عنوان عربی: سعدی الشیرازی و حاضره الإسلام من خلال قصیدته الرائیه فی رثاء بغداد (عنوان فارسی: سعدی شیرازی و سرزمین اسلام در مرثیه بغداد)


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 عنوان عربی: سعدی الشیرازی و حاضره الإسلام من خلال قصیدته الرائیه فی رثاء بغداد (عنوان فارسی:
سعدی شیرازی و سرزمین اسلام در مرثیه بغداد) دارای ۲۵ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد عنوان عربی: سعدی الشیرازی و حاضره الإسلام من خلال قصیدته الرائیه فی رثاء بغداد (عنوان فارسی:
سعدی شیرازی و سرزمین اسلام در مرثیه بغداد)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی عنوان عربی: سعدی الشیرازی و حاضره الإسلام من خلال قصیدته الرائیه فی رثاء بغداد (عنوان فارسی:
سعدی شیرازی و سرزمین اسلام در مرثیه بغداد)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن عنوان عربی: سعدی الشیرازی و حاضره الإسلام من خلال قصیدته الرائیه فی رثاء بغداد (عنوان فارسی:
سعدی شیرازی و سرزمین اسلام در مرثیه بغداد) :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : آفاق الحضاره الاسلامیه

تعداد صفحات :۲۵

چکیده عربی:إن اکتشاف شخصیه سعدی الأدبیه و معرفه مسیرته الکامله للأثر العربی فی أدبه لا یتحققان بصوره کلیه عند دراسه آثاره الأدبیه فی اللغه الفارسیه فحسب، بل لا یتمان إلا بدراسه نتاجه العربی المتمثل فی أشعاره العربیه جنبا الی جنب دراسه نتاجه الفارسی. و لسعدی فی لغه الضاد أغراض شتی کالمدح والوعظ والتوحید والمناجاه والرجاء والرثاء. و له فی الغرض الأخیر قصیده فریده من بین أشعاره العربیه، تستحق إفراد مساحه خاصه بها و هی قصیدته الرائیه و مرثیته التی قالها فی خراب بغداد و مقتل الخلیفه و ضیاع الخلافه العباسیه. و قصیدته الرائعه هذه التی أنشأها بعد خراب بغداد علی أیدی التتار، هی من أروع أشعاره العربیه، فنیا أو شعریا أو عاطفیا أو بکل المقاییس. و من ناحیه أخری هی أطول قصائده، سواء الفارسیه منها أو العربیه، والتی نری أنها لم تأخذ حقها من الذکر والإشاره أو التدقیق و التمحیص. فقد کان لثقافه سعدی القرآنیه کمصدر أساسی، أثر کبیر و دور فعال بأسلوب یمکنه من التعبیر عن شتی أغراضه و تجاربه ومختلف أفکاره و أهدافه. فاستعان بمعجم مفردات القرآن الثری و استلهم صوره و إشاراته، و وعی نصه وأسلوبه. و تشتمل قصیدته علی محسنات تتسم بالفصاحه و البلاغه و الروحانیه و الجمال، لما تحویه من مضامین سامیه و مسائل اجتماعیه مختلفه، و هو یدرک جیدا مهمته الأخلاقیه و الإجتماعیه و الدینیه. فقد لجأ سعدی الشیرازی إلی استخدام موروثه الثقافی العربی الذی اکتسبه من تتلمذه فی مدارس البلاد العربیه و مراکز تعلیمها و تجواله و سیاحته فی سائر البلدان، کما یبدو تأثیر الثقافه العربیه القدیمه فیه واضحا باستخدامه لأسالیب التعبیر العربیه.

چکیده فارسی:برای بررسی شخصیت ادبی سعدی و برای به دست آوردن بینشی کامل از تصویری کلی از ادبیات عرب در آثار او نمی توان فقط به دستاوردهای فارسی او بسنده کرد، بلکه با مطالعه دستاوردهای عربی در کنار آثار فارسی او این هدف محقق می شود.اهداف سعدی در زبان عرب گوناگون است، مانند موعظه، توحید، عشق، امید، و مرثیه. در عنوان اخیر، سعدی شعری منحصر به فرد در میان همه اشعار عربی خود سروده است که سزاوار بررسی و مطالعه است. این قصیده با عنوان «قصیده رائیه» یا «مرثیه بغداد» شناخته شده است و در شرح سوگواری خلیفه عباسی «مستعصم باله» و ویرانی بغداد به دست مغول و از دست دادن خلافت عباسی سروده شده است.این شعر فوق العاده سعدی که پس از تخریب بغداد، به دست مغول، سروده شده است، از جنبه شعری و یا عاطفی و یا با هر معیاری که به آن پرداخته شود، یکی از بهترین اشعار عربی او به شمار می آید، و از سوی دیگر، یکی از طولانی ترین اشعار او در میان اشعار فارسی و عربی خود است، اما متاسفانه آن طور که باید و شاید مورد توجه قرار نگرفته و به آن پرداخته نشده است.قرآن کریم تاثیر شگرفی در آثار سعدی دارد، و به عنوان منبع اصلی سعدی موفق شد با استفاده از فرهنگ غنی قرآن مقاصد، تجربیات، ایده ها و اهداف مختلف خود را بیان کند. بنابراین، سعدی واژگان قرآن کریم را درک کرده و معانی آن را آموخته و توانسته متن و سبک آثار خود را با آن جلوه دهد، و این آثار را در قالب بیان، نقل قول مستقیم و آشکار بیان کرده، و گاهی با اشاره ای ظریف و دقیق در بهترین تصویر و سبک ترسیم کرده است.سعدی شیرازی دانش عربی خود را از تحصیل در مدارس کشورهای عربی و مراکز آموزش این کشورها به دست آورده، و حتی الامکان به این میراث فرهنگی غنی چنگ زده است. فرهنگ اصیل عربی در این قصیده به وضوح قابل درک است.

کلید واژه: کلیدواژه عربی: الشعر العربی، الرثاء، مرثیه بغداد، سعدی الشیرازی، القصائد العربیه (کلیدواژه فارسی: سعدی شیرازی، قصاید عربی سعدی، مرثیه، ویرانی بغداد، قصیده رائیه)

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.