مقاله تجزیه پایداری ژنوتیپ های نخود با استفاده از پارامتر ASV و مقایسه آن با سایر روش های تجزیه پایداری
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
مقاله تجزیه پایداری ژنوتیپ های نخود با استفاده از پارامتر ASV و مقایسه آن با سایر روش های تجزیه پایداری دارای ۱۱ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله تجزیه پایداری ژنوتیپ های نخود با استفاده از پارامتر ASV و مقایسه آن با سایر روش های تجزیه پایداری کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تجزیه پایداری ژنوتیپ های نخود با استفاده از پارامتر ASV و مقایسه آن با سایر روش های تجزیه پایداری،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله تجزیه پایداری ژنوتیپ های نخود با استفاده از پارامتر ASV و مقایسه آن با سایر روش های تجزیه پایداری :
مقاله تجزیه پایداری ژنوتیپ های نخود با استفاده از پارامتر ASV و مقایسه آن با سایر روش های تجزیه پایداری که چکیدهی آن در زیر آورده شده است، در ۱۳۸۸ در مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران) از صفحه ۲۱ تا ۲۹ منتشر شده است.
نام: تجزیه پایداری ژنوتیپ های نخود با استفاده از پارامتر ASV و مقایسه آن با سایر روش های تجزیه پایداری
این مقاله دارای ۹ صفحه میباشد، که برای تهیهی آن میتوانید بر روی گزینهی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله نخود زراعی
مقاله اثر متقابل ژنوتیپ × محیط
مقاله تجزیه پایداری
مقاله پارامتر ارزش پایداری ASV) AMMI)
چکیده و خلاصهای از مقاله:
به منظور بررسی اثر متقابل ژنوتیپ × محیط و تجزیه پایداری، آزمایشی با استفاده از ۱۷ لاین و رقم نخود در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار به مدت دو سال ۸۳-۱۳۸۲ در پنج ایستگاه تحقیقات کشاورزی کرمانشاه، لرستان، گچساران، گرگان و ایلام در شرایط دیم اجرا گردید. نتایج تجزیه مرکب نشان داد که اثر متقابل سال × مکان، رقم × مکان و سال × مکان × رقم معنی دار می باشد. معنی دار بودن اثر متقابل ژنوتیپ × محیط حاکی از یکسان نبودن واکنش ارقام به محیط های مختلف است، لذا تجزیه پایداری با روش های مختلف پایداری انجام شد. استفاده از روش ضریب تغییرات محیطی (CVi) نشان داد که ژنوتیپ های ۱، ۷، ۱۳، ۱۵ و ۱۷ با عملکرد بالا و تغییرات کمتر جزء ژنوتیپ های پایدار محسوب می شوند. با استفاده از روش مجموع رتبه (RSM)، ژنوتیپ های ۷، ۱۳ و ۵ به عنوان ژنوتیپ های پایدار شناخته شدند. گزینش همزمان برای عملکرد و پایداری (Ysi) و واریانس شوکلا (s۲i) نشان داد که ژنوتیپ ۱۳ از نظر پایداری و عملکرد وضعیت بهتری نسبت به بقیه ژنوتیپ ها دارد و همچنین نتایج تجزیه پایداری عملکرد دانه ژنوتیپ ها بر پایه پارامتر ارزش پایداری (ASV) AMMI نشان داد که ژنوتیپ ۱۳ پایدارترین ژنوتیپ در بین ارقام است. لذا ژنوتیپ ۱۳ (FLIP 97-114) با توجه به عملکرد بالاتر از میانگین کل و وجود پایداری آن در همه روش ها به عنوان ژنوتیپ برتر انتخاب گردید. نتایج حاصل از تجزیه پایداری به روش های مختلف نشان داد که تمامی روش های موجود تجزیه پایداری نتایج تقریبا مشابهی ارایه می دهند. اما از بین تمامی روش های مورد مطالعه در این تحقیق، پارامتر ارزش پایداری (ASV) AMMIبه دلیل اینکه یکی از کاربردی ترین روش ها برای تجزیه پایداری می باشد و از طرفی توجیه ۷۶% از تغییرات مجموع مربعات اثر متقابل روش مناسب و قدرتمندی در تجزیه پایداری نسبت به سایر روش ها محسوب می شود.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.