عنوان فارسی: صفات خبری از دیدگاه امامیه و معتزله با تاکید بر اندیشه سیدمرتضی و قاضی عبدالجبار (عنوان عربی: الصفات الخبریه عند الشیعه الإمامیه و المعتزله؛ الشریف المرتضی و القاضی عبدالجبار نموذجا)


در حال بارگذاری
11 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
5 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 عنوان فارسی: صفات خبری از دیدگاه امامیه و معتزله با تاکید بر اندیشه سیدمرتضی و قاضی عبدالجبار (عنوان عربی: الصفات الخبریه عند الشیعه الإمامیه و المعتزله؛ الشریف المرتضی و القاضی عبدالجبار نموذجا) دارای ۲۵ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد عنوان فارسی: صفات خبری از دیدگاه امامیه و معتزله با تاکید بر اندیشه سیدمرتضی و قاضی عبدالجبار (عنوان عربی: الصفات الخبریه عند الشیعه الإمامیه و المعتزله؛ الشریف المرتضی و القاضی عبدالجبار نموذجا)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی عنوان فارسی: صفات خبری از دیدگاه امامیه و معتزله با تاکید بر اندیشه سیدمرتضی و قاضی عبدالجبار (عنوان عربی: الصفات الخبریه عند الشیعه الإمامیه و المعتزله؛ الشریف المرتضی و القاضی عبدالجبار نموذجا)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن عنوان فارسی: صفات خبری از دیدگاه امامیه و معتزله با تاکید بر اندیشه سیدمرتضی و قاضی عبدالجبار (عنوان عربی: الصفات الخبریه عند الشیعه الإمامیه و المعتزله؛ الشریف المرتضی و القاضی عبدالجبار نموذجا) :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : فصلنامه اندیشه نوین دینی

تعداد صفحات :۲۵

چکیده فارسی:موضوع صفات خبری همگام با نزول وحی پا به عرصه تفسیر و کلام نهاد. در فهم آیات خبری و انتساب این صفات به خداوند، دیدگاه هایی مانند تشبیه و تجسیم، توقف (تفویض)، اثبات بلاتاویل، اثبات بلاکیف و اثبات با تاویل به متکلمان و مفسران نسبت داده شده است. سیدمرتضی و قاضی عبدالجبار ازجمله اندیشمندانی هستند که قائل به نظریه اخیر بوده، «عینیت صفات و ذات» و «نظریه تنزیه» اساس تفکر آنان را تشکیل می دهد. سیدمرتضی با ارجاع متشابهات به محکمات و در پرتو هدایت عقل و بهره وری از دلالت لفظی و تصدیقی به فهم و تفسیر آیات مربوط می پردازد؛ اما قاضی عبدالجبار با عقل محض و در مواردی بدون وجود قرینه ای بر تاویل، به این امر مبادرت می ورزد.
چکیده عربی:موضوع الصفات الخبریه وجد طریقه إلی حقلی التفسیر و علم الکلام بالتزامن مع نزول الوحی. فی ما یتعلق بالآیات الخبریه ونسبه هذه الصفات إلی الله نقلت عن المتکلمین و المفسرین آراء متعدده مثل التشبیه و التجسیم و التوقف (التفویض)، و الاثبات بلا تأویل، و الاثبات بلا کیف، و الاثبات بالتأویل، و یعد الشریف المرتضی و القاضی عبدالجبار من العلماء الذین طرحوا الرأی الأخیر، و الأساس الذین یقوم علیه تفکیرهم هو «عینیه الصفات و الذات»، و نظریه التنزیه. فالشریف المرتضی یتناول تفسیر الآیات من خلال ارجاع المتشابهات إلی المحکمات، وفی ضوء ما یتوصل إلیه العقل و الاستفاده من الدلاله اللفظیه و التصدیقیه. و اما القاضی عبدالجبار فیعتمد العقل المحض، و یجری عملیه التأویل حتی مع انعدام القرینه أحیانا.

کلید واژه: کلید واژه فارسی: صفات خبری، تاویل، تشبیه، تجسیم، امامیه، معتزله، صفات خدا (کلید واژه عربی: الصفات الخبریه، التأویل، التشبیه، التجسیم، الإمامیه، المعتزله، صفات الله)

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.