مقاله بررسی مقایسه ای ارزش تشخیصی سیستاتین C و کراتینین سرمی در ارزیابی عملکرد کلیه پیوندی در بیماران گیرنده کلیه در دوران اولیه پس از پیوند
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
مقاله بررسی مقایسه ای ارزش تشخیصی سیستاتین C و کراتینین سرمی در ارزیابی عملکرد کلیه پیوندی در بیماران گیرنده کلیه در دوران اولیه پس از پیوند دارای ۱۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله بررسی مقایسه ای ارزش تشخیصی سیستاتین C و کراتینین سرمی در ارزیابی عملکرد کلیه پیوندی در بیماران گیرنده کلیه در دوران اولیه پس از پیوند کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی مقایسه ای ارزش تشخیصی سیستاتین C و کراتینین سرمی در ارزیابی عملکرد کلیه پیوندی در بیماران گیرنده کلیه در دوران اولیه پس از پیوند،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله بررسی مقایسه ای ارزش تشخیصی سیستاتین C و کراتینین سرمی در ارزیابی عملکرد کلیه پیوندی در بیماران گیرنده کلیه در دوران اولیه پس از پیوند :
مقاله بررسی مقایسه ای ارزش تشخیصی سیستاتین C و کراتینین سرمی در ارزیابی عملکرد کلیه پیوندی در بیماران گیرنده کلیه در دوران اولیه پس از پیوند که چکیدهی آن در زیر آورده شده است، در تابستان ۱۳۸۸ در علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران) از صفحه ۷۹ تا ۸۶ منتشر شده است.
نام: بررسی مقایسه ای ارزش تشخیصی سیستاتین C و کراتینین سرمی در ارزیابی عملکرد کلیه پیوندی در بیماران گیرنده کلیه در دوران اولیه پس از پیوند
این مقاله دارای ۸ صفحه میباشد، که برای تهیهی آن میتوانید بر روی گزینهی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله سیستاتین c
مقاله کراتینین
مقاله کلیه پیوندی
چکیده و خلاصهای از مقاله:
زمینه و هدف: تشخیص زود هنگام کاهش میزان فیلتراسیون گلومرولی در روزهای نخست پس از پیوند کلیه، از اهمیت بالایی برخوردار است. پیش از این از کراتینین سرم به عنوان یکی از مارکرها برای این منظور استفاده می شده است ولی اخیرا برخی از مطالعات، سیستاتین C سرمی را نیز پیشنهاد کرده اند. ازاین رو، در این مطالعه، به طور آینده نگر ارزش تشخیصی سیستاتین C سرمی، در مقایسه با کراتینین در ارزیابی عملکرد کلیه پیوندی در بیماران گیرنده کلیه طی روزهای ابتدایی پس از عمل جراحی پیوند کلیه مورد بررسی قرار گرفت.
روش بررسی: در این مطالعه آینده نگر، در فاصله زمانی بین مهرماه ۱۳۸۵ تا شهریور ۱۳۸۶، در ۷۸ بیمار گیرنده کلیه در روزهای سوم، هفتم و چهاردهم پس از عمل جراحی پیوند کلیه، میزان سیستاتین C و کراتینین سرمی اندازه گیری شد. میزان تصفیه گلومرولی (Glomerular Filtration Rate – GFR) با جمع آوری ادرار ۲۴ ساعته و محاسبه پاک شدگی خون از کراتینین (Creatinine Clearance) به عنوان استاندارد طلایی کارکرد کلیوی تعیین شد (در نقطه بحرانی ۸۰ سی سی بر دقیقه بر ۱۷۳ متر مربع). متغیرهای جنس، سن، شاخص توده بدنی، بیماری زمینه ای مستعد کننده نارسایی کلیوی و مدت زمان دیالیز قبل از عمل، توسط پرسشنامه ثبت شدند. نتایج با استفاده از همبستگی آماری Spearman و Reciever operating curve (ROC) تحلیل شدند.
یافته ها: از مجموع ۷۸ بیمار گیرنده کلیه، ۵۱ بیمار (%۶۵۴) مرد و ۲۷ بیمار (%۳۴۶) زن بودند. میانگین سن بیماران ۳۴۵۶±۱۳۳۶ سال بود. میانگین شاخص توده بدنی ۲۲۳۶±۳۴۶ کیلوگرم بر متر مربع بود. بین سطح سرمی سیستاتین C و کراتینین در روزهای سوم، هفتم و چهاردهم پس از عمل جراحی پیوند کلیه، ارتباط معناداری وجود داشت (p<0.001). منحنی های ROC نشان دادند که سیستاتین C سرمی نسبت به کراتینین نشانگر سرمی برتری در روز هفتم پس از عمل جراحی در تشخیص کاهش عملکرد کلیوی (GFR< 80) می باشد (AUC=0.694 و P=0.023) و در نقطه بحرانی ۲۲۴۶ نانوگرم بر سی سی، حساسیت و ویژگی بترتیب %۶۷۷ و %۷۷۹ دارد. متغیرهای جنس، سن و شاخص توده بدنی بر میزان سیستاتین C سرمی تاثیری نداشتند (p>0.05).
نتیجه گیری: سیستاتین C سرمی تست تشخیصی حساس تر و دقیق تری نسبت به کراتینین در ارزیابی کاهش عملکرد کلیه پیوندی در بیماران گیرنده کلیه در هفته اول پس از عمل جراحی پیوند کلیه می باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.