عنوان فارسی: مساله آگاهی از غیب و امکان آن از نگاه مفسران (عنوان عربی: قضیه علم الغیب و إمکانه فی رأی المفسرین)


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 عنوان فارسی: مساله آگاهی از غیب و امکان آن از نگاه مفسران (عنوان عربی: قضیه علم الغیب و إمکانه فی رأی المفسرین) دارای ۲۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد عنوان فارسی: مساله آگاهی از غیب و امکان آن از نگاه مفسران (عنوان عربی: قضیه علم الغیب و إمکانه فی رأی المفسرین)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی عنوان فارسی: مساله آگاهی از غیب و امکان آن از نگاه مفسران (عنوان عربی: قضیه علم الغیب و إمکانه فی رأی المفسرین)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن عنوان فارسی: مساله آگاهی از غیب و امکان آن از نگاه مفسران (عنوان عربی: قضیه علم الغیب و إمکانه فی رأی المفسرین) :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مطالعات تفسیری

تعداد صفحات :۲۶

چکیده فارسی:از یک سو آیاتی از قرآن کریم بر اختصاص علم غیب به خداوند دلالت دارد و از سوی دیگر، آیاتی از افاضه علم غیب به انبیا و دیگران خبر می دهد. مفسران در پاسخ به این دوگانگی، با توجه دادن به این نکته که متبادر از علم غیب در عصر رسالت و بعد از آن، علم ذاتی بوده، نه علم عرضی، و ادعای آگاهی از غیب مترادف با ربوبیت بوده است، تاکید نموده اند که بی شک میان خداوند و بندگان – در هر جایگاهی که باشند – تفاوت بسیاری وجود دارد. از این رو شایسته نیست گمان شود که انبیا در صفت علم، شریک خداوندند و علم غیب داشتن انبیا نوعی شرک و غلو به حساب می آید؛ زیرا اوصاف این دو علم مختلف است. آگاهی انبیا و دیگران از غیب منافاتی با اختصاص علم غیب به خداوند سبحان ندارد؛ چرا که علم الهی بالاصاله، استقلالی و غیر متکی به غیر می باشد؛ ولی این آگاهی برای دیگران فعل تبعی قائم بالله و با تعلم و تبعیت از اوست.

چکیده عربی:هناک آیات من القرآن الکریم تدل علی أن الغیب لا یعلمه الا الله، هذا من ناحیه، و من ناحیه أخری هناک آیات تحکی عن افاضه علم الغیب علی الأنبیاء و غیرهم. وقد حاول المفسرون الاجابه عن هذه الازدواجیه فی فهم الآیات من خلال تسلیط الضوء علی هذه القضیه و هی أن المتبادر إلی الذهن من مفهوم علم الغیب فی عصر الرساله و ما تلاه، هو العلم الذاتی لا العلم العرضی وهنا یکون ادعاء علم الغیب مرادفا لمعنی الربوبیه، و مؤکدین خلال ذلک أنه لاشک بوجود فارق شاسع بین الله والعباد فی أیه منزله کانوا و من هنا فلیس من اللائق الظن أن الأنبیاء یشارکون الله فی صفه العلم، و علم الأنبیاء بالغیب یعتبر نوعا من الشرک والغلو، و ذلک لأن أوصاف هذین العلمین مختلفه، و علم الأنبیاء و غیرهم بالغیب لا یتنافی مع کون علم الغیب خاصا بالله وحده، و ذلک لأن العلم الالهی بالاصاله، و مستقل و لیس فیه تعویل علی الغیر، بینما هذه المعرفه بالنسبه إلی الآخرین فعل تبعی قائم بالله و یأتی بالتعلم وبالتبعیه له.

کلید واژه: کلیدواژه فارسی: علم غیب، علم الهی، علم پیامبران، علم امام، علم انسان (کلیدواژه عربی: علم الغیب، العلم الإلهی، علم الأنسان)

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.