عنوان فارسی: جلوه های خردورزی ایرانیان باستان در شاهنامه و منابع عربی (عنوان عربی: تجلیات العقلانیه للفرس فی «شهنامه» و «المصادر العربیه»)


در حال بارگذاری
10 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
4 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 عنوان فارسی: جلوه های خردورزی ایرانیان باستان در شاهنامه و منابع عربی (عنوان عربی: تجلیات العقلانیه للفرس فی «شهنامه» و «المصادر العربیه») دارای ۳۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد عنوان فارسی: جلوه های خردورزی ایرانیان باستان در شاهنامه و منابع عربی (عنوان عربی: تجلیات العقلانیه للفرس فی «شهنامه» و «المصادر العربیه»)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی عنوان فارسی: جلوه های خردورزی ایرانیان باستان در شاهنامه و منابع عربی (عنوان عربی: تجلیات العقلانیه للفرس فی «شهنامه» و «المصادر العربیه»)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن عنوان فارسی: جلوه های خردورزی ایرانیان باستان در شاهنامه و منابع عربی (عنوان عربی: تجلیات العقلانیه للفرس فی «شهنامه» و «المصادر العربیه») :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : نقد و ادبیات تطبیقی

تعداد صفحات :۳۲

چکیده فارسی:خردگرایی از اندیشه های بنیادین فرهنگ ایرانی است، زیرا این فرهنگ، سعادت و رستگاری آدمی را در استخدام خرد می داند. از این دیدگاه خرد بزرگترین موهبت الهی و مهم ترین ابزار برای مبارزه با دیوهایی است که در درون آدمی به صورت صفات ناپسند چون حرص، خشم، حسد و … فرو خفته اند. این بینش از آغاز تا پایان، چون خون در پیکر شاهنامه جاری است. فردوسی در جای جای شاهنامه صفات نیک و آثار پربرکت آن را بر می شمارد و در ستایش امور پسندیده و نکوهش امور ناپسند، خرد را معیار قرار داده، آن را چون ترازو ملاک سنجش می داند. این جهان بینی، موجب شده است که فردوسی ستایش خرد را مقدم بر ستایش پیامبر بیاورد و برخلاف دیگر ستایش گرانِ دانش، قید و شرطی برای ستایش دانش نیاورد. در شاهنامه، سخنان حکیمانه بسیاری دیده می شود که فردوسی آنها را از خردمند، مرد خرد، خردمند ایران و … نقل کرده است، تأمل در منابع عربی که آکنده از اقوال حکیمانه ایرانیان است، نشان می دهد بسیاری از این خردمندان، حکیمان ایرانی چون بزرگمهر و انوشروان هستند.
چکیده عربی:الرؤیه العقلیه تجری فی شهنامه برمتها جریان الدم فی العروق حیث یذکر الفردوسی، الأوصاف الحمیده و نتائجها المبارکه فی ربوع شهنامه کما یذم الصفاف الذمیمه و الرذائل الخلقیه و تجعل العقل أفضل میزان و معیار لتقییم الأخلاق- موقف فردوسی من العقلانیه جعله یرتقی بشأنها إلی درجه تقدم ذکرها علی أمور أخری، ثم أن فردوسی حیث یشید بالعقلانیه لا یقیدها بشرط أوقید. نجد فی شهنامه المزید من الأقوال الحکیمه التی أوردها فردوسی نقلا عن حکماء الفرس. و لو قمنا برحله فی رحاب النصوص العربیه لوجدنا فیها کمینه هائله من النصائح و الحکم لایستهان بها و ثمه قرائن قاطعه تؤید و تصدق انتساب هذه الکمات الحکیمه إلی الحکماء من الإیرانیین القدامی.

کلید واژه: کلید واژه فارسی: فردوسی، شاهنامه، خرد و خردورزی، فرهنگ باستانی ایران، منابع عربی، ادبیات تطبیقی (کلید واژه عربی: فردوسی، شهنامه، العقل، العقلانیه، ثقافه ایران القدیمه، المصادر العربیه، الأدب المقارن)

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.