بررسی اثر مکمل خوراکی گلوکونات روی بر سطح لیپیدهای سرم و شاخص التهابی hs-CRP در افراد دیابتی دارای اضافه وزن


در حال بارگذاری
10 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
5 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی اثر مکمل خوراکی گلوکونات روی بر سطح لیپیدهای سرم و شاخص التهابی hs-CRP در افراد دیابتی دارای اضافه وزن دارای ۹ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی اثر مکمل خوراکی گلوکونات روی بر سطح لیپیدهای سرم و شاخص التهابی hs-CRP در افراد دیابتی دارای اضافه وزن  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی اثر مکمل خوراکی گلوکونات روی بر سطح لیپیدهای سرم و شاخص التهابی hs-CRP در افراد دیابتی دارای اضافه وزن،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی اثر مکمل خوراکی گلوکونات روی بر سطح لیپیدهای سرم و شاخص التهابی hs-CRP در افراد دیابتی دارای اضافه وزن :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)

تعداد صفحات :۹

مقدمه: افزایش لیپیدهای خون از شایع ترین تظاهرات در بیماری دیابت می باشد که منجر به تشدید بروز عوارض دیر هنگام دیابت می شود. روی (Zn) نقش مهمی در متابولیسم و عملکرد انسولین، متابولیسم لیپیدها و شاخص های التهابی دارد و به نظر می رسد کمبود آن در افراد دیابتی باعث تشدید عوارض ماکرووسکولار و میکرووسکولار در این بیماران گردد. هدف از این مطالعه بررسی اثر مکمل خوراکی گلوکونات روی بر وضعیت لیپیدهای سرم و شاخص التهابی hs-CRP در افراد دیابتی دارای اضافه وزن می باشد.روش ها: این پژوهش به روش کار آزمایی بالینی تصادفی دوسوکور بر روی ۶۰ بیمار ۵۰-۳۰ ساله با نمایه توده بدنی ۲۵-۳۰ (BMI) مبتلا به نوع ۲ دیابت ملیتوس صورت گرفت. افراد واجد شرایط به طور تصادفی به دو گروه دریافت کننده قرص گلوکونات روی (۳۰ mg) و یا دریافت کننده دارونما تقسیم شدند و به مدت ۱۲ هفته این مکمل ها را مصرف کردند. تاریخچه پزشکی و بالینی، دریافت های غذایی و اندازه گیری های تن سنجی و بیوشیمیایی برای کلیه بیماران مورد بررسی در شروع مطالعه و در انتهای ماه سوم به دست آمد.یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد ۵۳.۳% بیماران دچار کمبود روی بودند(<70 mg/dl) ؛ پس از ۳ ماه مصرف مکمل گلوکونات روی، سطح سرمی روی در گروه مداخله افزایش معنی داری یافت (p=0.001) میزان TG، TC، LDL-c و hs-CRP با مصرف مکمل روی در طول ۳ ماه تغییر معنی داری حاصل نکردند ولی میزان HDL-c افزایش معنی داری در مقایسه با گروه دارونما داشت (P=0.02).نتیجه گیری: با توجه به یافته های مطالعه حاضر در مورد تاثیر روی در افزایش کلسترول HDL، به نظر می رسد روی نقش مثبتی بر وقایع قلبی عروقی در بیماران دیابتی داشته باشد. در این بیماران بهبود وضعیت التهاب با مصرف مکمل روی تایید نشد. برای نتیجه گیری بیشتر نیاز به مطالعات گسترده ای وجود دارد.

کلید واژه: روی، لیپیدهای سرم، hs-CRP، دیابت نوع ۲، کارآزمایی بالینی

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.