ۱۱.۵ تجزیه و تحلیل شد. یافته ها: میانگین و انحراف معیار میزان کورتیزول بزاقی در نوبت اول و دوم در گروه تجربی ۱۲.۷±۴۴.۹ و ۱۳.۰±۴۱.۴ و در گروه شاهد ۱۰.۳±۳۹.۳ و ۱۱.۰±۴۲.۸ نانومول بر لیتر بود. تغییرات کورتیزول بزاقی از مرحله اول به دوم در گروه شاهد افزایش آماری معنی دار (p<0.01) و در گروه تجربی کاهش معنی دار (p<0.001) داشت. بین میزان تغییرات دو گروه تفاوت معنی دار (p<0.001) وجود داشت. نتیجه گیری: جویدن آدامس نعنایی کورتیزول بزاقی مرحله اول زایمان زنان نخست زا را کاهش داد، که می تواند گواهی بر کاهش استرس باشد. گرچه قضاوت در مورد میزان دقیق تغییرات استرس نیاز به بررسی های توام آزمایشگاهی و بالینی دارد.

کلید واژه: آدامس، استرس، زایمان، طب مکمل، کورتیزول بزاقی، نعناع

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.