القا و رشد ریزغده های سیب زمینی (Solanum Tuberosum. L) رقم سانته، در پاسخ به غلظت های مختلف بنزیل آمینوپورین (BAP) و ساکارز در شرایط کشت بافتی


در حال بارگذاری
11 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
10 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 القا و رشد ریزغده های سیب زمینی (Solanum Tuberosum. L) رقم سانته، در پاسخ به غلظت های مختلف بنزیل آمینوپورین (BAP) و ساکارز در شرایط کشت بافتی دارای ۱۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد القا و رشد ریزغده های سیب زمینی (Solanum Tuberosum. L) رقم سانته، در پاسخ به غلظت های مختلف بنزیل آمینوپورین (BAP) و ساکارز در شرایط کشت بافتی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی القا و رشد ریزغده های سیب زمینی (Solanum Tuberosum. L) رقم سانته، در پاسخ به غلظت های مختلف بنزیل آمینوپورین (BAP) و ساکارز در شرایط کشت بافتی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن القا و رشد ریزغده های سیب زمینی (Solanum Tuberosum. L) رقم سانته، در پاسخ به غلظت های مختلف بنزیل آمینوپورین (BAP) و ساکارز در شرایط کشت بافتی :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : علوم پایه (دانشگاه آزاد اسلامی)

تعداد صفحات :۱۸

مقدمه: سیب زمینی (Solanum tuberosum L.) مهم ترین فرآورده غذایی غیرغله ای جهان است. در نگاه تجاری، این محصول پس از گندم، برنج و ذرت، رتبه چهارم را دارد. بنابراین، شناخت چگونگی نمو غده ها برای بهبود کیفیت آن و نیز عوامل کنترل کننده بنیانگذاری و رشد غده ها از اهمیت زیادی برخوردار است.هدف: اثرات غلظت های گوناگون بنزیل آمینوپورین (BAP) و ساکارز به عنوان ترکیبات القایی بر ریزغده – زایی، بر زمان ریزغده ایی، تعداد، وزن تر و خشک ریزغده ها مورد بررسی قرار گرفت.روش بررسی: برای مطالعه اثر تیمارهای هورمونی و قندی از کشت دو مرحله ای استفاده شد. در مرحله اول از محیط MS مایع دارای mgl-1 GA3+0.5mgl-1BAP0.4+ ساکارز ۲۰ gl-1 برای تکثیر شاخه ها استفاده شد. جداکشت های تک گره ای در برابر نور سفید (۴۰۰۰-۵۰۰۰ LUX) و بر روی شیکر، به مدت یک ماه رشد داده شدند. در مرحله دوم، از محیط های MS مایع القا ریزغده زایی دارای غلظت های گوناگون ساکارز (mg-110، ۵، ۲، ۱) در تاریکی پیوسته استفاده شد. ریزغده زایی طی ۱۰ هفته پس از القا، مورد بررسی قرار گرفت.نتایج: در محیط های القایی دارای غلظت های پایین ساکارز (۳۰ gl-1)، افزایش غلظت های BAP اثر القایی بر ریزغده زایی نداشت. افزایش غلظت ساکارز تا سطح ۴۰ gl-1و تنها در غلظت های زیاد BAP، با تاخیر زمانی در پایان هفته چهارم، ریزغده ها القا شدند. در این حال، ریزغده ها از تغییر الگوی رشد مریستم انتهایی و حجیم شدن بخش زیرراسی بن رست رشد یافتند. با افزایش BAP، ریزغده ها بزرگتر و به صورت چسبیده به ساقه به وجود آمدند. با افزایش ساکارز تا سطح ۶۰ gl-1، حتی در غلظت های پایین BAP، القا ریزغده ها طی دو هفته نخست و با تاخیر زمانی تا هفته ششم صورت پذیرفت. این ریزغده ها در محیط خارج از شیشه دوام زیادی نداشتند. در غلظت های زیاد ساکارز و BAP، افزون بر القا ریزغده ها تا پایان هفته دوم، میانگین تعداد ریزغده تحت تاثیر قرار گرفتند. در محیط های القایی دارای غلظت های بالای ساکارز (۸۰ gl-1)، با افزایش غلظت BAP تا ۱۰ mgl-1، خفتگی ریزغده ها افزایش یافت و از سلامتی بیش تری برخوردار بودند. بیشترین نسبت وزن خشک ریزغده ها به وزن خشک شاخه ها، در غلظت های بالای ۱۰ mgl-1 BAPو سطوح بالای ساکارز ۸% به دست آمد. محیط های دارای ۵ mgl-1 BAP و ۸۰ gl-1 ساکارز دارای میانگین بیشترین تعداد ریزغده بودند، در حالی که بالاترین وزن تر ریزغده ها در محیط های دارای ۵ mgl-1 BAP و ۶۰ gl-1 ساکارز به وجود آمدند. در هرحال، غلظت های بالای ساکارز همراه با افزایش غلظت BAP، توانستند مدت زمان القا و تشکیل ریزغده ها را به کوتاه ترین زمان یعنی ۲ هفته برساند. ساکارز و BAP، هر دو، بر تغییرات وزن تر ریزغده ها نقش دارند. افزایش غلظت ساکارز، اثری معنی داری بر افزایش وزن خشک و ماده سازی در ریزغده ها دارد.نتیجه گیری: برای انتخاب محیط القایی مناسب، افزون بر تعداد و وزن تر ریزغده های القا شده، شاخص هایی چون سلامتی، مدت زمان خفتگی، و نسبت وزن خشک ریزغده ها به وزن خشک شاخه ها نیز باید مورد توجه قرار گیرند.

کلید واژه: سیب زمینی، BAP، ساکارز، ریزغده زایی

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.