بررسی رابطه کوتاهی قد و آندوکرینوپاتیها در بیماران تالاسمی ماژور (مرکز تحقیقات بیماری های غیر واگیر کودکان- دانشگاه علوم پزشکی بابل)


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی رابطه کوتاهی قد و آندوکرینوپاتیها در بیماران تالاسمی ماژور (مرکز تحقیقات بیماری های غیر واگیر کودکان- دانشگاه علوم پزشکی بابل) دارای ۱۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی رابطه کوتاهی قد و آندوکرینوپاتیها در بیماران تالاسمی ماژور (مرکز تحقیقات بیماری های غیر واگیر کودکان- دانشگاه علوم پزشکی بابل)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی رابطه کوتاهی قد و آندوکرینوپاتیها در بیماران تالاسمی ماژور (مرکز تحقیقات بیماری های غیر واگیر کودکان- دانشگاه علوم پزشکی بابل)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی رابطه کوتاهی قد و آندوکرینوپاتیها در بیماران تالاسمی ماژور (مرکز تحقیقات بیماری های غیر واگیر کودکان- دانشگاه علوم پزشکی بابل) :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد

تعداد صفحات :۱۰

مقدمه: تالاسمی ماژور، کم خونی ارثی وابسته به تزریق خون می باشد. اضافه بار آهن آن منجر به اختلال عملکرد ارگان ها و آندوکرینوپاتی می شود. لذا درمان شلاتور با دفروکسامین صورت می پذیرد. کوتاهی قد این بیماران به دلیل آندوکرینوپاتی، پذیرش ضعیف شلاتور و مسمومیت با دفروکسامین شایع است. لذا هدف این مطالعه بررسی وضعیت رشدی این بیماران، ارتباط آن با آندوکرینوپاتی و تعیین نقش اضافه بار ثانویه آهن در این اختلالات است.روش کار: این مطالعه توصیفی مقطعی در سال ۱۳۸۹ بر ۲۸۰ بیمار ۳.۵ تا ۵۶ سال تحت درمان با تزریق خون و دسفرال، در مرکز تالاسمی امیرکلا صورت گرفت. بعد از ارزیابی اولیه و تعیین SDS قد، بیماران بر اساس فریتین سرم به دو گروه مطلوب و غیرمطلوب تقسیم شدند. بررسی از نظر هیپوتیروئیدی، دیابت، هیپوپاراتیروئیدیسم و هیپوگنادیسم انجام پذیرفت. سپس اطلاعات مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. P<0.05 معنی دار تلقی شد. از نرم افزار SPSS و آزمون آماری مجذور کای دو برای بررسی داده ها استفاده شد.نتایج: از ۲۸۰ بیمار با میانگین ۱۹.۶±۸.۵ سال، ۱۶۱ نفر (%۵۷.۵) مونث بوده اند. کوتاهی قد (<-2 SDS ) در ۹۰ نفر (%۳۲.۱) وجود داشت. میانگین قد بیماران ۱۵۱.۴±۱۷.۳ cm بود. ۱۶۲نفر (%۵۷.۹) آندوکرینوپاتی داشتند. بین کوتاهی قد باهیپوپاراتیروئیدیسم (P=0.009)، دیابت (P=0.003) و هیپوگنادیسم (P=0.005) ارتباط معنی دار وجود داشت. ولی بین کوتاهی قد با هیپوتیروئیدی (P=1.000) و سطح فریتین (P=0.091) ارتباط معنی داری وجود نداشت.نتیجه گیری: با توجه به شیوع بالاتر هیپوپاراتیروئیدیسم، هیپوگنادیسم و دیابت در بیماران تالاسمی کوتاه قد، توصیه می شود غربالگری با حساسیت بیشتری از نظر این اختلالات در بیماران مذکور، انجام شود.

کلید واژه: کوتاهی قد، تالاسمی ماژور، فریتین، اندوکرینوپاتی

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.