مقاله کاهش شیوع گواتر و کفایت یدرسانی در دانش آموزان ۱۱-۹ ساله شهرکرمان در سال ۱۳۸۵


در حال بارگذاری
10 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله کاهش شیوع گواتر و کفایت یدرسانی در دانش آموزان ۱۱-۹ ساله شهرکرمان در سال ۱۳۸۵ دارای ۱۱ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله کاهش شیوع گواتر و کفایت یدرسانی در دانش آموزان ۱۱-۹ ساله شهرکرمان در سال ۱۳۸۵  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله کاهش شیوع گواتر و کفایت یدرسانی در دانش آموزان ۱۱-۹ ساله شهرکرمان در سال ۱۳۸۵،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله کاهش شیوع گواتر و کفایت یدرسانی در دانش آموزان ۱۱-۹ ساله شهرکرمان در سال ۱۳۸۵ :

مقاله کاهش شیوع گواتر و کفایت یدرسانی در دانش آموزان ۱۱-۹ ساله شهرکرمان در سال ۱۳۸۵ که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در تابستان ۱۳۸۹ در مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان از صفحه ۲۲۶ تا ۲۳۴ منتشر شده است.
نام: کاهش شیوع گواتر و کفایت یدرسانی در دانش آموزان ۱۱-۹ ساله شهرکرمان در سال ۱۳۸۵
این مقاله دارای ۹ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله گواتر
مقاله یدرسانی
مقاله ید
مقاله سطح ادراری

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
مقدمه: اختلالات ناشی از ید با طیف وسیعی از تظاهرات بالینی به عنوان یکی از مشکلات عمده بهداشتی – تغذیه ای کشور محسوب شده و مبارزه با آن نیز یکی از اولویت های بهداشتی کشور بوده است. استان کرمان از مناطقی است که قبل از یدرسانی، دارای شیوع بالای گواتر آندمیک بوده است. از آنجا که برنامه های پایش و حذف اختلال های ناشی از کمبود ید در کشور ما هر ۵ سال یک بار انجام می شود، این مطالعه با هدف تعیین شیوع گواتر اندمیک در سال ۱۳۸۵ و مقایسه آن با دوره های قبلی انجام شد.
روش: طی یک بررسی توصیفی – مقطعی از طریق نمونه گیری تصادفی، ۵۳۸۰ دانش آموز دختر و پسر از طریق معاینه بالینی و طبق تقسیم بندی سازمان جهانی بهداشت از نظر شیوع گواتر درجه بندی شده سپس میزانTSH, T3, T4 سرم و ید ادرار آنان اندازه گیری شد.
یافته ها: درصد کلی گواتر در هر دو گروه دختران و پسران دانش آموز %۳۴۸ بود. میانگین ید ادراری در جمعیت مورد مطالعه ۲۱۳۷ میکروگرم در لیتر و در دختران و پسران به ترتیب ۲۱۲۰۷±۱۲۲۶۵ و ۲۱۲۶۰±۱۰۷۱۱ میکروگرم در لیتر بود که اختلاف معنی داری را نشان نمی دهد. میانگین T4 در کل دانش آموزان ۸۷ میکروگرم در لیتر، در دختران ۸۸±۱۹ میکروگرم در لیتر و در پسران ۸۶±۱۸ میکروگرم در لیتر به دست آمد که اختلاف معنی داری بین دو جنس وجود نداشت. میانگین TSH در کل ۲۶، در دختران ۲۹±۱۷ و در پسران ۲۳±۱۲ میکروگرم در لیتر بود (P=0.001). میانگین T3 در کل ۱۵۹۳، در دختران ۱۶۲۴±۳۱۳ و در پسران ۱۵۶۹±۳۳۲ میکروگرم در لیتر در به دست آمد که اختلاف معنی داری بین دو جنس وجود نداشت.
نتیجه گیری: یافته های این بررسی نشان می دهد که در مقایسه با بررسی کشوری سال ۱۳۷۵ و ۱۳۸۰ درصد گواتر در دانش آموزان استان کرمان کاهش معنی داری داشته و میزان ید ادرار به حد مطلوب سازمان بهداشت جهانی رسیده است.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.