اثرات شیشه ایرانی (حاوی مت آمفتامین) بر سطوح سرمی هورمون های ACTH، کورتیزول و آلدوسترون در موش های صحرایی نر


در حال بارگذاری
12 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
7 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 اثرات شیشه ایرانی (حاوی مت آمفتامین) بر سطوح سرمی هورمون های ACTH، کورتیزول و آلدوسترون در موش های صحرایی نر دارای ۹ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد اثرات شیشه ایرانی (حاوی مت آمفتامین) بر سطوح سرمی هورمون های ACTH، کورتیزول و آلدوسترون در موش های صحرایی نر  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی اثرات شیشه ایرانی (حاوی مت آمفتامین) بر سطوح سرمی هورمون های ACTH، کورتیزول و آلدوسترون در موش های صحرایی نر،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن اثرات شیشه ایرانی (حاوی مت آمفتامین) بر سطوح سرمی هورمون های ACTH، کورتیزول و آلدوسترون در موش های صحرایی نر :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل

تعداد صفحات :۹

سابقه و هدف: مت آمفتامین ماده ای است محرک که ترکیب اصلی آن آمفتامین (C9H13N) است. کریستالیزه مت آمفتامین در کشور ایران به نام شیشه معروف است. هدف از این مطالعه، بررسی اثرات شیشه ایرانی (مت آمفتامین) بر سطوح سرمی هورمون های (Adrenocorticotropic Hormone, ACTH)، کورتیزول و آلدوسترون در موش های صحرایی نر می باشد.مواد و روشها: این مطالعه تجربی بر روی ۲۰ سر موش صحرایی نر نژاد ویستار که بطور تصادفی به ۴ گروه ۵ تایی شاهد، دریافت کننده دوزهای ۲، ۴ و ۶ میلی گرم شیشه به ازای هر کیلوگرم وزن بدن تقسیم بندی شدند، انجام گردید. تزریق بصورت درون صفاقی، هفته ای یک بار و به مدت ۶ هفته انجام گرفت. نمونه خون از طریق خونگیری از قلب باز تهیه شد و پس از تهیه سرم، میزان هورمون های ACTH، کورتیزول و آلدوسترون توسط روش ELISA اندازه گیری و مقایسه شد.یافته ها: سطح سرمی ACTH در گروه دریافت کننده نرمال سالین با میانگین ۱.۸۵±۰.۲۲ تغییر معنی داری نسبت به گروه شاهد با میانگین ۱.۲۳±۰.۲۲ نداشت. در حالیکه سطح سرمی ACTH در گروه های دریافت کننده دوزهای ۲ mg/kg با میانگین (P=0.003) 2.55±۰.۱۷ و دوز ۴ mg/kg شیشه با میانگین (P=0.002) 2.63±۰.۲۲ نسبت به گروه شاهد دچار افزایش معنی داری شد. دوز ۶ mg/kg شیشه با میانگین (P<0.0005) 3.83±۰.۵۵ باعث افزایش بیشتری در سطح سرمی ACTH نسبت به دوزهای پایین و متوسط شد. سطح سرمی کورتیزول نیز در گروه دریافت کننده نرمال سالین با میانگین (P=0.385) 0.32±۰.۰۶ تغییر معنی داری نسبت به گروه شاهد با میانگین ۰.۵۸±۰.۱۴ نداشت ولی در گروه های دریافت کننده دوزهای ۲ mg/kg با میانگین (P<0.0005) 6.35±۰.۲۵، ۴ mg/kg با متوسط میانگین (P<0.0005) 6.42±۰.۲۹ و ۶ mg/kg شیشه با میانگین (P<0.0005) 6.81±۰.۳۳ نسبت به گروه شاهد دچار افزایش معنی داری شد. به همین ترتیب سطح سرمی آلدوسترون نیز در گروه دریافت کننده نرمال سالین با متوسط میانگین ۱۴۹۲±۱۸.۹ تغییر معنی داری نسبت به گروه شاهد با میانگین ۱۳۹۶.۶±۱۶.۳ نداشت ولی در گروه های دریافت کننده دوزهای ۲ mg/kg با میانگین (P<0.0005) 1726±۳۸.۳، ۴ mg/kg با میانگین (P<0.0005) 1749.6±۸۱.۴ و ۶ mg/kg شیشه با میانگین (P<0.0005) 1785.3±۵۶.۲ نسبت به گروه شاهد دچار افزایش معنی داری شد.نتیجه گیری: نتایج بیانگر آن است که مصرف شیشه سبب افزایش فعالیت غده فوق کلیه می شود که این امر به نوبه خود می تواند عوارض بالینی قابل توجهی را در پی داشته باشد.

کلید واژه: شیشه، هورمون محرک قشر فوق کلیوی، کورتیزول، آلدوسترون، موش صحرایی

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.