مقاله ارزیابی کیفیت زندگی مرتبط با سلامت در سالمندان مبتلا به شکستگی گردن ران با دو ابزار SF36 و EQ5D
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
مقاله ارزیابی کیفیت زندگی مرتبط با سلامت در سالمندان مبتلا به شکستگی گردن ران با دو ابزار SF36 و EQ5D دارای ۱۱ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله ارزیابی کیفیت زندگی مرتبط با سلامت در سالمندان مبتلا به شکستگی گردن ران با دو ابزار SF36 و EQ5D کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله ارزیابی کیفیت زندگی مرتبط با سلامت در سالمندان مبتلا به شکستگی گردن ران با دو ابزار SF36 و EQ5D،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله ارزیابی کیفیت زندگی مرتبط با سلامت در سالمندان مبتلا به شکستگی گردن ران با دو ابزار SF36 و EQ5D :
مقاله ارزیابی کیفیت زندگی مرتبط با سلامت در سالمندان مبتلا به شکستگی گردن ران با دو ابزار SF36 و EQ5D که چکیدهی آن در زیر آورده شده است، در زمستان ۱۳۸۸ در پژوهش پرستاری از صفحه ۷۱ تا ۷۹ منتشر شده است.
نام: ارزیابی کیفیت زندگی مرتبط با سلامت در سالمندان مبتلا به شکستگی گردن ران با دو ابزار SF36 و EQ5D
این مقاله دارای ۹ صفحه میباشد، که برای تهیهی آن میتوانید بر روی گزینهی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله کیفیت زندگی
مقاله سالمندان
مقاله شکستگی گردن ران
مقاله پرسشنامه EQ5D؛ SF36
چکیده و خلاصهای از مقاله:
مقدمه: مطالعات کیفیت زندگی مرتبط با سلامت در ایران عمدتا با استفاده از پرسشنامه SF36 انجام شده اند. اگر چه کارایی این ابزار در مطالعات مختلف تایید شده است اما استفاده از ابزارهایی که کوتاه تر بوده و کاربرد ساده تری داشته باشند به ویژه در سالمندان مناسب تر خواهد بود.
هدف: پژوهش حاضر با هدف مقایسه کیفیت زندگی سالمندان مبتلا به شکستگی گردن ران با استفاده از دو ابزارEQ5D و SF36 انجام شد.
روش: مطالعه بر روی یک گروه ۷۰ نفره از سالمند مبتلا به شکستگی گردن ران در سال ۱۳۸۷ انجام شد. از دو پرسشنامه EQ5D و SF36 برای بررسی کیفیت زندگی استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های کای دو، تی، آنالیز واریانس و ضرایب همبستگی پیرسون و اسپیرمن استفاده شد.
یافته ها: در مجموع ۷۰ نفر با میانگین سن ۷۳۱۵ سال، از حداقل ۶۰ سال تا حداکثر ۹۰ سال، بررسی شدند. نمره کیفیت زندگی سالمندان مبتلا به شکستگی گردن ران بر اساس پرسشنامه ۴۳۵۸±۱۵۷۶EQ5D و بر اساس پرسشنامه ۳۵۱۵±۱۲۵۰SF36 بود. ضریب همبستگی پیرسون بین دو نمره ۰۷۶ بود (P=0.000).
نتیجه گیری: با توجه به همبستگی نمرات کیفیت زندگی برآورد شده حاصل از هر دو ابزار و کوتاه تر و ساده تر بودن ابزار EQ5D پیشنهاد می گردد از آن برای بررسی کیفیت زندگی سالمندان مبتلا شکستگی گردن ران استفاده نمود. در عین حال میانگین های کیفیت زندگی بر اساس هر دو ابزار نشان می دهد سطح کیفیت زندگی سالمندان مبتلا شکستگی گردن ران نامطلوب است. لذا نیاز به توجه بیشتر متصدیان امر سلامت سالمندان در برنامه ریزی جهت ارتقای آن می باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.