مقاله پیشرفت آکادمیک اعضای هیات علمی زن در دانشگاه علوم پزشکی شیراز
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
مقاله پیشرفت آکادمیک اعضای هیات علمی زن در دانشگاه علوم پزشکی شیراز دارای ۱۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله پیشرفت آکادمیک اعضای هیات علمی زن در دانشگاه علوم پزشکی شیراز کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله پیشرفت آکادمیک اعضای هیات علمی زن در دانشگاه علوم پزشکی شیراز،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله پیشرفت آکادمیک اعضای هیات علمی زن در دانشگاه علوم پزشکی شیراز :
مقاله پیشرفت آکادمیک اعضای هیات علمی زن در دانشگاه علوم پزشکی شیراز که چکیدهی آن در زیر آورده شده است، در زمستان ۱۳۸۸ در مجله ایرانی اخلاق و تاریخ پزشکی از صفحه ۷۷ تا ۸۹ منتشر شده است.
نام: پیشرفت آکادمیک اعضای هیات علمی زن در دانشگاه علوم پزشکی شیراز
این مقاله دارای ۱۳ صفحه میباشد، که برای تهیهی آن میتوانید بر روی گزینهی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله اعضای هیات علمی زن
مقاله ارتقای مرتبه دانشگاهی
مقاله دانشگاه علوم پزشکی شیراز
چکیده و خلاصهای از مقاله:
امروزه حتی در کشورهای صنعتی و پیشرفته ارتقای علمی اساتید زن با چالش های بسیاری مواجه است. در این ارتباط با وجود این که تعداد دانشجویان دختر در این کشورها هر ساله در حال پیشرفت بوده است، در طی دو دهه گذشته تنها تغییر بسیار اندکی در رتبه های علمی اساتید پزشکی زن آن ها صورت گرفته است. هم چنین موارد متعددی از تبعیض جنسیتی (sexual discrimination) و حتی آزارهای جنسی (sexual harassment) در استادان زن کشورهایی نظیر آمریکا گزارش شده است. بدین ترتیب، برخی محققان در این کشورها از وجود موانع جدی اما نامریی بر سر راه ارتقای علمی اساتید زن تحت عنوان سقف شیشه ای (Glass Ceiling) یا زمین چسبناک (Sticky Floor) یاد کرده اند. در این مطالعه با درنظر گرفتن این نکته که در ایران به ویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، فرصت های قابل توجهی برای ورود زنان به عنوان جمعیتی تاثیرگذار در تمامی عرصه های علمی فراهم گردیده است، برای اولین بار در کشور روند ارتقای علمی اساتید زن در دانشگاه علوم پزشکی شیراز به عنوان یکی از بزرگ ترین دانشگاه های کشور بررسی گردیده است. در این راستا به تمامی عوامل تاثیرگذار به ویژه عوامل اجتماعی و اقتصادی توجه شده است. بدین منظور ۱۰۰ نفر از اعضای هیات علمی زن نسبت به تکمیل پرسشنامه هایی که قبلا روایی و پایایی آن ها تایید شده بود، اقدام نمودند. به علاوه، اطلاعات دقیق مربوط به ارتقای مرتبه دانشگاهی تمامی ۶۲۷ نفر عضو هیات علمی (شامل ۲۲۰ زن و ۴۰۷ مرد) شاغل در دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ابتدای نیمسال دوم سال تحصیلی ۸۸- ۱۳۸۷ جمع آوری گردید. نتایج حاصله نشان دهنده کوتاه بودن چشمگیر مدت زمان توقف برای ارتقا به مرتبه علمی بالاتر در اعضای هیات علمی زن دانشگاه علوم پزشکی شیراز بود. هم چنین میانگین زمان توقف در مرتبه استادیاری و دانشیاری برای اعضای هیات علمی زن کوتاه تر از همتایان مرد آن ها بود (P<0.01). با توجه به یافته های این مطالعه و گزارش های رسمی منتشره در ایالات متحده، درصد اعضای هیات علمی زن در دانشگاه علوم پزشکی شیراز بزرگ تر از این نسبت در دانشکده های پزشکی ایالات متحده آمریکاست. به همین ترتیب، سهم زنان در مدیریت گروه های آموزشی و هم چنین تصدی معاونت دانشکده های مختلف در دانشگاه علوم پزشکی شیراز بسیار بزرگ تر از سهم زنان در دانشکده های پزشکی آمریکا می باشد. یافته های این مطالعه به خوبی بهتر بودن وضعیت ارتقای مرتبه دانشگاهی استادان زن دانشگاه علوم پزشکی شیراز را در مقایسه با همتایان مرد آن ها و حتی نسبت به همتایان زن آن ها در برخی از دانشگاه های کشورهای توسعه یافته غربی که وجود نوعی سقف شیشه ای در آن ها برای ارتقای اعضای هیات علمی زن گزارش شده است، نشان می دهد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.