ارزیابی توان اکولوژیکی توسعه سطحی جنگل با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) (مطالعه موردی: منطقه دادآباد در استان لرستان)


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 ارزیابی توان اکولوژیکی توسعه سطحی جنگل با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) (مطالعه موردی: منطقه دادآباد در استان لرستان) دارای ۱۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد ارزیابی توان اکولوژیکی توسعه سطحی جنگل با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) (مطالعه موردی: منطقه دادآباد در استان لرستان)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی ارزیابی توان اکولوژیکی توسعه سطحی جنگل با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) (مطالعه موردی: منطقه دادآباد در استان لرستان)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن ارزیابی توان اکولوژیکی توسعه سطحی جنگل با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) (مطالعه موردی: منطقه دادآباد در استان لرستان) :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : تحقیقات منابع طبیعی تجدید شونده

تعداد صفحات :۱۸

آنچه در فرآیند ارزیابی توان اکولوژیک مد نظر قرار می گیرد، تاثیر متقابل منابع اکولوژیک پایدار و ناپایدار است که به صورت ویژگی های هر اکوسیستم خرد اثرات متقابل بر یکدیگر و محیط زیست می گذارند، لذا ذکر این نکته ضروری است که بهره مندی از طبیعت به گونه ای که کمترین زیان به محیط وارد شود و در کنار آن بهترین بهره وری برای انسان به دست آید، مدنظر است. این امر تنها در صورتی امکان پذیر است که تمامی عوامل و پدیده های دخیل در محیط زیست مد نظر قرار گیرند. به همین منظور در این تحقیق یکی از زیر حوزه های کرخه به نام زیر حوزه دادآباد واقع در استان لرستان، جهت ارزیابی توان اکولوژیک به منظور توسعه سطحی جنگل بر اساس اصول آمایش سرزمین، با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی(GIS) مورد مطالعه قرار گرفت. بر این اساس ابتدا مطالعات پایه انجام، و نقشه های موضوعی منطقه تهیه و سپس رقومی سازی شد. پس از آن تجزیه و تحلیل، جمع بندی و روی هم گذاری لایه ها در محیط GIS انجام شد و در نهایت نقشه واحد های زیست محیطی منطقه با ۱۵۸۱ واحد به دست آمد. در مرحله بعد با شناسایی محدودیت های مطلق و دایمی موجود در هر شاخص و استفاده از منطق بولین، مناطق دارای محدودیت از نقشه واحدهای زیست محیطی اولیه حذف و تعداد ۱۱۱۰ واحد با مساحتی در حدود ۱۷۴۸۲ هکتار، بدون محدودیت جهت ارزیابی توان اکولوژیک به منظور توسعه سطحی جنگل به دست آمد. سپس ارزش های کیفی کدبندی شده در جدول اطلاعات توصیفی مربوط به هفت شاخص شیب، جهت، ارتفاع از سطح دریا، عمق خاک، بافت خاک، میزان موادی آلی خاک و فرسایش پذیری به عنوان شاخص های اصلی جهت توسعه سطحی جنگل انتخاب و با استفاده از مقیاس دو قطبی فاصله ای، تبدیل به مقادیر کمی شدند. سپس با استفاده از نرم افزار EC و استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی، ابتدا ساختار سلسله مراتبی برای شاخص های مورد نظر تهیه و اهداف، معیارها و ارتباط بین آنها مشخص گردید. در مرحله بعد وزن شاخص ها، امتیاز دهی به شاخص ها و بررسی سازگاری منطقی قضاوت ها مشخص گردید. وزن نهایی هر شاخص با استفاده از روش SAW تعیین شد. سپس با جمع بندی تمامی ارزش های بدست آمده برای هر رکورد اطلاعاتی، تاثیر متقابل تمامی شاخص های مربوط به یک رکورد اطلاعاتی به صورت یک ارزش نهایی حاصل شد. قابلیت اراضی برای توسعه جنگل در چهار طبقه توان کلاسه بندی گردید و در جدول اطلاعات توصیفی بر اساس طبقه بندی صورت گرفته، ارزش نهایی مربوط به رکورد های اطلاعاتی کد گذاری گردید. منطقه مورد مطالعه دارای سه طبقه توان ۱، ۲، ۳ و فاقد طبقه توان ۴ می باشد. در مرحله آخر با توجه به بررسی های انجام شده طبقه توان ۱ و ۲ برای انجام برنامه ریزی جهت توسعه سطحی جنگل انتخاب و با توجه به گونه های انتخابی، نقشه قابلیت توسعه برای هر گونه تهیه گردید.

کلید واژه: ارزیابی، توان اکولوژیکی، GIS، توسعه سطحی، جنگل، دادآباد، لرستان

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.