عنوان فارسی: شرطه الخمیس و ارزش حدیث شناختی آن (عنوان عربی: شرطه الخمیس وقیمه معرفتها الحدیثه)


در حال بارگذاری
18 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
6 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 عنوان فارسی: شرطه الخمیس و ارزش حدیث شناختی آن (عنوان عربی: شرطه الخمیس وقیمه معرفتها الحدیثه) دارای ۲۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد عنوان فارسی: شرطه الخمیس و ارزش حدیث شناختی آن (عنوان عربی: شرطه الخمیس وقیمه معرفتها الحدیثه)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی عنوان فارسی: شرطه الخمیس و ارزش حدیث شناختی آن (عنوان عربی: شرطه الخمیس وقیمه معرفتها الحدیثه)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن عنوان فارسی: شرطه الخمیس و ارزش حدیث شناختی آن (عنوان عربی: شرطه الخمیس وقیمه معرفتها الحدیثه) :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : علوم حدیث

تعداد صفحات :۲۶

چکیده فارسی:از روزگاری که نصر بن مزاحم منقری (م۲۱۲ق/۸۲۷م) وقعه صفین و ابن سعد (م۲۳۰ق/ ۸۴۵م) الطبقات را نوشته اند تا به امروز، همواره پدیدآورندگان آثار تاریخی، حدیثی و رجالی از گروهی از یاران امام علی بن ابی طالب در دوره خلافتش (۳۵ ۴۰ق) با عنوان «شرطه الخمیس» یاد کرده اند، اما هیچ یک از آن منابع، آگاهی روشنی در باره این گروه و فعالیت هایشان به دست نداده اند. از این رو، این پرسش ها برای ما مطرح می شود که: شرطه الخمیس چگونه سازمانی بوده و ماموریتش چه بوده است؟ چرا آنان را به این عنوان خوانده اند؟ از آن جمع به ظاهر انبوه، چندتن در شمار راویان حدیث هستند و از همه مهم تر، بررسی درباره مدلول عبارت مزبور چقدر در مطالعات حدیث شناختی کاربرد و تاثیر دارد؟نگارنده در این مقاله کوشیده است با مطالعه و مقایسه اسناد و مدارک موجود در این باره به پاسخ برخی از آن پرسش ها دست یابد. در نتیجه پژوهش حاضر، می توان گفت که با وجود تلاش رجال شناسان برای استفاده از این عنوان در توثیق و تعدیل راویان، توصیف جمعی از اصحاب به این عنوان، تاثیر عملی چشمگیری در مطالعات حدیث شناختی ندارد.
چکیده عربی:منذ أن کتب نصر بن مزاحم المنقری (المتوفی ۲۱۲ق / ۸۲۷ م) کتابه «وقعه صفین»، و ابن سعد (۲۳۰ق / ۸۴۵ م) کتابه «الطبقات»، وحتی الیوم، نجد المؤرخین و المحدثین و الرجالیین یذکرون طائفه من أصحاب أمیر المؤمنین فی أیام خلافته (۳۵ ـ ۴۰ ق) تحت عنوان «شرطه الخمیس»، إلا أن شیئا من المصادر المذکوره لم تقدم لنا معلومات وافیه و واضحه حول هؤلاء و حول نشاطاتهم التی کانوا یمارسونها.من هنا یطرح السؤال التالی نفسه: أیه مؤسسه أو تشکیله هذه التی تسمی «شرطه الخمیس»؟ و ما هی الوظائف المحوله الیها؟ و لماذا أطلق علیهم هذا العنوان؟ جدیر بالذکر أن عددا من هذا الجمع الغفیر – علی ما یبدو – هم من رواه الحدیث، والأهم من ذلک هو دراسه دلاله هذا العنوان و مدی تأثیره فی الدراسات الحدیثیه.حاول الکاتب فی هذا المقال إبداء الجواب عن بعض التساؤلات المطروحه فی هذا الصدد من خلال دراسه و مقارنه الوثائق الموجوده حول الموضوع. و یمکننا القول بأن نتیجه هذا التحقیق علی الرغم من الجهود المبذوله من قبل علماء الرجال لإثبات وثاقه الرواه من خلال وصفهم بالعنوان المذکور، إلا أنه لا نجد له تأثیرا عملیا واضحا فی الدراسات الحدیثیه.

کلید واژه: کلیدواژه فارسی: علی بن ابی طالب، شرطه الخمیس، رجال شناسی، توثیق عام (کلیدواژه عربی: الإمام علی بن أبی طالب، شرطه الخمیس، علماء الرجال، التوثیقات العامه)

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.