استفاده از جلبکهای سبز- آبی جدا شده از یک شالیزار در استان گیلان به عنوان کود زیستی در گیاه برنج (Oryza sativa)
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
استفاده از جلبکهای سبز- آبی جدا شده از یک شالیزار در استان گیلان به عنوان کود زیستی در گیاه برنج (Oryza sativa) دارای ۱۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد استفاده از جلبکهای سبز- آبی جدا شده از یک شالیزار در استان گیلان به عنوان کود زیستی در گیاه برنج (Oryza sativa) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی استفاده از جلبکهای سبز- آبی جدا شده از یک شالیزار در استان گیلان به عنوان کود زیستی در گیاه برنج (Oryza sativa)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن استفاده از جلبکهای سبز- آبی جدا شده از یک شالیزار در استان گیلان به عنوان کود زیستی در گیاه برنج (Oryza sativa) :
نام کنفرانس، همایش یا نشریه : زیست شناسی ایران
تعداد صفحات :۱۲
جلبکهای سبز- آبی هتروسیست دار دسته ای از میکروارگانیسمهای آزاد تثبیت کننده ازت هوا هستند که به طور طبیعی در مزارع برنج رشد می کنند. در این بررسی جمعیت این جلبکها در خاک شالیزاری در استان گیلان در فصول مختلف سال، جداسازی و شناسایی گردید و به صورت کود زیستی به گیاه برنج و شلتوکهای خیسانده افزوده شد. در این آزمایش pH و رطوبت خاک شالیزار نیز اندازه گیری گردید. در آزمایش دیگری که با افزودن ۲ گرم جلبک به گلدانهای حاوی بذر گیاه برنج انجام شد، ارتفاع و وزن گیاه، طول ریشه، رطوبت، چگالی حجمی، چگالی ذره ای و منافذ خاک مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به آزمایشات صورت گرفته تنها نمونه جلبک هتروسیست دار جنس Anabaena با ۴ گونه (به ترتیب فراوانی): A. variabilis -4 A. torulosa -3 A. osillarioides -2 A. spiroides -1بود. میزان pH (6.7، بهار و ۶.۲، زمستان) و رطوبت خاک (۴۳ درصد، بهار و ۳۶ درصد، زمستان) در بهار بیشتر و در زمستان کمتر از فصول دیگر بود. همچنین در بهار بیشترین تراکم جلبکهای سبز- آبی خاک با ۲۰ و ۱۲ کلنی در محیط کشت الف و ب و در زمستان کمترین تراکم جلبکهای سبز- آبی خاک با ۵ و ۴ کلنی در محیط کشت الف و ب مشاهده شد. در آزمایش اثر جلبکهای سبز-آبی بر تندش (Germination) دانه برنج، شلتوکهای خیس شده با آب و جلبک زودتر شروع به تندش کرده و میزان رشد گیاهکها و ریشه ها بعد از بیست روز بیشتر از شلتوکهای خیس شده با آب بود. در آزمایش کشت گلدانی نتایج به دست آمده شامل: ۵۳ درصد افزایش ارتفاع گیاه، ۶۶ درصد افزایش طول ریشه، ۵۸ درصد افزایش وزن تر برگ و ساقه، ۱۲۵ درصد افزایش وزن خشک برگ و ساقه، ۸۰ درصد افزایش وزن تر ریشه، ۱۵۰ درصد افزایش وزن خشک ریشه، ۲۰ درصد افزایش رطوبت، ۹.۸ درصد کاهش چگالی حجمی خاک، ۴.۸ درصد کاهش چگالی ذره ای خاک، ۲۸ درصد افزایش منافذ خاک بود که در تمامی موارد با توجه به آنالیرهای آماری انجام شده (آزمون t-test مستقل) اختلاف معنی دار (p<0.05) در گلدانهای تیمار نسبت به شاهد مشاهده شد.
کلید واژه: کودهای زیستی، جلبکهای سبز – آبی، Anabaena، تندش
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.