بررسی ارتباط الگوهای غذایی غالب با کوتاه قدی در کودکان تهرانی: یک مطالعه مورد-شاهدی
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
بررسی ارتباط الگوهای غذایی غالب با کوتاه قدی در کودکان تهرانی: یک مطالعه مورد-شاهدی دارای ۱۳ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد بررسی ارتباط الگوهای غذایی غالب با کوتاه قدی در کودکان تهرانی: یک مطالعه مورد-شاهدی کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی ارتباط الگوهای غذایی غالب با کوتاه قدی در کودکان تهرانی: یک مطالعه مورد-شاهدی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن بررسی ارتباط الگوهای غذایی غالب با کوتاه قدی در کودکان تهرانی: یک مطالعه مورد-شاهدی :
نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
تعداد صفحات :۱۳
سابقه و هدف: مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط الگوهای غذایی با کوتاه قدی در کودکان کلاس اول شهر تهران در سال ۱۳۸۶ انجام پذیرفت.مواد و روش ها: در این مطالعه مورد-شاهدی، قد کودکان (n=3147) در ۵ منطقه شهر تهران با روش های استاندارد اندازه گیری و کوتاه قدی، بر اساس نمایه قد برای سن (کمتر از صدک ۵) در مقایسه با جداول CDC 2000 تعیین شد. برای هر کودک کوتاه قد سه نفر شاهد از میان کودکان سالم و غیر کوتاه قد، انتخاب و وارد مطالعه شدند (مورد: ۸۶ نفر و شاهد: ۳۰۸ نفر). پرسشنامه های مربوط به وضعیت اجتماعی-اقتصادی، وزن و قد زمان تولد کودک و مدت تغذیه با شیر مادر و پرسشنامه های یادآمد غذایی ۲۴ ساعته برای دو روز غیر متوالی برای هر یک از نمونه ها تکمیل شد. جهت شناسایی الگوهای غذایی غالب، روش تحلیل عاملی مورد استفاده قرار گرفت. مدل ها برای جنس، سن مادر، سواد مادر، سواد پدر، وزن هنگام تولد، بعد خانوار و انرژی تعدیل شدند.یافته ها: در مطالعه حاضر بین متغیرهای جنس، وزن هنگام تولد، سن مادر و تحصیلات والدین در دو گروه مورد و شاهد اختلاف معنی داری مشاهده شد (P<0.05). بررسی مصرف نشان داد که در گروه کوتاه قد، میانگین مصرف لبنیات (۱۶۷±۳۰۸ گرم/روز) و خشکبار (۹±۲.۵۸ گرم/روز) کمتر از گروه شاهد (به ترتیب ۲۳۲±۳۸۲، ۲۶±۷.۱۵ گرم در روز) و مصرف چربی (۲۹±۳۷.۸۵ گرم/روز) بیشتر از گروه شاهد (۲۲±۳۰.۹۴ گرم/روز) بود (P<0.05). در مطالعه حاضر، سه الگوی غذایی تعیین شد: الگوی غذایی ۱: نان، سیب زمینی، چربی، تخم مرغ، چاشنی ها، سایر سبزی ها، قند و نوشیدنی ها. الگوی غذایی ۲: سبزی های برگی، غذاهای آماده، مغزها، سایر غلات، حبوبات، امعا و احشا. الگوی غذایی ۳: کیک و بیسکویت، مرغ، لبنیات، میوه جات، غیره). دو الگوی غذایی اول و دوم ارتباط معنی داری با کوتاه قدی نداشتند، اما افرادی که در چارک سوم سومین الگوی غذایی قرار داشتند، نسبت به چارک اول آن از شانس پایین تری برای ابتلا به کوتاه قدی برخوردار بودند (P<0.05).نتیجه گیری: به نظر می رسد تبعیت از الگوی غذایی غنی از مواد پروتئینی (مثل لبنیات و گوشت ها) و کربوهیدرات دار (مثل میوه ها و کیک و بیسکویت) ممکن است خطر ابتلا به کوتاه قدی را در کودکان کاهش دهد.
کلید واژه: کودکان، کوتاه قدی، الگوی غذایی، تحلیل عاملی
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.