مقاله حساسیت دارویی سویه های مایکوباکتریوم توبرکلوزیس نسبت به داروهای رده اول و جایگزین در شهرستان تبریز


در حال بارگذاری
13 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله حساسیت دارویی سویه های مایکوباکتریوم توبرکلوزیس نسبت به داروهای رده اول و جایگزین در شهرستان تبریز دارای ۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله حساسیت دارویی سویه های مایکوباکتریوم توبرکلوزیس نسبت به داروهای رده اول و جایگزین در شهرستان تبریز  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله حساسیت دارویی سویه های مایکوباکتریوم توبرکلوزیس نسبت به داروهای رده اول و جایگزین در شهرستان تبریز،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله حساسیت دارویی سویه های مایکوباکتریوم توبرکلوزیس نسبت به داروهای رده اول و جایگزین در شهرستان تبریز :

مقاله حساسیت دارویی سویه های مایکوباکتریوم توبرکلوزیس نسبت به داروهای رده اول و جایگزین در شهرستان تبریز که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در بهار ۱۳۸۸ در مجله میکروب شناسی پزشکی ایران از صفحه ۱۸ تا ۲۴ منتشر شده است.
نام: حساسیت دارویی سویه های مایکوباکتریوم توبرکلوزیس نسبت به داروهای رده اول و جایگزین در شهرستان تبریز
این مقاله دارای ۷ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله مایکوباکتریوم توبرکلوزیس
مقاله داروهای جایگزین
مقاله مقاومت دارویی

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
زمینه و اهداف: از زمان شروع شیمی درمانی بر علیه بیماری سل، شمار سویه های مقاوم به دارو افزایش چشمگیری داشته است. میزان بروز سل مقاوم به چند دارو (MDR-TB: Multi Drug Resistant tuberculosis) در کشورهای همجوار از جمله آذربایجان بسیار بالا گزارش شده است. مراجعه این بیماران به مرکز تحقیقات سل و بیماری های ریوی تبریز باعث افزایش نگرانی مسوولین و اهالی منطقه از خطرِ انتقال سل مقاوم به دارو شده است. هدف از این مطالعه، تعیین حساسیت دارویی سویه های ایزوله شده مایکوباکتریوم توبرکولوزیس (MTB) از بیماران بومی مراجعه کننده به مرکز تحقیقات سل و بیماری های ریوی تبریز نسبت به داروهای ضد سل رده اول و بعضی از داروهای جایگزین (رده دوم) بود.
روش بررسی: ابتدا ۱۰۳ سویه MTB با استفاده از تست های بیوشیمیایی از نمونه بیماران بومی مراجعه کننده به مرکز تحقیقات سل و بیماری های ریوی تبریز جدا گردید. پس از تهیه سوسپانسیون، بر روی محیط کشت لوانشتاین – جانسون حاوی آنتی بیوتیک های ضد سل رده اول و رده دوم کشت داده شد. نتایج به روش نسبی(proportional) بررسی شد. از سویه استاندارد H37Rv مایکوباکتریوم توبرکلوزیس که حساس به تمامی داروهاست، به عنوان شاهد کیفی استفاده شد. داروهای رده اول شامل ایزونیازید، ریفامپین، اتامبوتول، استرپتومایسین و داروهای رده دوم شامل آمیکاسین، کانامایسین، افلوکساسین، سیپروفلوکساسین بودند.
یافته ها: از مجموع ۱۰۳ سویه، ۱۳ سویه نسبت به کانامایسین، ۲ سویه (%۱۹) نسبت به افلوکساسین، ۱ سویه (%۱) نسبت به آمیکاسین و ۱ سویه (%۱) نسبت به سیپروفلوکساسین مقاوم بودند. از میان داروهای رده اول، استرپتومایسین به میزان %۷۸ (۸ سویه) و از میان داروهای رده دوم کانامایسین به میزان %۱۲۶ (۱۳ سویه) بیشترین مقاومت دارویی را داشتند. میزان مقاومت %۲۹MDR-TB (3 سویه) بود.
نتیجه گیری: اکثریت زیادی از سویه ها به تمام داروهای ضد سل رده اول حساسیت دارند و میزان MDR-TB اندک است. از میان داروهای ضد سل اصلی و جایگزین، به ترتیب استرپتومایسین و کانامایسین بیشترین مقاومت دارویی را نشان دادند.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.