عنوان فارسی: قتل ناشی از شبهه در هدف با نگاهی به قانون مجازات اسلامی (عنوان عربی: دراسه فقهیه حقوقیه للقتل الناجم عن الشبهه فی القصد نظره إلی قانون الجزاء الإسلامی)
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
عنوان فارسی: قتل ناشی از شبهه در هدف با نگاهی به قانون مجازات اسلامی (عنوان عربی: دراسه فقهیه حقوقیه للقتل الناجم عن الشبهه فی القصد نظره إلی قانون الجزاء الإسلامی) دارای ۲۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد عنوان فارسی: قتل ناشی از شبهه در هدف با نگاهی به قانون مجازات اسلامی (عنوان عربی: دراسه فقهیه حقوقیه للقتل الناجم عن الشبهه فی القصد نظره إلی قانون الجزاء الإسلامی) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی عنوان فارسی: قتل ناشی از شبهه در هدف با نگاهی به قانون مجازات اسلامی (عنوان عربی: دراسه فقهیه حقوقیه للقتل الناجم عن الشبهه فی القصد نظره إلی قانون الجزاء الإسلامی)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن عنوان فارسی: قتل ناشی از شبهه در هدف با نگاهی به قانون مجازات اسلامی (عنوان عربی: دراسه فقهیه حقوقیه للقتل الناجم عن الشبهه فی القصد نظره إلی قانون الجزاء الإسلامی) :
نام کنفرانس، همایش یا نشریه : پژوهش های فقه و حقوق اسلامی (فقه و مبانی حقوق اسلامی)
تعداد صفحات :۲۴
چکیده فارسی:شبهه یا اشتباه در لغت به معنای خطا، جهل و ناآگاهی است و در معنای حقوقی بدین معنا است که قاتل شخص مورد نظر را هدف می گیرد، اما به خاطر اتفاقاتی مانند عدم مهارت یا علل غیر ارادی تیرش خطا رفته و به دیگری اصابت می کند و او را از پا در می آورد. در خصوص این که اشتباه در هدف چه تاثیری در ماهیت قتل ارتکابی دارد به نظر می رسد بین دو حالت باید قائل به تفکیک شد: ۱- اگر فرد قصد شلیک به شی یا حیوان یا انسان مهدورالدم را داشته لیکن تیرش به خطا رفته و به انسان محقون الدمی اصابت کرده است در این فرض قتل ارتکابی خطای محض است. ۲- فرضی که فرد قصد شلیک به سوی انسان محقون الدم و محترمی داشته لیکن تیر او به خطا رفته و انسان محقون الدم دیگری را کشته است که در این جا با توجه به منطق حقوق کیفری باید قتل ارتکابی را عمد بدانیم. در خصوص موضع فقها در خصوص اشتباه در هدف اکثر فقها بدون اینکه تفاوتی بین قصد تیراندازی به انسان مهدورالدم یا محقون الدم قائل شوند، قتل ارتکابی را خطای محض دانسته اند. همین موضع در ماده ۲۹۶ قانون مجازت اسلامی (۱۳۷۰) دیده می شد. خوشبختانه قانونگذار جدید از طرفی با حذف ماده ۲۹۶ قانون سابق و وضع بند «ت» ماده ۲۹۰ کوشیده تا این پیام را برساند که اشتباه در هدف در جایی که هم هدف اولیه و هم هدف نهایی محقون الدم باشند، تاثیری در ماهیت قتل ارتکابی ندارد (همانطور که اشتباه در هویت برابر ماده ۲۹۴ تاثیری در ماهیت قتل ارتکابی ندارد) چون اگر پذیرفته شود هدف مقنن حمایت از انسان به ماهو انسان است نه شخص یا اشخاص خاص، بنابراین هیچ فرقی نمی کند که در نهایت چه کسی کشته شود. مهم کشته شدن انسان محقون الدم است که در این جا محقق شده، بنابراین قتل ارتکابی عمد تلقی می گردد.
چکیده عربی:الشبهه لغه الخطأ و الجهل و الغفله، و حقوقیا أن القاتل یسدد نحو شخص لکنه أخطأ الهدف لسبب ما مثل عدم المهاره أو لأسباب لا ارادیه و یهوی علی الآخر و یکله. و یبدو أن الحالتین للخطأ فی الهدف و تأثیره علی ماهیه القتل: ۱- إذ کان القصد إطلاق النار إلی شی ء أو حیوان أو إنسان مهدور الدم و طاش سهمه ثم أصاب شخصا محقون الدم، فالقتل خطأ محض ۲- و اذا کان القصد إطلاق النار إلی شخص محقون الدم و المکرم و لکن طاش سهمه و أصاب شخضا آخر محقون الدم. فعلینا أن نری القتل متعمدا علی الحقوق الجزائیه. و الفقهاء أکثرهم یرون الخطأ فی إطلاق النار خطأ محظا دون الفرق بین القصد إلی مهدور الدم أو محقوق الدم. و هذا الرأی فی ماده ۲۹۶ للقانون الماضی و من حسن الحظ قد سعی المقنن الجدید بحذف ماده ۲۶۲ من جهه و وضع بند (ت) لماده ۲۶۰ من جهه اخری أن یبلغ أن الخطأ فی اطلاق النار لا یؤثر علی ماهیه القتل فی الهدف الأول و فی الهدف النهائی لمحقون الدم. و لا فرق هناک أنه من یقتل و المهم قتل الإنسان محقون الدم و هذا هو القتل العمدی.
کلید واژه: کلیدواژه فارسی: شبهه در هدف، مهدورالدم، محقون الدم، قتل خطایی، قتل عمد (کلیدواژه عربی: الخطأ فی الهدف، مهدور الدم، محقوق الدم، قتل الخطأ، قتل العمد)
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.