بررسی تاثیر باکتری های محرک رشد (PGPR) بر شاخص های رشد گندم تحت تنش شوری


در حال بارگذاری
16 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
7 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی تاثیر باکتری های محرک رشد (PGPR) بر شاخص های رشد گندم تحت تنش شوری دارای ۱۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی تاثیر باکتری های محرک رشد (PGPR) بر شاخص های رشد گندم تحت تنش شوری  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی تاثیر باکتری های محرک رشد (PGPR) بر شاخص های رشد گندم تحت تنش شوری،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی تاثیر باکتری های محرک رشد (PGPR) بر شاخص های رشد گندم تحت تنش شوری :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : زیست شناسی خاک

تعداد صفحات :۱۷

با توجه به روند افزایشی توسعه اراضی شور و کمبود اراضی زراعی مطلوب برای کشاورزی شناسایی راهکارهایی که باعث افزایش مقاومت این گیاهان در برابر شرایط شور می شود از اهمیت زیادی برخوردار است. استفاده از باکتری های محرک رشد یکی از این راهکارها محسوب می شود. بنابراین به منظور بررسی تاثیر چند گونه از باکتری های محرک رشد و ترکیب این گونه ها در شرایط تنش شوری بر شاخص های رشد دو رقم گندم، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با ۳ تکرار انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل تنش شوری در سه سطح ۰.۳۳۵) (شوری آب آبیاری به عنوان شاهد)، ۶ و ۱۴ دسی زیمنس بر متر (که از طریق اضافه نمودن نمک به آب با ۳۳۵ EC میکروزیمنس بر مترتهیه گردید)) و فاکتور باکتریهای PGPR در هشت سطح شامل ۱- (تیمار بدون باکتری به عنوان شاهد ((Control 2- (آزوسپیریلوم لیپوفروم سویه ۳ (of- (ازتوباکتر کروکوکوم سویه ۵) ۴- ( سودوموناس فلورسنس سویه ۱۶۹) ۵- (آزوسپیریلوم لیپوفروم سویه (of + ازتوباکتر کروکوکوم سویه ۵) ۶- (آزوسپیریلوم لیپوفروم سویه of + سودوموناس فلورسنس سویه ۱۶۹) ۷- (ازتوباکتر کروکوکوم سویه ۵ + سودوموناس فلورسنس سویه ۱۶۹) و ۸ – (آزوسپیریلوم لیپوفروم سویه of + ازتوباکتر کروکوکوم سویه ۵ + سودوموناس فلورسنس سویه ۱۶۹) درگلخانه موسسه تحقیقات خاک و آب و به روش کشت در شن (Sand Culture) انجام شد. ارقام مورد استفاده در آزماش شامل دو رقم کویر (متحمل به شوری) و قدس (حساس به شوری) بودند. نتایج نشان داد که تنش شوری تاثیر معنی داری برشاخص های مرتبط با ریشه و اندام هوایی دارد (P<0.01)، به نحوی که با افزایش میزان شوری آب آبیاری، میانگین صفات مذکور کاهش یافت. همچنین نتایج بیانگر تاثیر معنی دار و مثبت باکتری های PGPR به ویژه ترکیب چند باکتری از جنس های متفاوت در شرایط شور بود (P<0.01). در مجموع میانگین اکثر صفات در نمونه هایی که بذرها به وسیله باکتری های ترکیبی با جنس های متفاوت تلقیح شده بودند بالاتر بود بر اساس نتایج حاصل از مقایسه بین ارقام نتایج بیانگر تاثیر بیشتر باکتری ها در رقم حساس بوده است. بنابراین بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش مشخص شد که در سطوح شوری مورد مطالعه، تلقیح با باکتری های منتخب باعث کند شدن روندکاهش رشد در صفات مورد مطالعه می گردد و باکتری های PGPR توانستند شاخص های رشد گیاه را در شرایط شور به طور معنی داری بهبود بخشند.

کلید واژه: آزوسپیریلوم، ازتوباکتر، تنش شوری، سودوموناس، گندم، مورفولوژیک

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.