میانگین مصرف داروها قبل و بعد از اجرای برنامه پزشک خانواده در مراکز بهداشتی- درمانی روستایی شهرستان اصفهان


در حال بارگذاری
16 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
5 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 میانگین مصرف داروها قبل و بعد از اجرای برنامه پزشک خانواده در مراکز بهداشتی- درمانی روستایی شهرستان اصفهان دارای ۱۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد میانگین مصرف داروها قبل و بعد از اجرای برنامه پزشک خانواده در مراکز بهداشتی- درمانی روستایی شهرستان اصفهان  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی میانگین مصرف داروها قبل و بعد از اجرای برنامه پزشک خانواده در مراکز بهداشتی- درمانی روستایی شهرستان اصفهان،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن میانگین مصرف داروها قبل و بعد از اجرای برنامه پزشک خانواده در مراکز بهداشتی- درمانی روستایی شهرستان اصفهان :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله دانشکده پزشکی اصفهان

تعداد صفحات :۱۲

مقدمه: برنامه پزشک خانواده از سال ۱۳۸۴ در سطح روستاهای کشور اجرا گردیده است. هدف از انجام این مطالعه، تعیین میانگین مصرف دارو قبل و بعد از اجرای برنامه پزشک خانواده بود.روش ها: این مطالعه، یک مطالعه توصیفی- تحلیلی است که در سال ۱۳۹۱ در سطح داروخانه مراکز بهداشتی- درمانی روستایی شهرستان اصفهان به انجام رسید. در این مطالعه، با بررسی دفاتر دارویی، نسخ صادره، اقلام دارویی مندرج در نسخ و همچنین قیمت نسخ صادره توسط پزشکان شاغل در مراکز بهداشتی- درمانی در سال ۱۳۸۳ (سال قبل از اجرای برنامه پزشک خانواده) و ۱۳۹۰ (۶ سال بعد از اجرای برنامه پزشک خانواده) جمع آوری گردید و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: پس از اجرای برنامه پزشک خانواده سرانه تعداد نسخه صادره از ۰.۱۴۵ به ازای جمعیت در سال ۱۳۸۳ به ۰.۶۴۰ در سال ۱۳۹۰ افزایش یافته است، از این رو، سرانه صدور نسخه بیش از ۴.۵ برابر افزایش داشت. هزینه سرانه دارو به ازای هر شهروند در سال ۱۳۸۳، معادل ۳۵۶۷ ریال و در سال ۱۳۹۰، معادل ۱۷۳۸۱ ریال بود. هزینه های دارویی هر شهروند روستایی بعد از برنامه پزشک خانواده، ۴.۸۷ برابر نسبت به هزینه های سرانه دارویی در سال ۱۳۸۳ افزایش داشت.نتیجه گیری: افزایش سرانه نسخ دارویی در مناطق اجرای برنامه پزشک خانواده، حاکی از افزایش تسهیلات برای مراجعه مردم به واحدهای ارایه دهنده خدمات سلامت روستایی می باشد. از طرف دیگر، کاهش سرانه داروی تجویزی به ازای نسخ صادره توسط پزشکان خانواده، بیانگر آن است که پزشکان خانواده، اقلام دارویی کمتری را در هر بار مراجعه، برای بیماران تجویز کرده اند.

کلید واژه: دارو، عدالت، اثربخشی، کشورهای در حال توسعه، ایران

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.