مقاله پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی شهید بهشتی
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
مقاله پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی شهید بهشتی دارای ۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی شهید بهشتی کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی شهید بهشتی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی شهید بهشتی :
مقاله پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی شهید بهشتی که چکیدهی آن در زیر آورده شده است، در آبان ۱۳۸۸ در مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران از صفحه ۴۶۳ تا ۴۶۹ منتشر شده است.
نام: پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی شهید بهشتی
این مقاله دارای ۷ صفحه میباشد، که برای تهیهی آن میتوانید بر روی گزینهی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله هسته بستر الیاف عصبی انتهایی
مقاله گابا
مقاله فشارخون
مقاله ضربان قلب
مقاله وازوپرسین
چکیده و خلاصهای از مقاله:
مقدمه: هسته بستر الیاف عصبی انتهایی (BST) بخشی از ساختمان لیمبیک است. مطالعه های قبلی نشان داده اند که مهار گیرنده گابا A فشارخون و ضربان قلب را افزایش می دهد. در مطالعه حاضر بررسی سازوکار و مدارهای نورونی واسطه این پاسخ ها بررسی شده است.
مواد و روش ها: ۳۹ موش های صحرایی نر بیهوش با یوروتان برای مطالعه بررسی شدند. شریان و ورید رانی به منظور ثبت فشارخون، ضربان قلب و تزریق داروها کانول گذاری شد. حیوانات به منظور سهولت در تنفس تراکئوستومی شدند. بیکوکولین – آنتاگونیست گابا A به صورت یک طرفه توسط میکروپیپت در BST تزریق شد. میانگین حداکثر فشار متوسط شریانی و ضربان قلب در هر گروه قبل و بعد از تزریق با آزمون تی زوجی مقایسه شدند.
یافته ها: تزریق بیکوکولین، با دوز ۱۰۰ پیکومول در حجم ۱۰۰ نانولیتر در BST باعث افزایش معنی دار فشار متوسط شریانی (۴۱۳±۵۱ میلی متر جیوه) و افزایش ضربان قلب (۳۳۲±۵۶ ضربه در دقیقه) شد. تزریق داخل وریدی هم اتروپین ـ مهار کننده گیرنده موسکارینی – به صورت ۱ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن تاثیرمعنی داری بر اثر فشار شریانی و ضربان قلب ناشی از بیکوکولین نداشت در حالی که تزریق داخل وریدی هگزامتونیوم – مهارکننده گیرنده نیکوتینی گانگلیونی – به صورت ۳۰ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم خون بدن تاثیری بر مقدار فشار شریانی نگذاشت اما اثر تاکی کاردی بیکوکولین را از بین برد که نشان می دهد سیستم پاراسمپاتیک در این پاسخ ها نقش ندارد. تزریق داخل وریدی آنتاگونیست گیرنده V1 وازوپرسین (۵۰ mg/Kg) اثر هیپرتانسیون بیکوکولین را از بین برد که نشان دهنده کاهش فشارخون ناشی از سیستم گابا به دلیل مهار تونیک وازوپرسین است.
نتیجه گیری: این داده ها برای اولین بار نشان داد که مهارگیرنده گابا A،BST فشارخون و ضربان قلب را افزایش می دهد و این عمل را با اثر بر سیستم وازوپرسینرژیک و اعصاب سمپاتیک اعمال می نماید.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.