مقاله هنجاریابی پرسشنامه سنجش کیفیت زندگی در زنان مبتلا به بی اختیاری ادرار
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
مقاله هنجاریابی پرسشنامه سنجش کیفیت زندگی در زنان مبتلا به بی اختیاری ادرار دارای ۱۱ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله هنجاریابی پرسشنامه سنجش کیفیت زندگی در زنان مبتلا به بی اختیاری ادرار کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله هنجاریابی پرسشنامه سنجش کیفیت زندگی در زنان مبتلا به بی اختیاری ادرار،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله هنجاریابی پرسشنامه سنجش کیفیت زندگی در زنان مبتلا به بی اختیاری ادرار :
مقاله هنجاریابی پرسشنامه سنجش کیفیت زندگی در زنان مبتلا به بی اختیاری ادرار که چکیدهی آن در زیر آورده شده است، در تابستان ۱۳۸۸ در علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران) از صفحه ۱۵۳ تا ۱۶۱ منتشر شده است.
نام: هنجاریابی پرسشنامه سنجش کیفیت زندگی در زنان مبتلا به بی اختیاری ادرار
این مقاله دارای ۹ صفحه میباشد، که برای تهیهی آن میتوانید بر روی گزینهی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله بی اختیاری ادراری
مقاله کیفیت زندگی
مقاله اعتبار
مقاله پایایی
چکیده و خلاصهای از مقاله:
زمینه و هدف: بی اختیاری ادراری زنان، دارای پیامدهای منفی روی سلامتی است، به گونه ای که شرایط اجتماعی، روانی، شغلی و جسمانی زنان را تحت تاثیر قرار می دهد. هدف از طراحی این مطالعه، ارزیابی اعتبار و پایایی پرسشنامه فارسی سنجش کیفیت زندگی در زنان مبتلا به بی اختیاری ادرار (Incontinence quality of life =I-QOL) بوده است تا بتوان از این ابزار در جهت بررسی کیفیت زندگی زنان مبتلا به بی اختیاری ادرار و هم چنین ارتقا کیفیت مراقبت ها و خدمات درمانی بهره برد.
روش بررسی: توسط مطالعه ارزیابی روش های نشخیصی، پرسشنامه های (I-QOL) و سنجش سلامت روان (Psychological general will being =PGWB) ترجمه شده و همراه با پرسشنامه فارسی (Short – Form 36 =SF 36) جهت تعیین اعتبار و پایایی، در اختیار بیماران مبتلا به بی اختیاری ادرار استرس، ترکیبی و اضطرار که به بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه های علوم پزشکی ایران، همدان و لرستان در نیمه دوم سال ۸۶ مراجعه کردند و معیارهای ورود به مطالعه را داشتند، قرار گرفت. دو پرسشنامه PGWB و SF36 به منظور تعیین اعتبار همگرایی I-QOL بکار برده شد. در مجموع ۳۷۳ نفر پرسشنامه ها را در مرحله اول تکمیل کردند و سپس ۳ هفته بعد به منظور ارزیابی پایانی، پرسشنامه I-QOL مجددا در اختیار این بیماران قرار گرفت. از روش های آماری همبستگی پیرسون، تعیین آلفای کرونباخ، تحلیل عامل تاییدی و intraclass correlation coefficient، جهت تعیین اعتبار و پایایی پرسشنامه استفاده شد.
یافتــه ها: آنالیز عامل تاییدی، اعتبار ساختاری پرسشنامه I-QOL را تایید کرد. آلفای کرونباخ برای ارزیابی همسانی درونی امتیاز کلی پرسشنامه I-QOL، ۰۹۶ برآورد شد. دامنه آلفای کرونباخ برای ابعاد پرسشنامه از ۰۷۸ تا ۰۹۳ بدست آمد. همچنین ضریب همبستگی درون گروهی (Intraclass Correlation Coefficient = ICC) جهت ارزیابی تکرارپذیری مطالعه، ۰۹۶ برآورد شد. به منظور ارزیابی اعتبار همگرایی، ضریب همبستگی پیرسون بین میانگین نمرات کیفیت زندگی بیماران با میانگین نمرات ابعاد پرسشنامه های PGWB و SF36 به ترتیب بین ۰۵۲-۰۶۱ و ۰۴۷-۰۵۹ برآورد شد. نمرات کیفیت زندگی بیماران ارتباط نزدیکی با بعد سرحال بودن (Well being) از پرسشنامهPGWB و عملکرد اجتماعی(social function) از پرسشنامه SF36 داشت که ضرایب همبستگی بین آن ها به ترتیب ۰۶ و ۰۵۵ برآورد شد.
نتیجه گیری: نتایج بدست آمده از این مطالعه نشان داد که پرسشنامه ترجمه شده I-QOL از ثبات داخلی، اعتبار و پایایی خوبی برخوردار است.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.