ارزیابی تحمل به تنش شوری، در چند رقم گندم


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
12 بازدید
۹۷,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 ارزیابی تحمل به تنش شوری، در چند رقم گندم دارای ۱۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد ارزیابی تحمل به تنش شوری، در چند رقم گندم  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی ارزیابی تحمل به تنش شوری، در چند رقم گندم،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن ارزیابی تحمل به تنش شوری، در چند رقم گندم :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : تحقیقات بذر (علوم و تکنولوژی بذر)

تعداد صفحات :۱۶

به منظور بررسی اثر شوری بر جوانه زنی و شاخص تحمل به تنش گیاهچه چند رقم گندم، آزمایشی به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در دانشگاه بوعلی سینا همدان انجام شد. تیمار ها شامل پنج رقم گندم (الوند، توس، سایسون، نوید و بزوستایا) و شوری حاصل از نمک کلرید سدیم در پنج سطح (صفر، ۵۰، ۱۰۰، ۱۵۰ و ۲۰۰ میلی مولار) بود. نتایج نشان داد که با افزایش شوری درصد جوانه زنی، طول ساقه چه، طول ریشه چه و وزن خشک گیاهچه گندم کاهش و میانگین مدت زمان جوانه زنی بذر افزایش یافت. بین ارقام گندم در صفات مورد بررسی تفاوت معنی داری وجود داشت. به غیر از صفت درصد جوانه زنی، در سایر صفات، اثرات متقابل رقم در شوری معنی دار گردید. دو رقم الوند و نوید با افزایش سطح شوری در مقایسه با سایر ارقام در صفات طول ساقه چه، طول ریشه چه و وزن خشک گیاهچه از شاخص تحمل به شوری بالاتری برخوردار بودند. رقم بزوستایا در صفت وزن خشک گیاهچه تا سطح ۵۰ میلی مولار نمک، تحمل به شوری بالایی داشت. اما با افزایش تنش، وزن خشک گیاهچه آن به شدت کاهش یافت. رقم سایسون کمترین تحمل به تنش را در صفات گیاهچه نشان داد به طوری که طول ساقه چه، طول ریشه چه و وزن خشک گیاهچه رقم سایسون در بالاترین سطح شوری نسبت به شاهد به ترتیب با ۸۶.۸، ۸۲.۴ و ۶۱.۷ درصد کاهش، نسبت به سایر ارقام افت بیشتری نشان داد. رقم توس نسبت به دیگر ارقام گندم از نظر صفات گیاهچه، دارای تحملی حد واسط به شوری بود.

کلید واژه: شاخص تحمل به شوری، کلرید سدیم، میانگین مدت زمان جوانه زنی

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.