تاثیر آموزش تغذیه بر حسب مزاج بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به بیماری ریفلاکس معده به مری
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
تاثیر آموزش تغذیه بر حسب مزاج بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به بیماری ریفلاکس معده به مری دارای ۱۳ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد تاثیر آموزش تغذیه بر حسب مزاج بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به بیماری ریفلاکس معده به مری کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تاثیر آموزش تغذیه بر حسب مزاج بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به بیماری ریفلاکس معده به مری،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن تاثیر آموزش تغذیه بر حسب مزاج بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به بیماری ریفلاکس معده به مری :
نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مراقبت مبتنی بر شواهد (EVIDENCE BASED CARE)
تعداد صفحات :۱۳
مقدمه: ریفلاکس گاستروازوفاژیال از جمله شایع ترین اختلالات مزمن دستگاه گوارش است. آموزش تغییرات تغذیه ای به عنوان خط اول مداخلات پرستاری، آسان ترین، ارزان ترین و مطمئن-ترین رویکرد درمانی است.هدف: تعیین تاثیر آموزش تغذیه بر حسب مزاج بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به بیماری ریفلاکس معده به مری در مراجعه کنندگان به بیمارستان قائم (عج) شهر مشهد.روش: این پژوهش تجربی از نوع پیش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل بود. واحدهای پژوهش ۶۰ بیمار مبتلا به ریفلاکس معده به مری مراجعه کننده به بیمارستان قائم (عج) بودند؛ که بر اساس تخصیص تصادفی به دو گروه آموزش تغذیه و کنترل تقسیم شدند. مداخله پس از تعیین مزاج بیماران، شامل برگزاری کلاس آموزش تغذیه متناسب با مزاج تعیین شده به مدت ۱.۵ ساعت و رعایت رژیم غذایی تا حدامکان به مدت دو هفته بود. ابزارهای پژوهش GERD-HRQL پرسشنامه کیفیت زندگی مرتبط با سلامتی در بیماران مبتلا به ریفلاکس معده به مری و چک لیست رژیم غذایی بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۱۱.۵ و آزمون های تی مستقل، تی زوجی و آنالیز واریانس تجزیه و تحلیل گردید.یافته ها: با توجه به این که بالاتر بودن نمره این پرسشنامه نشان دهنده وضعیت کیفیت زندگی پایین تری می باشد، مقایسه میانگین نمره کیفیت زندگی دو گروه نشان داد که نمرات کیفیت زندگی در گروه آموزش تغذیه پس از مداخله (۸.۸۰±۴.۲۲) نسبت به نمره کیفیت زندگی در گروه کنترل پس از مداخله (۱۴.۵۳±۵.۹۸) کاهش معنی داری داشته است (p<0.001).نتیجه گیری: در نظر گرفتن مزاج افراد در رژیم غذایی در آموزش های تغذیه ای توسط پرستاران می تواند در بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به بیماری ریفلاکس معده به مری نقش به سزایی داشته باشد.
کلید واژه: آموزش تغذیه، بیماری ریفلاکس معده به مری، پرستار، کیفیت زندگی، مزاج
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.