ارزیابی و شناسایی ژنوتیپ های مقاوم به شوری در گلرنگ (.Carthamus tinctorius L) در مرحله جوانه زنی و رشد گیاهچه تحت شرایط آزمایشگاهی


در حال بارگذاری
14 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
4 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 ارزیابی و شناسایی ژنوتیپ های مقاوم به شوری در گلرنگ (.Carthamus tinctorius L) در مرحله جوانه زنی و رشد گیاهچه تحت شرایط آزمایشگاهی دارای ۲۱ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد ارزیابی و شناسایی ژنوتیپ های مقاوم به شوری در گلرنگ (.Carthamus tinctorius L) در مرحله جوانه زنی و رشد گیاهچه تحت شرایط آزمایشگاهی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی ارزیابی و شناسایی ژنوتیپ های مقاوم به شوری در گلرنگ (.Carthamus tinctorius L) در مرحله جوانه زنی و رشد گیاهچه تحت شرایط آزمایشگاهی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن ارزیابی و شناسایی ژنوتیپ های مقاوم به شوری در گلرنگ (.Carthamus tinctorius L) در مرحله جوانه زنی و رشد گیاهچه تحت شرایط آزمایشگاهی :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : پژوهش در علوم زراعی

تعداد صفحات :۲۱

افزایش تحمل به شوری در گلرنگ نیاز اساسی جهت پایداری تولید این محصول در مناطق شور محسوب می شود. بنابراین دسترسی به منابع جدید ژنتیکی متحمل به شوری و روش های غربال نمودن سریع و کارآمد ضروری می باشد. این پژوهش به منظور ارزیابی تحمل به شوری ۶ ژنوتیپ گلرنگ در مراحل اولیه رشد و نمو و شناسایی صفات موثر در این مرحله اجرا گردید. صفات مورد بررسی شامل درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، طول ریشه چه، طول ساقه چه، طول گیاه چه، بنیه بذر، شاخص جوانه زنی، شاخص سرعت جوانه زنی و میانگین جوانه زنی بود. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با دو عامل ژنوتیپ و تنش شوری با ۳ تکرار اجرا گردید. ژنوتیپ های مورد استفاده در این آزمایش عبارت بودند از KM5، KM8، KM12، KM19،KM47 و کوسه (رقم محلی اصفهان) که در ۵ سطح مختلف تنش شوری {صفر (آب مقطر یا شاهد)، ۰.۳-، ۰.۵-، ۱- و ۱.۵- مگاپاسکال} با استفاده از کلرید سدیم مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج حاصل از تجزیه واریانس داده ها نشان داد که برای اکثر صفات بین ژنوتیپ ها، سطوح مختلف تنش شوری و اثر متقابل آنها اختلاف معنی داری وجود دارد. براساس مدل لجستیک برازش داده شده، غلظتی از نمک که برای ممانعت ۵۰ درصدی بنیه بذر لازم است سطح شوری ۲-مگاپاسکال بود. تجزیه خوشه ای با استفاده از روش Ward ژنوتیپ های مورد مطالعه را در سه گروه مجزا تقسیم بندی نمود. با توجه به نتایج به دست آمده از این پژوهش رقم کوسه جزو ارقام متحمل به شوری در مرحله جوانه زنی و رشد اولیه گیاه چه شناخته شد.

کلید واژه: گلرنگ، درصد جوانه زنی، مدل لجستیک، تجزیه خوشه ای

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.