بررسی ارزش شاخص ‌های بیمار – محور در نیازسنجی جهت درمان ‌های ارتودنسی در دانش‌ آموزان ۱۳-۱۸ ساله شهر اصفهان


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی ارزش شاخص ‌های بیمار – محور در نیازسنجی جهت درمان ‌های ارتودنسی در دانش‌ آموزان ۱۳-۱۸ ساله شهر اصفهان دارای ۱۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی ارزش شاخص ‌های بیمار – محور در نیازسنجی جهت درمان ‌های ارتودنسی در دانش‌ آموزان ۱۳-۱۸ ساله شهر اصفهان  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی ارزش شاخص ‌های بیمار – محور در نیازسنجی جهت درمان ‌های ارتودنسی در دانش‌ آموزان ۱۳-۱۸ ساله شهر اصفهان،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی ارزش شاخص ‌های بیمار – محور در نیازسنجی جهت درمان ‌های ارتودنسی در دانش‌ آموزان ۱۳-۱۸ ساله شهر اصفهان :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله دندانپزشکی (دانشگاه علوم پزشکی تهران)

تعداد صفحات :۱۴

زمینه و هدف: از دیدگاه سلامت ‌نگر، روش ‌های حرفه ‌ای تعیین نیاز به درمان با وجود ارزش و استفاده زیاد دارای نقایصی بوده و باید با روش ‌های بیمار – محور جایگزین یا ادغام شود. هدف از انجام این مطالعه مقایسه و بررسی استفاده از شاخص کیفیت زندگی بر پایه پرسشنامه (Child Oral Health Impact Profile (COHIP و شاخص (Aesthetic Component-Index of Orthodontic Treatment Need (AC به عنوان دو روش سنجش بیمار – محور، با تعیین نیاز به درمان ‌های ارتودنسی با استفاده از Dental Health Component-IOTN به عنوان روش سنجش حرفه ‌ای نیاز بود.روش بررسی: این مطالعه به صورت مقطعی – تحلیلی در ۵۹۷ نفر از دانش ‌آموزان راهنمایی و دبیرستان شهر اصفهان با طیف سنی ۱۳ تا ۱۸ سال انجام شد. پس از تکمیل پرسشنامه کیفیت زندگی، جزء دندانی IOTN توسط دو معاینه ‌گر آموزش دیده و کالیبره (ضریب توافق۰.۹ ) اندازه ‌گیری شد. همچنین دانش ‌آموزان با استفاده از تصاویر دهگانه جزء زیبایی، وضعیت خود را نمره ‌دهی کردند. آزمون همبستگی اسپیرمن و آزمون‌ های قدرت تشخیصی تست‌ ها شامل حساسیت، ویژگی و ارزش اخباری مثبت و منفی جهت مقایسه شاخص ‌ها استفاده شد.یافته‌ ها: از ۵۶۸ دانش ‌آموز مورد مطالعه %۱۶.۷ بر اساس شاخص حرفه ‌ای و %۲.۱ بر اساس ارزیابی خود، نیاز به درمان ارتودنسی داشتند. تنها %۱۰ این افراد دو مشخصه ناهنجاری شدید و تاثیر بد بر کیفیت زندگی را به طور همزمان داشتند. با اینکه رابطه معنی ‌داری میان درجه مال اکلوژن و کیفیت زندگی دیده شد، ارتباط شاخص COHIP با جزء دندانی ضعیف (r=0.16) و با جزء زیبایی در حد متوسط (r=0.37) بود (P=0.001). حساسیت AC بسیار ضعیف ولی دارای ویژگی بالایی بود و دو شاخص دیگر از حساسیت و ویژگی متوسطی برخوردار بودند.نتیجه‌ گیری: شاخص ‌های بیمار – محور مورد مطالعه، قابلیت تعیین نیاز به درمان ارتودنسی را به تنهایی دارا نیستند، اما می ‌توان از آن به عنوان ابزاری ضروری در کنار روش ‌های حرفه‌ ای در جهت تشخیص افراد اولویت ‌دار در دریافت خدمات استفاده کرد.

کلید واژه: سلامت دهان، درمان ارتودنسی، نوجوان، کیفیت زندگی

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.