بررسی ارتباط مصرف نوشیدنی های شیرین شده قندی و سندرم متابولیک در بزرگسالان ایرانی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
6 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی ارتباط مصرف نوشیدنی های شیرین شده قندی و سندرم متابولیک در بزرگسالان ایرانی دارای ۱۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی ارتباط مصرف نوشیدنی های شیرین شده قندی و سندرم متابولیک در بزرگسالان ایرانی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی ارتباط مصرف نوشیدنی های شیرین شده قندی و سندرم متابولیک در بزرگسالان ایرانی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی ارتباط مصرف نوشیدنی های شیرین شده قندی و سندرم متابولیک در بزرگسالان ایرانی :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)

تعداد صفحات :۱۴

مقدمه: در زمینه ارتباط مصرف نوشیدنی های شیرین شده قندی و سندرم متابولیک اطلاعات بسیار کمی در دسترس است و نتایج موجود بسیار متناقض اند. اکثر مطالعات انجام شده در این زمینه مربوط به جوامع غربی است و اطلاعات در این زمینه در ناحیه خاورمیانه وجود ندارد. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین مصرف نوشیدنی های شیرین شده قندی و سندرم متابولیک در بزرگسالان ایرانی انجام گردید.روش ها: این مطالعه به صورت مقطعی و بر روی ۱۷۵۲ فرد (۷۸۲ مرد و ۹۷۰ زن) مبتلا به سندرم متابولیک انجام گردید. نمونه ها به روش تصادفی خوشه ای چند مرحله ای از سه شهر اصفهان، نجف آباد و اراک انتخاب شدند. جهت بررسی دریافت های معمول غذایی از پرسشنامه بسامد خوراک معتبر استفاده شد. مصرف نوشیدنی های شیرین شده قندی به صورت مجموع میزان مصرف نوشیدنی های غیرالکلی و آب میوه های صنعتی بدست آمد. افراد از نظر میزان مصرف نوشیدنی های شیرین شده قندی به سه دسته تقسیم شدند؛ مصرف کمتر از ۱ بار در هفته، مصرف ۱ تا ۳ بار در هفته و مصرف بیش از ۳ بار در هفته. ارزیابی های بیوشیمیایی بر روی نمونه خون ناشتا انجام گردید. سندرم متابولیک بر طبق راهنمای Adult Treatment Panel III تعریف گردید.یافته ها: افرادی که مصرف بالای نوشیدنی های شیرین شده قندی را داشتند (بیش از ۳ بار در هفته) جوان تر از افرادی بودند که مصرف پایین (کمتر از ۱ بار در هفته) داشتند. میانگین شاخص نمایه توده بدنی (BMI) تفاوت معنی داری در بین گروه ها نداشت. مصرف بالای نوشیدنی های شیرین شده قندی با دریافت بالاتر انرژی و مصرف بیشتر اکثر گروه های غذایی همراه بود. تفاوت معنی داری بین سطح سرمی تری گلیسرید در مردانی که ۱- ۳ بار در هفته نوشیدنی شیرین مصرف می کردند و آنهایی که کمتر از ۱ بار در هفته استفاده می کردند مشاهده گردید. اما پس از تعدیل عوامل مخدوش گر این ارتباط از بین رفت. در مدل خام ارتباط معنی داری بین میزان مصرف نوشیدنی های شیرین و شیوع سندرم متابولیک در هر دو جنس مشاهده نشد. پس از تعدیل BMI، احتمال ابتلا به سندرم متابولیک در مردان موجود در بالاترین دسته مصرف نوشیدنی های شیرین در مقایسه با مردان موجود در پایین ترین دسته مصرف ۱۷% بیشتر بود (CI: 2.46 -0.56؛%۹۵ ،OR: 1.17 ) در حالی که این احتمال در زنان ۲۰% کمتر بود (CI: 1.42 -0.46؛%۹۵ ،OR: 0.80 ) این ارتباط در مردان و زنان معنی دار نبود.نتیجه گیری: مطالعه حاضر، از یافته های قبلی مبنی بر وجود ارتباط بین مصرف نوشیدنی های شیرین شده قندی و سندرم متابولیک حمایت نمی کند. انجام مطالعات آینده نگر جهت بررسی این ارتباط لازم است.

کلید واژه: نوشیدنی های شیرین، سندرم متابولیک، رژیم غذایی

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.